YÖK’te “İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Toplantısı”

YÖK’te “İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Toplantısı”

Yayın: 10.12.2017 23:00
Paylaş:
A+ A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından, Yükseköğretimde İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Programı’nın (KGP) görüşülmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla yapılan toplantıda programın pilot uygulamasının başlatıldığı üniversiteler arasında bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da yer aldı.

British Council ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile yürütülen program kapsamında YÖK’te düzenlenen toplantıya Karabük Üniversitesi’nin yanı sıra Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları ile British Council ve YÖK yetkilileri de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç toplantıda yaptığı açıklamada, yabancı dil eğitimi veren yüksekokullar ile üniversitelerin yabancı dil hazırlık okullarının ulusal ve uluslararası kuruluşlarca akredite edilip edilmediği bilgisine, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda yer verilmesi hazırlığında olduklarını bildirdi.

Öncelikli hedeflerinin yükseköğretimin her kademesinde nitelikli bilgi oluşturmak olduğunu belirten YÖK Başkanı Saraç “Nitelikli bilginin vazgeçilmezlerinden birisi de bu bilginin aktarıldığı aracın, yani dilin, ister anadil olsun ister yabancı dil olsun yetkin bir şekilde kullanımıdır.” değerlendirmesini yaptı.

YÖK olarak Türk yükseköğretim sisteminde yabancı dil ağırlıklı eğitim veren üniversitelerdeki öğretim programlarının durumunun net olarak ortaya çıkarılması için British Council ile 2 yıl önce iş birliği yaptıklarını hatırlatan Saraç, “Türkiye’de İngilizce eğitiminde yaşanan sorunları gündeme getirmiştik. İngilizce programlarda bu dilin doğru kullanılamamasının ötesinde bilimsel bilgi aktarımında da sorunlar oluşturduğu ve bu durumun bilimin önünde bir bariyer olduğu konusunun altını çizmiştik.” diye konuştu.

Bu kapsamda, British Council ile iş birliği içinde Yükseköğretimde İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Programı’nın, Adana Bilim ve Teknoloji, Atatürk, Bursa Teknik, Erciyes ve Karabük Üniversitelerinde pilot çalışma başlatılması kararını 2 yıl önce aldıklarını dile getiren Saraç, programda gelinen noktayı beş üniversitenin rektörleri ve British Council yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda ele aldıklarını bildirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.