251 Yıllık Taşhan, MÜSİAD Tarafından Kiralandı

251 Yıllık Taşhan, MÜSİAD Tarafından Kiralandı

Yayın: 26.05.2015 10:40
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma köyünde 1764 yapıldığı tahmin edilen ve Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Taşhan, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, törende yaptığı konuşmada, hanın yapılış tarihinin kesin olmamakla birlikte 1764 yılında yapıldığının kayıtlarda olduğunu belirterek, “2009 yılında burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetine alındı. 2013 yılında projesi yapıldı. Bugünde açılışını yapacağız. Bu hanın etrafında 19 tane dükkan var. Dükkanları da iş adamlarımıza kiraladık. Bu hanı yapmak ile bitmiyor. Burada bir planlama yapmak gerekir. Bir eser daha kurtarıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından Taşhan, kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek hizmete açıldı.

Ünal Mühendislik tarafından restorasyonu yapılan 251 yıllık tarihi konak MÜSİAD Karabük Şubesi tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi ve İş Geliştirme Koordinasyon Merkezi olarak kullanmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafında kiralandı.

Törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ve Yönetim Kurulu üyeleri ile diğer yetkililer katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayın: 28.03.2024 12:08
Paylaş:
A+ A-
Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ilimizde alınacak tedbirlere ilişkin “Seçim Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kolluk yöneticileri ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda, seçimlerin ilimizde huzur ve güven içinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla seçim öncesinde, seçim sırasında ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirler görüşüldü. (Esra Oğuzkağan Özkan)