Yenice’de Meşe Semineri Verildi

Yenice’de Meşe Semineri Verildi

Yayın: 21.06.2019 22:45
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 9 İşletme Müdürlüğünde 71 İşletme Şefliği’ne ait Amenajman Planlarının yenileme çalışmaları başladı.

İlk Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantının ikinci kısmı Yenice’de yapıldı.Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Salonunda yapılan toplantıya Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel, Yenice Orman İşletme Müdürü Hüseyin Kalaycı, Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisleri, Orman Amenajman Başmühendisleri, İşletme Şefleri ve Amenajman Planı yapım ihalesini alan firmanın Başmühendisleri ve mühendisleri katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, “Ormanlarımızın önümüzdeki 20 yılını planlıyoruz. Bugün, %86’sı ormanlarla kaplı olan Yenice ilçemizdeyiz. Yani, burada vatandaşlarımız arazinin %14’üne sahip. Geri kalan kısım tamamen ormanlarla kaplı. Yenice Ormancılık açısından da çok önemli bir yer. Burası başlı başına ormancılık için bir okul. Bundan böyle ormanlarımızın daha verimli kullanılması için Bölge Müdürlüğü olarak çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar ile Ormanlarımızdaki meşe türlerinin tesbitini de yapacağız.” dedi.

Meşe türlerinin tespiti ve ayrımı ile ilgili olarak Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Barbaros Yaman tarafından eğitim verildi.

Teorik eğitim Yenice Orman İşletmesi Salonunda yapılırken, dört noktada da uygulamalı eğitim yapıldı. Verilen eğitimlerin ardından toplantı sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.