12. Tur Umre Adayları Yola Çıktı

12. Tur Umre Adayları Yola Çıktı

Yayın: 10.03.2016 11:39
Paylaş:
A+ A-

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara 12’inci turda gidecek olan 34 umre adayları için Safranbolu ilçe Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi.

Umreciler için düzenlenen programa umreciler, yakınları, din görevlileri, müftülük daire personeli ve halk katılırken program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş, Allah’tan kutsal yolculuğa gidemeyenlere de nasip etmesini ve gidenlere de tekrar o mübarek yerlere gitmeyi nasip etmesini dileyerek, “Mekke ve Medine ecdadımız için çok önemliydi ve oralara çok özen gösterdiler. Medine Tren İstasyonu’nu mutlaka görmelisiniz. Ecdadımız önem vermiş ve Medine İstanbul arasına tren yolu yapmış. Resulullah incinmesin rahatsız olmasın diye Medine tarafına 6 km raylara keçe yapmışlar. Ecdadımız yüz yıllarca oralara hizmet etmiş, eserler bırakmıştır. Kâbe’ye revaklar yapmışlar, yaparken de Kabe’den yüksek olmamasına özen göstermişlerdir. Ecdadımız böyle saygılıydı. Biz de ecdadımız gibi oralara yakışır bir şekilde vazifemizi yapıp ülkemize dönmeye gayret etmeliyiz. Orada kimse kimseyi küçük görmemelidir. Orada yaşlılara öncelik vermeliyiz” dedi.

Safranbolu Müftüsü Güneş, umre adaylarına bir takım tavsiyeler ve kıssadan hisseler paylaşarak sözlerini bitirirken dualarla umre adayları Kutsal Topraklara uğurlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK, İftar Molası Verilmeyecek Kararı Aldı

Yayın: 29.03.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, sandık kurulu üyelerinin ‘iftar molası’ konusundaki merakını giderdi. YSK, sandık kurulunun kanun gereği oy sayımının ve dökümünün aralıksız yapılması gerektiği için iftar saatinde mola verilmeyeceğine karar verdi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK’ye gönderilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak Ramazan’da sadece su ile orucun açılması durumunda ‘sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı’ belirtildi. Bu nedenle, ‘sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği’ soruldu.

YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmünü hatırlattı. Ayrıca, YSK’nin Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple, ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildi. Bu karar, sandık kurulu üyelerinin iftar saatinde mola verip veremeyeceği konusundaki belirsizliği ortadan kaldırdı.