Yılmaz; Sorunlarımız Tünelden Öteye Geçmiyor…

Yılmaz; Sorunlarımız Tünelden Öteye Geçmiyor…

Yayın: 04.03.2016 10:11
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz ve Karabük Özel Toplu Taşıma Araçları İşletmecileri başkanı Kazım Ergün, ortak basın açıklaması yaparak Engellilerin toplu taşıma araçları ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve çözümü noktasında açıklamada bulundular.

Sakatlar Derneği lokalinde yapılan toplantıda ilk konuşan Sakatlar Derneği Karabük şube başkanı Muhittin Yılmaz, öncelikle Mardin’de şehit düşen askerlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı diledi ve terörü kınadı.

Daha sonra dernek faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Yılmaz, Engelli Kamu personel sınavı için başvuruların başladığını, başvuruların 9 Mart 2016 tarihinde sona ereceğini, sınavların 24 Nisan’da yapılacağını söyledi. 2015 yılı çalışmalarını da aktaran Yılmaz, 2015 yılında yaptıkları çalışmaları aktardı.

Engelli toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılara değinen Yılmaz, öncelikle Karabük’te halen bazı noktaların engellilerin ulaşabilirliğini sağlayacak düzeye getirilmediğini belirterek, bunları görüntülerle aktardı.
Yılmaz; “Karabük terminal üst geçidinde asansör halen çalışmadığı için bu üst geçidi engelli arkadaşlarımız kullanamıyor. Yürüyen merdivenlerin bantları çalışmadığı için biz engelliler için tehlike arz ediyor. Yine minibüs duraklarındaki üst geçidi kullanamıyoruz. Kayabaşı ile Bağ-Essan Sanayi sitesini birbirine bağlayan köprünün Engin sokak çıkan kısmındaki rampa çok dik. Halen çarşı merkezinde birkaç noktada engelli rampaları yok. Bunun yanında en büyük sorunumuz ise engelli toplu taşıma ile ilgili. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karabük Özel Toplu Taşıma Araçları İşletmecileri başkanı Kazım Ergün Bey ile birlikte çalışma yapıyoruz. Sorunun çözümü noktasında büyük çaba sarf ediyoruz” dedi

SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULAMIYORUZ

Karabük Özel Toplu Taşıma Araçları İşletmecileri Başkanı Kazım Ergün, ise Karabük’te birçok sorunun yaşandığını ama sorunlardan Ankara’nın bihaber olduğunu, sorunların tünelden öte taşınmağını söyledi.
Ergün “engellilerin sorunu ve sıkıntıları hepimizin sıkıntı ve sorunu. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Bu noktadan baktığında sorun hepimizin sorunu. Biz her türlü sıkıntı ve sorunu çözmek için büyük mücadeleler veriyoruz. Sorunları üst noktalara taşıyarak yardım istiyoruz. Gitmediğimiz makam, yazmadığımız bakanlık kalmadı.Biz ilk olarak engellilerin ücretsiz seyahat etme noktasında ne kadar geliri olmayan, sosyal güvencesi olmayan engelli varsa bize müracaat etsin dedik. Ücretsiz kart vererek, seyahat etmesini sağlayacağız dedik. Şartlar bizi ve engelli kardeşlerimizi zorluyor. Halk otobüsü kendisine verilen sürede 50 durağa uğrayarak seferini tamamlamak zorunda. Bir engelinin binmesi inmesi 5 dakika. Tabii ki bu engelli almamaya mazeret değil. Biz bu konuda düzenleme yapılsın istiyoruz. Biz bu noktada Ulaştırma Bakanlığına, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yazılar yazdık.Ülkemizdeki tüm il ve ilçelerde bu sorunun çözümü noktasında destek istedik.Karabük’te 20 bine yakın engelli var. bunun yanında ücretsiz seyahat eden emekli ve diğer kesim var. Bizim arabalarımızın hepsinde engelli rampası var. Biz bu konuları Belediye ve diğer yerel birimlerin desteği ancak aşabiliriz. Biz toplu taşımayı her kesim için modern çağdaş bir şekle büründürmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

  1. karabük düşmanı

    KARABÜK ÜN EN BÜYÜK VE SÖZÜM ONA EN GELİŞMİŞ MAHALLESİ OLAN ŞİRİNEVLER MAHALLESİNDE HERHANGİ BİR ENGELLİ ARABASININ YA DA BEBEK ARABASININ GEZMESİ DOLAŞMASI İMKANSIZ.AÇ GÖZLÜ MÜTEAHHİTLER VE KOOPERATİFLER HEMEN HEMEN HİÇ OTOPARK YAPMAMIŞ.BELEDİYE BAŞKANLARIDA TABİİ Kİ BU İŞE ÇANAK TUTMUŞ.BIRAKIN 20-30 YIL ÖNCE YAPILANLARI GÜNÜMÜZDE YAPILANLARDA BİLE OTOPARK ,YEŞİL ALAN, SIĞINAK YOK.KANUN VAR AMA İSTİSNASI DA VAR .YETER Kİ ARA KAT YAPALIM 1-2 DAİER DAHA SIĞDIRALIM . BÖYLE OLUNCA O GÜNEŞ GÖRMEYEN APARTMANLARDA OTURAN BİNLERCE AİLE ARABALARINI NEREYE PARK EDECEK TABİİ Kİ. YOLA BAKIN KALDIRIM DEMİYORUM YOLA DİYORUM ÇÜNKÜ ŞİRİNEVLER MAHALLESİNDE KALDIRIM YOK.OLSA ARABALARIN E AZ YARISI ÜST ÜSTE PARK ETMEK ZORUNDA.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.