Yuva Çocuklarına İftar Sofrası

Yuva Çocuklarına İftar Sofrası

Yayın: 01.07.2015 10:23
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Diyanet Vakfı Karabük şubesince çocuklar için İftar Sofrası düzenlendi. Karabük Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla Müftülüğün yürüttüğü “63 Yetim 63 Umut” projesinde yer alan çocuklar İftar Sofrasında bir araya geldi.

Tasavvuf musikisi ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ezanla birlikte iftar edildi.

Müftülük salonunda gerçekleştirilen iftar sofrasında konuşan İl Müftüsü Halil Bektaş, “Gençlerimiz geleceğimiz ve umutlarımızdır. Onların iyilik atmosferini teneffüs etmeleri, bu yüce değerleri gönüllerinde yaşatarak büyümeleri her şeyin üzerinde bir kazanım olacaktır. Ramazan ayı da bunun için en müsait mevsimdir. Çocuklarımızla birlikte ramazan sofrasında bulunmak ramazanda yaşanılabilecek en güzel duygudur. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İftara Diyanet İşleri Başkanlığından Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut da katılarak bir konuşma yaptı. Akbulut; Diyanet İşleri Başkanının selam ve sevgilerini çocuklara ilettikten sonra bu Ramazan’ın ana temasının “Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman” olduğunu belirterek, iyilik kavramının çeşitli boyutlarını dile getirdi.

Programda; Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İsa Saim, Karabük Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Müftü Yardımcıları Mehmet Türkoğlu, İ.Halil Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Gündüz, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Münir Kozolkaya da hazır bulundu.

Programın sonunda İl Müftüsü Halil Bektaş, davete katılan çocuklara diş kirası olarak çeşitli hediyeler dağıttı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)