Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay’dan Doğalgaz Çıkışı

Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay’dan Doğalgaz Çıkışı

Yayın: 28.04.2022 16:26
Paylaş:
A+ A-

Yenice’ye doğalgaz getirilmesi için ilk girişimleri başlatan Yenice Platformu, son günlerde yaşanan polemikler üzerine bir basın açıklaması yaptı. Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay, “Bizler, Yenice’mize hizmet gelmesini isteyen ve bu konuda girişimler yapan bir yapılanmayız. Yaptığımız temaslar sonrası, bu yıl içinde Yenice’mize doğalgaz arzı için harekete geçildiğini büyük bir memnuniyetle karşıladık. AKP İlçe Başkanı Sayın İsmail Altınöz’ün konuyu  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesiyle, ilgililere talimat verildiği haberi üzerine de halkımız adına çok sevindik.

Ancak KARGAZ’ın belediyeden istediği meclis kararının geç gönderilmesi, işin sekteye uğrama tehlikesini ortaya çıkardı. KARGAZ’a göre; belediye meclis kararı için 15 Kasım 2021’de yazı yazıldı. Belediye ise böyle bir yazının kendilerine ulaşmadığını, 14 Şubat’ta kendilerinin telefonla yazıyı istediklerini ileri sürüyor. Belediye Başkanı, Karabük’teki bir internet sitesinde ve yerel gazetelerde yayımlanan haberler üzerine çok sert bir açıklama yaparak, “Doğalgazın gelmesini istemeyen namussuz ve şerefsizdir.”  Dedikten sonra, “Yanlış haber yapıp, ispatlamayanlar da şerefsiz ve namusuzdur.” ibaresini kullanmıştır. Belediye Başkanı, yine  “Üç seneden beri suskun kalanlar çamur atayım, izi kalsın anlayışı ile tetikçilerini de devreye sokarak iftiralarını sürdürmektedirler.” iddiasında bulunmuştur.

Yapılan haberlerde 6 aylık bir gecikmeden söz edilmektedir. Belediye, böyle bir yazının gelmediğini söylemektedir. 14 Şubat’ta haberdar olunsa bile meclis kararı için üç aylık bir gecikme söz konusudur. Ayrıca, 7 Nisan’da alınan meclis kararında KARGAZ’ın istediği format olmadığı için Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na diğer ilçeler için lisans talebi gönderilmiş, Yenice bunun dışında tutulmuştur. Ancak, Cumhur İttifakı’nın iftar yemeğinden bir gün sonra meclis olağanüstü toplanmış ve istenildiği biçimde karar alınmıştır.

Belediye Başkanı, ilk toplantıda bozulan ve kırılan yolların belediyeye ne kadar masraf getirdiğini tartıştıklarını, 19 Nisan’da aldıkları karar da ise, KARGAZ’ın yapacağı tahribatın giderilmesinde destek sözü verildiğini vurgulamıştır.

Tüm bunlardan anlaşılmaktadır ki; Cumhur İttifakı’na dahil partiler arasında gizli ya da açık bir sürtüşme vardır. Bu sürtüşme, Yenice’mize hizmetin gelmesini engellemektedir. Yenice Platformu olarak, Yenice’ye doğalgaz getirilmesi olayını biz gündeme getirdik. Süreci takip etmeyi de kendimize bir görev sayıyoruz. Ve diyoruz ki: “Ey siyasiler, sürtüşmeyi bırakın, ilçemize doğalgazı getirin. Bu yıl, Yenice’ye doğalgaz gelmezse, bunu bir kayıkçı kavgası olarak niteler ve sizi halkımıza şikayet ederiz.” dedi.(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri şüphelilerin üzerinde yaptıkları aramada 76,10 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.P. ve S.P, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.