Yenilikçi Eğitim Metotlarıyla Kalifiye Eleman Yetiştirilecek

Yenilikçi Eğitim Metotlarıyla Kalifiye Eleman Yetiştirilecek

Yayın: 25.06.2020 23:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı MAli Destek Programı kapsamında kabul edilen “Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesi için sözleşme imzalandı.
Sözleşme, BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Duranel arasında yapıldı.
BAKKA’dan yapılan açıklamada, projede; Karabük merkezde simülatörler aracılığıyla verilecek kaynak, CNC ve kodlama eğitimleri ile iş kazası riski olmayan, daha verimli, güvenilir ve kaliteli teknolojik bilgi erişimine ulaşmak, daha nitelikli işgücü yetiştirilmek ve kaynakçılık ile CNC operatörlüğü alanında okul-sanayi işbirliği geliştirmenin hedeflendiği belirtildi.
Açıklamada, proje kapsamında kaynak simülatörlü eğitim laboratuvarı, CNC simülatörlü eğitim laboratuvarı, robotik kodlama eğitim laboratuvarı ile mobilya ve iç mekan tasarımı teknolojisi alanına CNC router ekipmanları ve lazer kesici tezgahı kurulumu faaliyetlerinin yürütülmesinin planladığı kaydedildi.
Kalkınma Ajansları 2019 yılı teması “Mesleki ve Teknik Eğitim” kapsamında BAKKA’nın, toplam 796 bin TL bütçeli proje için 581 bin 280 TL hibe desteği vermeyi taahhüt ettiği kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin “ Türkiye çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek”

Yayın: 23.04.2024 10:58
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, “Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır.” Dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı ile tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti.

Türkiye’nin bağımsızlığını ve milli irade hakimiyetini dünyaya ilan ettiği tarihin 23 Nisan 1920 olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

“Bu özel gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ulusumuzun egemenliğini ve bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gurur dolu bir gündür. Büyük Millet Meclisimizin, milli mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateş en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu gün, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımıza adanmıştır. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır.

Bu vesileyle, başta Türkiye Büyük Milleti Meclisin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşundan bu yana, meclis çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyor, aramızdan ayrılanları rahmetle yad ediyorum.

Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımıza başarılarla dolu bir hayat diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”