Zamanın Durduğu Kent Safranbolu Gezisi İlk Günü Tamamlandı

Zamanın Durduğu Kent Safranbolu Gezisi İlk Günü Tamamlandı

Yayın: 11.06.2021 23:09
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen,  Tarihçi, Seyahat Yazarı, Profesyonel Turist Rehberi Saffet Emre Tonguç, Kurumsal Konuşmacı, Eğitimci, Seyahat Yazarı Serda Büyükkoyuncu ve Butik Oteller Türkiye ekibinin ağırlandığı ‘Zamanın Durduğu Kent Safranbolu’ gezisinin ilk günü Yereli Takip Et organizasyonuyla tamamlandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katıldığı, Araştırmacı – Gazeteci- Rehber Aytekin Aytekin’in rehberliğinde gerçekleşen şehir gezisinde Safranbolu konuklara tüm detayları ile anlatıldı.

Tarihi Belediye Binası, Hıdırlık, Yemeniciler Arastası, Demirciler Çarşısı, Cinci Hanı gibi kentin tarihi mekanlarının ziyaret edilmesinin ardından konuklara temsili Safranbolu Kına Gecesi gösterimine geçildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Safranbolu’nun tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin de mutlaka görülmesi gerektiğini, konuklarımızın bu bağlamda ilçemizin tanıtımında büyük katkı sağlayacağını düşünüyor, tüm misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuklar Safranbolu’ya hayran kalırken, kına gecesi etkinliğine Belediye eski Başkanı Kızıltan Ulukavak’ta eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.