Yenice’ye “Orman Şehitleri Anıtı”

Yenice’ye “Orman Şehitleri Anıtı”

Yayın: 20.01.2021 22:25
Paylaş:
A+ A-

Yenice dünyanın en büyük Orman ve tabiat varlıklarını bünyesinde barındırıyor. Özellikle köylerde yaşayan birçok aile geçimini ormanlarda yaptıkları kesim ve sürüme işlerinden kazanıyor ve bu çalışmalar yapılırken de iş kazaları bazen kaçınılmaz oluyor. Tarih boyunca Yenice en çok orman şehidini vermiş ilçelerden biri olma unvanını maalesef elinde bulunduruyor. Bu kapsamda Orman Kooperatifleri üst birliği, ormanda şehit olmuş vatandaşların anısını yaşatmak üzere güzel bir çalışmaya imza atıyor.  Zonguldak- Bartın ve Karabük il ve İlçeleri Orman Kooperatifleri üst birliği Başkanı Satılmış Girgin ve Başkan Yardımcısı Salim Beşevli önderliğinde Yenice 15 Temmuz Demokrasi Meydanına Orman Şehitleri anıtı yapılması için kolları sıvadılar. Yakın bir tarihte tamamlanacak olan çalışma ile Yenice ormanlarında şehit olmuş orman emekçilerinin anıları yaşatılacak. Edinilen bilgilere göre yapılacak olan çalışmaya Yenice Kaymakamımı Yasin Erdem ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’ da büyük destek veriyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, 23 Nisan etkinlikleri için GameZone’u geleneksel oyun alanı yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Metropol İstanbul AVM'de bulunan mağazasındaki GameZone alanını çocukların sokak oyunları oynayabileceği özel bir alana dönüştürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AVM'deki mağazasının GameZone alanında bulunan teknolojik ürünleri 20-23 Nisan arasında kaldıran Mediamarkt, bu alanı çocukların geleneksel oyunları oynayabilecekleri özgün bir oyun alanına çevirecek.

Oyun alanında 20 Nisan'dan itibaren 4 gün boyunca çocuklara, misket, beştaş, seksek, XOX, topaç gibi nostaljik oyunları oynama fırsatı sunulacak.

MediaMarkt, dört gün boyunca çocuklara nostaljik sokak oyunlarını oynama fırsatı sağlarken geleneksel oyun kültürünü öğretmeyi de amaçlıyor.