2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

Yayın: 06.09.2021 20:32
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi) 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı, Uyum Eğitimi etkinliklerinin ardından tüm kademe ve sınıf seviyelerinde il genelinde 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitimle açıldı.

İl genelinde 186 okulumuzda, 35 Bin 445 öğrenci ve 3 bin 377 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının ardından okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile birlikte Kapullu Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Vali Fuat Gürel, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

Yaklaşık üç haftadır komşu ilimiz Kastamonu’da meydana gelen ve selden etkilenen bölgelere müdahale için ekiplerimizle beraber orada görev yaptığını söyleyen Vali Fuat Gürel, dün itibariyle Karabük’e geldiğini ve yüz yüze başlayan 2021-2022 Eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin heyecanına ortak olmak için Kapullu Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulunu ziyaret ettiğini ifade ederek, “Bir buçuk seneden fazla bir süredir salgınla mücadele ediyoruz, salgın maalesef hala bitmiş değil. Ancak aşılama faaliyetlerimiz de bir taraftan devam ediyor, aşının da yaygınlaşması ile beraber salgının da hızının azalacağı ve bir nevi bağışıklık sistemimizin oluşacağı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Bugün açılan eğitim öğretim hayatımız inşallah bir daha kapanmaz ve uzaktan eğitime geçmeyiz ancak bu süreç oldukça zorlu bir süreç, herkesin katkıda bulunması gereken bir süreç.

Çocuklarımız uzun bir süredir okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak kaldılar, uzaktan eğitim aldılar. Tabii ki faydası var ama çocukların beraber olması, sosyalleşmesi ve beraber bir kültür oluşturabilmesi hem de öğretmenlerinden birebir ders almaları çok daha faydalı ve çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bugün yüz yüze başladığımız eğitim öğretim yılı bir daha kapanmaz ama bunu devam ettirmek bizlerin elinde. Özellikle çocuklarımızın okullarda, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin kontrollünde belli kurallara uymaları, maske takılması, mesafeli durulması ve hijyen kurallarına dikkat etmesi çok önemli. Diğer taraftan üzerinde çok yoğun bir şekilde çalıştığımız aşılama faaliyetlerimizin artması için uğraştığımız bir süreçte velilerimizin ve öğretmenlerimizin tamamının aşı olmasını arzu ediyoruz. Bir kısım arkadaşlarımızın aşı olmadığını biliyoruz şu anda Karabük’te aşılama oranımız %77 civarlarında, bunun daha da yükseltilmesi gerekir, hem kendi sağlımızı korumak ve hem de toplumsal bir gereklilik olarak da çocuklarımızla iç içe olan siz değerli öğretmenlerimiz ve anne babalarımızın bu sürece katkı sağlaması hem çocuklarımızı riskten kurtarmak hem de kendinizi ve sevdiklerinizi bu salgından korumak adına hızlı bir şekilde aşılamaya dâhil olmanızda fayda var.  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idarecilerimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması hususunda aylardır çalışıyorlar, bundan sonra süreç kontrollü bir şekilde takip edilecek, inşallah sorunsuz bir şekilde bu süreci yürüteceğiz. İnşallah okullarımız bir daha kapanmaz ama bu bizim elimizde, sizlerin elinde, anne babalarımızın elinde, öğretmenlerimizin elinde bu süreci iyi idare eder ve salgından da kurtuluruz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği olan sevgili çocuklarımızı da iyi bir eğitim vererek geleceğe hazırlamış oluruz. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ülkemize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize, anne ve babalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte ilk ders zilini çalmasının ardından Covid-19 önlemleriyle sınıflarına alınan öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılının ilk dersine girdi.

Kapullu Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulu sınıflarını tek tek ziyaret eden Vali Fuat Gürel, öğrencilere 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek derslerinde başarılar diledi. Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Gürel, öğrencilere kitap hediye ederek her gün mutlaka kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Eğitim hayatlarında başarılar dilediği öğrencilere ailelerine selamlarını iletmelerini isteyen Vali Gürel son olarak okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.

 

Yorumlar

  1. siyah dünya

    ne değiştire eğitim baladı ,gecen sene 50 ölümlü vaka varken heryer kapatıldı.şuanda 250 olumlu vaka var ama kımın umurunda ki.yenı donemde kapanma yok isterse olullu vaklar 300 olsun. Hikâye burada başlıyor ya. Aşı olayı zaten tam komedi. Aşı olmayanlar aşı olun vurusten kurtulun denıyor.aşı olanlarda maske takın virus bulaşmasın denıyor.dunya kuresel cılerın elindeki DSÖ marifetiyle yeniden kurgulanıyor…Allah yardımcımız olsun..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.