Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 31.01.2020 19:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi EMİTT FUARINA ilişkin çok ilginç görüşler dile getirdi ve “ Mütevazi bir şekilde Fuara katıldık,keşke imkanlarımız daha geniş olsa ve daha büyük bir alan kiralamış olsaydık.Daha fazla materyal ile buralarda yer alabilsek..” şeklinde çok diplomatik,çok zarif bir dille sitemlerini dile getirdi.Vali Fuat Gürel,bu nokta da “Yılda 1 milyonun üzerinde turist sadece Safranbolu İlçemize geliyor..” görüşleri ile bu tür Fuarlarda yer almak gerektiğinin altını çizdi..

Dünyanın en büyük 4 turizm fuarı arasında yer alan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 24. kez kapılarını açtı.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren fuarın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve Dünyanın ve ülkemizin  birçok yerimden turizmciler katılım sağlarken ilimizden de  Vali Fuat Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

Her yıl ortalama 60 binin üzerinde sektör profesyoneli ile dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu fırsatlardan faydalanmak isteyen turistleri ağırlayan EMITT’te, Karabük Valiliği çatısı altında yer alan Eskipazar, Eflani, Ovacık, Safranbolu ve Yenice Belediyesi stantları büyük ilgi gördü. İlçelerimizin tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzellikleri broşürler, tanıtım materyalleri, cd ve Safranbolu Lokumu turizm profesyonellerine tanıtıldı.

Dünyadaki tüm gelişmelerin fuarlarda takip edildiğini ifade eden Vali Gürel, “Ne satıyorsanız satın bu tür fuarlara katılmak zorundasınız. EMİTT fuarının 24. sünün açılışı yapıldı, ulusal bazda birçok turizm firması bu fuarda yer alıyor. Aynı zamanda birçok ülkenin burada değerlerini görmek mümkün. Böyle bir arenada, böyle bir fuarda ilimizin de yer alması gerekirdi. Geçen senede katıldık, önceki senede katıldık, bu senede buradayız. Mütevazi bir şekilde fuara katıldık, keşke imkanlarımız daha geniş olsa, daha büyük bir alan kiralasak, daha fazla materyal ile buralarda yer alabilsek. Ama buna da şükür, en azından EMİTT Fuarında Karabük olarak tüm ilçelerimiz ile birlikte yer aldık. Çünkü ilimizin turizm alt yapısı çok iyi, Safranbolu, Eflani, Ovacık, Yenice ve Eskipazar ilçemizin kendi alanında çok önemli değerlere sahip. Yılda 1 Milyonun üzerinde turist sadece Safranbolu ilçemize geliyor. Ama bu tür fuarlarda yer almak gerektiğine inanıyoruz ve onun için buradayız. Turizm ile uğraşıyorsanız turizm çeşitliliğiniz ve aynı zamanda değişik yörelerden insanları çekiyor olmanız lazım. Uzak Doğudan turistlerin ilgisini çekiyoruz ama  aynı zamanda Avrupa’dan,  Orta Doğudan, Türk Cumhuriyetlerinden de turist çekmemiz lazım ki sürdürülebilir bir turizme sahip olabilelim. Safranbolu ilçemiz bugüne kadar iyi gitti, bundan sonra da inşallah iyi gidecek üstüne bir şeyler daha koyacağız ama biz özellikle Safranbolu ilçemizde turizm yapan insanların burada yer almasını arzu ediyoruz. Safranbolu’da turizmle uğraşan insanların bir araya gelip birliktelik içerisinde olup buralarda boy göstermesi lazım. Biz Karabük Valiliği olarak bu alanı kiraladık ve Belediye Başkanlıklarımız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bu yetmez. Fuar alanında gezdik gördük, ülkemizin değişik bölgelerinden gelen il ve ilçelerimiz birlikte hareket ederek çok daha büyük ve önemli bir şekilde lanse ediyorlar, tanıtıyorlar, çünkü tanıtım yerleri bu tür fuarlar. Burada dünyanın her yerinden insanlar var gelip buralarda kendinizi tanıtmanız lazım. Çin’de meydana gelen bir olumsuzluktan dolayı rezervasyon iptalleri ile ilgili sorun başladı, aslında biz önemli bir merkezdeyiz, bölgemizin en önemli turizm bölgesi bize ait ve on iki ay turizmi idare edebilecek bir pozisyondayız. Böyle bir bölgede bizim Çin’de şu oldu böyle oldu demememiz lazım, bizim Avrupa’dan ve değişik ülkelerden misafirlerimizin olması gerekir ki dengelesinler. Karabük ilimiz doğal güzellik açısından çok büyük değerlere sahip; yaylalarımız, şelalelerimiz, göletlerimiz, orman denizimiz ve en son olarak faaliyete geçirdiğimiz Keltepe Kayak Merkezimiz var. İlimizde oturan, şehrimiz dışında oturan Karabüklüler ve Karabük’e gönül vermiş olan herkesin Şehrimizin tanıtımına destek olması lazım ki bir şeyler ortaya çıksın. 24. EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Fuarın ilk günü Karabük standını ziyaret eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Valisi Sinan Güner başta olmak üzere birçok misafir ile yakından ilgilenen Vali Gürel, Safranbolu evinin içinde yöresel ikramlarda bulundu.

4 gün sürecek olan 24. EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında ilimiz 3. holde hemşerilerimizi ve misafirlerini bekliyor.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Psikoterapistlerin gözünden hayali terapi seansları kitaplaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Psikoterapiye dair farklı bir bakış açısı sunan “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Alev Çavdar'ın derlediği kitapla ilgili santralistanbul Kampüsü'nde söyleşi düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çavdar, kitabın ilk olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı Programı Yetişkin Altdalı öğrencilerinin bir projesi olarak ortaya çıktığını belirtti.

Derste öğrencilerden hayali seanslar yazmalarını istediklerini kaydeden Çavdar, öğrencilerin bu seansları birbirlerine okutarak psikodinamik düşünmeyi ve uygulamayı pratik ettiklerini vurguladı.

Çavdar, “Kitap yazılırken yazarları henüz terapist bile değildi. Sonra bu sınıftaki yazarlarımız, yani öğrencilerim, staj senelerinde seans yapmaya başladılar, onlar terapistlik deneyimini de öğrendikten sonra biz bu hayali seansları tekrar önümüze aldık. 'Bu gözle baktığımız zaman ne görüyoruz?' diyerek seanslarla ilgili bir yansıtma süreci daha yaşandı. Tüm bunları bir araya getirip bir kitapta toplamaya karar verdik ve bu kitap ortaya çıktı.” değerlendirmelerinde bulundu.

Kitabın yazarlarından Doğukan Kocabaş da kitabın terapistlik deneyimlerini yansıttığını ve sürecin oldukça keyifli geçtiğini aktardı.

Kitabın bir diğer yazarı Ayşe Leyla Ok ise kitaptaki terapist ve danışanın aynı kişi olmasına rağmen analizler ve notlar aracılığıyla üçüncü perspektifin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu üçüncü perspektif, analizi yazan kişi ve notları yazan kişi arasındaki etkileşimle ve seansı tekrar gözden geçirme süreciyle oluşuyor. Bu döngüsel süreç, bizler için hem keyifli hem de öğretici bir deneyim oldu.” yorumunu yaptı.

– “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı

Dr. Alev Çavdar'ın derlediği kitap, 12 psikoterapist adayı, hayali danışan ve terapistlerin yer aldığı seanslardan oluşuyor.

Kitabın yazım süreci, yazarların klinik psikoloji eğitimlerinin ilk yılında “Herhangi bir zamanda, herhangi bir danışan ve terapist ikilisinin, herhangi bir seansını hayal edin ve yazın.” yönergesiyle başladı. Yazarlar, hayallerini, arzularını, korkularını, rüyalarını, benliklerini ve ötekilerini düşlemsel seans sahnesine koydu ve onlar üzerine düşündü.

Yazılan seanslar üzerine başka bir yazar, süreci anlamlandırmak üzere gözlemsel ve kuramsal notlar düştü. Eğitimlerinin ikinci yılında yazarlar, terapist olarak seans deneyimlemeye başladıktan sonra hep birlikte hayali seansları ve notları yeniden okuyup yazdı.