Yenice’de Ihlamurların Çiçek Açması Arıcıların Yüzünü Güldürdü

Yenice’de Ihlamurların Çiçek Açması Arıcıların Yüzünü Güldürdü

Yayın: 18.06.2019 22:24
Paylaş:
A+ A-

Yenice’de adeta görsel şölen sunan Ihlamur ağaçları arıcıların ve kırsal turizmin yüzünü güldürmeye başladı.

Yenice’de arıcılık faaliyeti ile ıhlamur balına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Yöremize özgü bir bal çeşidi olan Ihlamur Balına gösterilen ilgi arıcılık yapan üreticilerin yüzünü güldürmektedir. Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Yılmaz konu ile ilgili “Ihlamurların çiçek açması ile birlikte üreticilerimiz kaliteli bal üretimlerine devam etmektedir. Bu durum bölgede hem arıcılık faaliyetlerinin hem de kırsal turizmin artması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak geçtiğimiz günlerde başlattığımız Ata Tohumu Ata Toprağında Projesi kapsamında Yenice Ihlamur Ağaçları yerel çeşidimiz olmasından dolayı proje içerisinde yer alması için çalışmalar devam etmektedir. Arıcılık faaliyetlerinin artması ve yöre halkına katkı sağlaması için önceden olduğu gibi bundan sonra da projeler yapılacaktır. Arıcılık konusunda bilgi edinmek, teknik destek almak isteyen tüm üreticilerimize ve adaylarımıza arıcılık kursları açılmakta ve teknik personellerimiz ile destek verilmektedir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük PTT Sosyalfest için pul hazırlayacak

Yayın: 25.04.2024 10:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz ile yaptığı görüşmeye göre Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz, PTT Müdürü Ali Bakır, İşletme Müdürlüğü, Pazarlama Satış Sorumlusu Furkan Küçük ile İdari ve Mali Birimler Müdürü Nevzat Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Karabük PTT tarafından Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için hazırlanacak pul ile ilgili detaylar görüşüldü.

Ayrıca ziyarette, Rektör Kırışık ve Karabük PTT Başmüdürü Karagöz, üniversite ile PTT arasında yapılacak iş birliklerine ilişkin görüşlerini paylaştı.