Her Telden (29.Aralık.2015)

Her Telden (29.Aralık.2015)

Yayın: 29.12.2015 08:32
Paylaş:
A+ A-

AY SONU İTİBARI İLE “UCUZ KONUT EDİNMEK ÜZERE 8 BİN CİVARINDA EMEKLİ PARA YATIRMIŞ OLACAK..” VEEE..
Dün HALK BANKASI Yetkilileri ile görüştük,AY SONU İTİBARI ile Bankanın KARABÜK-SAFRANBOLU-ESKİPAZAR Şubelerine 8 bin civarında EMEKLİ “UCUZ KONUT EDİNMEK..” için para yatırmış olacak..
8 BİN DOLAYINDA İNSAN PARA YATIRACAK..
TOPLAM 426 KONUT YAPILACAK..
Şimdi PARA YATIRIRKEN Banka Şubelerinde izdihamlar yaşandı,KURA SONUCU paraların çekilmesi sırasında neler yaşanacak ve bu nokta da 7500 civarında insan kendisini MAĞDUR GİBİ HİSSETMEYECEK Mİ..?
“EMEKLİLERE UCUZ KONUT..” olayı kolay kapanmayacak gibi.
8 BİN CİVARINDA EMEKLİ PARA YATIRMIŞ..
BU GERÇEKTEN ANORMAL BÜYÜKLÜKTE BİR SAYI..
Şimdi bu insanlar BEKLENTİ İÇİNE GİRMİŞ durumdalar ve yapılacak 426 konutun bu insanları tatmin etmeyeceği meydanda,diyelim ki daha sonra 400-500 konut daha yapıldı,kurada elenen insanları tatmin eder mi..?
KARABÜK-SAFRANBOLU-ESKİPAZAR Halk Bankası Şubelerine 8 BİN DOLAYINDA insan para yatırmış olacak AY SONUNA kadar ve bunların içinden 426 kişi çekilecek KURA İLE KONUT SAHİBİ olacak.
GERİ KALAN 7500 KİŞİ İSE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYACAK..
Bu sorun kolay bitip/tükenecek gibi gelmiyor bize..

EMEKLİLER “UCUZ KONUT HAYALİ İLE..” AKIN/AKIN,HALK BANKASI ŞUBELERİNE PARA YATIRIYORLAR,İZDİHAMLAR
Emekliler “UCUZ KONUT EDİNMEK..” hayali ile akın/akın HALK BANKASI Şubelerine para yatırıyorlar ve Banka yetkilileri AY SONU itibarı ile,PARA YATIRAN SAYISININ 8 BİNİ bulabileceğini söylüyorlar.
8 BİN İNSAN “UCUZ KONUT EDİNMEK..” İSTİYOR..
Biliyorsunuz 1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ öncesinde gündeme gelen UCUZ KONUT noktasında,gerek TOKİ Başkanı,gerek SİYASETÇİLER,gerekse EMEKLİ DERNEKLERİ AÇIKLAMALAR YAPTILAR..
“UCUZ KONUT YAPMANIN ŞARTLARINI ANLATTILAR..”
Konut almak isteyenin kendisi,eşi,çocukları üzerine tapu olmaması gerektiğini,anlattılar,gelir durumunu anlattılar ve bu şartları taşıyanlar başvuru yapsın dediler,bu anlamda Kamuoyu’na bilgiler verdiler..
DİKKAT ETTİK,EMEKLİLER,BU UYARILARA PEK KULAK ASMIYORLAR sanki ve bizim bildiğimiz evi olan,eşinin üzerine evi olan insanlarda BAŞVURU PARASI yatırıyorlar.
Hatta bir kardeşimize sorduk,üzerinde evi olduğunu hatırlattık “ABİ SEN BAKMA ÖYLE DEDİKLERİNE.BİZE DE UCUZ KONUT VERİRLER GÖRÜRSÜN.ONUN İÇİN PARA YATIRIYORUM.BİZE DE KESİNLİKLE KONUT VERECEKLERDİR..” falan gibi konuştu.
GELECEKTE CİDDİ SIKINTILAR ÇIKAAK GİBİ GELİYOR BİZE..
EMEKLİLER DERNEĞİ,SİYASET SIKINTILAR YAŞAYABİLİR..
Yaşananlar,yaşanacakların aynası gibi sanki..!!

KARDEMİR ESKİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN FADIL DEMİREL HAKKINDA Kİ “SUÇ DUYURUSU..” VE TAKİPSİZLİK KARARI..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Başkanvekili Sayın KAMİL GÜLEÇ imzası ile,eski Genel Müdür Sayın FADIL DEMİREL hakkında Savcılığa SUÇ DUYURUSUNDA bulunulmuştu.
“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK..” suçlaması ile SUÇ DUYURUSUNDAN bulunulmuştu ve Sayın FADIL DEMİREL,Karadeniz Ereğli de gerekli ifadeleri vermiş.
Cumhuriyet Savcılığı’na ifadesini vermiş.
Bu ifadeden sonra,Cumhuriyet Savcılığı Sayın FADIL DEMİREL hakkında “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK..” suçlamasından dolayı “TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞ..”
Yani DAVA AÇILMASINA GEREK DUYMAMIŞ..
Sektörü ve KARDEMİR’İ iyi bilen birkaç dostumuz “EĞER Sayın FADIL DEMİREL DÖNEMİNDE YAPILAN VE MALİYETİ HAYLİ UCUZLATAN YATIRIMLAR OLMASAYDI,2015 KARDEMİR ZARARI ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU..” demişlerdi.
Bizde bu görüşleri Okurlarımızla paylaşmıştık..
Bunun üzerine ÇOK CİDDİ TARTIŞMALAR başlamıştı ve gelen YORUMLARDAN bunu kolayca anlıyorduk,şimdi de Sayın FADIL DEMİREL hakkında verilen TAKİPSİZLİK KARARINI anlattılar bize.
Gelen YORUMLARDA bu suç duyurusundan söz ediliyordu ve Sayın DEMİREL’İN aleyhine kullanılıyordu SUÇ DUYURUSU ve şimdi de SUÇ DUYURUSU İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI verildi bilgileri geliyor..
Niyetimiz KİMSEYİ AKLAMAK falan değil,okurları bilgilendirmek.
Gerisi bizi ilgilendirmiyor..

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖLÇÜMLERİNDE “KARABÜK HAVASI KİRLİ GÖRÜNMÜYOR..” ANCAK GENEL KANAAT..!!
Çevre Şehircilik Bakanlığı ULUSAL HAVA ÖLÇÜMLERİNDE Karabük’ü havası kirli çıkmıyor veya kirli çıkıyor da “YAŞANABİLİR BİR KİRLİLİKTE..” çıkıyor..
KARABÜK’Ü KİRLİLİK NOKTASINDA KATLAYAN İl ve İlçeler var,Karabük’te yaşanan kirlilik normal düzeyde,YAŞANABİLİR bir düzeyde çıkıyor..
PEKİ HALKIN BU KONUDA Kİ KANAATİ NEDİR..?
Sokakta ki vatandaşın kanaati “KARABÜK’ÜN HAVASI ÇOK KİRLİ,OLDUĞU..” şeklinde,ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK Bakanlığı ölçümlerine göre KORKULACAK HİÇBİR KİRLİLİK YOK..
Ancak,SOKAKTA Kİ VATANDAŞA göre KARABÜK HAVASI KİRLİ..
Şimdi Size sorsak KİRLİ Mİ/DEĞİL Mİ diye..?
Cevabınız ne olar,bir düşünün ne olur..!!
EMİNİZ Kİ,SİZDE KİRLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUNUZ..!!
Ancak İLGİLİ BAKANLIK,İLGİLİ BİRİMLER öyle düşünmüyorlar..
KARABÜK OKULLARINDA “BOŞ SINIF VAR MI,BOŞ DERSLİK VAR MI..?” BİRLEŞTİRME YAPILSA YENİ OKUL GEREKİR Mİ..
Karabük’e YENİ OKUL YAPILACAK MI,Yenişehir ÇAMLIK Bölgesi’nde ki ECNEBİ MEZARLIKLARININ bulunduğu alanın,hemen alt yanına İMAM/HATİP KÜLLİSEYİ yapılacaktı..
BUNU KARDEMİR YAPACAKTI,ancak,KARDEMİR’İN DURUMU MALUM ve öyle görünüyor ki 2015 yılı çok önemli bir zarar ile kapatılacak,2016 yılının ikinci yarısından itibaren bir TOPARLANMA olabileceği üzerinde bilgiler veriliyor.
Yani ; KARDEMİR BU BİNALARI BİRAZ ZOR YAPACAK GİBİ..!!
O zaman Karabük İMAM/HATİP Lisesi için YENİ BİNA YAPILAMAYACAĞINA göre,ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150-200 İlave yatak kalacak mı..?
İMAM HATİP Lisesi’ne yer bulunarak,O ARAZİ BOŞALTILACAK ve Şirinevler Hastanesi’ne 150-200 yatak ilave edilecek bina yapılacak ve işte olayın tam bu noktasında BOŞ SINIFLAR varsa,BOŞ DERSLİKLER varsa OKUL BİRLEŞTİRMELERİ ile sorun çözülebilir mi..?
OKUL BİRLEŞTİRMELERİ İLE SORUN ÇÖZÜLEBİLİR Mİ..?
Örneğin SOĞUKSU Mahallesi girişinde ki OKULU ELE ALIN..
KAÇ SINIFI DOLU,KAÇ SINIFI BOŞ..!!

SAYIN HÜSEYİN ERER’İN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE,KENT PARK’A KÜÇÜK ÇAPLI HAYVANAT BAHÇESİ İŞİ..
Dün Büromuza bir Okurumuz ziyarete geldi,Cemiyetçi bir Okurumuz ve “YENİŞEHİR FİDANLIK PARKI HAYVANAT BAHÇESİ OLAMAZ MI..?” diye sordu.
Biz kendisine Karabük gündeminde bu yönlü hiçbir görüşün/gündemin olmadığını söyledik ve “ÇOCUKLARIMIZ HİÇBİR YABAN HAYVANI GÖRME ŞANSINA SAHİP DEĞİL/OLAMIYORLAR.KEŞKE HAYVANAT BAHÇESİ OLSA..” gibi sözler etti.
Sohbet sırasında Sayın HÜSEYİN ERER’İN Belediye Başkanlığı döneminde KENT PARK içinde,küçük çaplı bir HAYVANAT BAHÇESİ düşünülmesi gündeme geldi.
O Okurumuz KENT PARK içinde ki,küçük çaplı HAYVANAT BAHÇESİ için hayvan barınaklarının falan yapıldığını hatırlattı,sonra da “NE OLDU O KONU,BİR BİLGİNİZ VAR MI..?” diye sordu.
Hiçbir bilgimiz olmadığını söyledik.
Engelli Çocukların eğitimi ile çok yakından ilgilenen bir okurumuz/kardeşimiz ve bizim bildiğimiz bir Hastaneden emekli,YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ olayından söze girdik,KENT PARK noktasına kadar sohbet ettik.
Karabük ne KENT PARKA sahip çıkabildi,ne de şu gün ki hali ile YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ’Nİ değerlendirebildi,artık bir şeyler yapılacak ve FİDANLIK BAHÇESİ sanıyoruz değerlendirilecek.
KENT PARK ise pek iyi durumda değil..
Karabüklüler olarak biz HERŞEYİMİZ OLSUN İSTERİZ..
YAPILANLARA İSE SAHİP ÇIKMAYIZ..!!
Bunun en güzel örneği ŞİRİNEVLER KENT PARKTIR herhalde..

“KARABÜK’ÜN EFLANİ İLÇESİ HACIAĞAÇ KÖYÜNDE KONUŞAN..” HABERLERİ VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN TANITIMI..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Karabük’ün tanıtımına öylesine büyük katkı yapıyor ki,anlatmak hayli zor.
Bunu daha önce de yazmıştık.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN her konuşması ÜLKE GENELİNDE gündem oluyor ve bu konuşmaları genellikle Karabük’te yapıyor Sayın ŞAHİN..
Geçtiğimiz hafta Karabük’e gelerek Eflani İlçemizde konuşan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN konuşmasını Ulusal Televizyonlar “DÜN KARABÜK’ÜN EFLANİ İLÇESİ HACIAĞAÇ KÖYÜNDE KONUŞAN…” şeklinde vermedi mi..?
“AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN KARABÜK EFLANİ İLÇESİ HACIAĞAÇ KÖYÜNDE YAPTIĞI KONUŞMADA,HDP’İ AĞIR BİR DİLLE ELEŞTİRDİ..”
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Karabük’ü böylesine tanıtıyor..
Kimse buna “NE OLMUŞ CANIM KONUŞMUŞ İŞTE..” gibi bakmamalıdır,bu konuşmalar ANKARA BÜROKRASİSİ’Nİ öyle etkiler ve öyle tesiri olur ki..
En basitinden bunu bir düşünün lütfen..
Sayın ŞAHİN Karabük açısından bir velinimet adeta..

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET EDEN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “İSMETPAŞA OSB’YE ÖNEM VERİYORUZ..
Geçtiğimiz hafta sonunu Karabük’te geçiren Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek,Yönetim Kurulu Üyeleri ile uzunca süre sohbet etti.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN özellikle İSMETPAŞA METAL VE METAL ÜRÜNLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı üzerinde hassasiyetle durarak “BU YATIRIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ..” yolunda görüşler dile getirdi.
Bu yatırımın realize edilmesinden sonra “FİLYOS LİMANI BAĞLANTILI..” bir dizi yatırımın gelebileceği üzerinde görüşler dile getiren Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu anlamda ULUSLAR ARASI OTOMOTİV Sanayi Firmaları ile görüşmeler yapılabileceğine değindi.
Daha sonra TSO’NUN yeni bir bina yapılmak üzere YER ARAYIŞLARI dile getirilerek,bu nokta da YER TAHSİSİ için gerekli desteği vereceğine değinen Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bulunan üç yer üzerinden hangisi üzerinde yoğunlaşılacağının belirlenmesini istedi.
Bu arada ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN Ülkemizde uyguladığı UCUZ KÜTÜK DEMİR/DEMİR FİYATLARI için neler yapılabileceği üzerinde ki bir soruya “DOĞRUSU BU KONUDA DETAYLI BİR BİLGİM YOK.İLGİLİ ARKADAŞLAR ANKARA’DA MÜSTEŞAR VE BAKAN DÜZEYİNDE SORUNU İLETİYORLAR,BUNU BİLİYORUM.ANCAK BENİMLE,BU KONU HAKKINDA,BİR GÖRÜŞME OLMADI..” yolunda bilgiler verdi..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin çok yararlı geçtiğine işaret eden Yönetim Kurulu Üyeleri “BİZİ DİNLEDİ,NOTLAR ALDI VE ANLATTIKLARIMIZA ÇOK İLGİ GÖSTERDİ..” dediler.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,İSMETPAŞA Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olayına büyük önem vermesinin olayın çözümünde büyük rol oynayacağını söyleyen TSO Yönetim Kurulu Üyeleri “ÇOK UMUTLUYUZ..” diyorlar.
KISA SÜRE İÇİNDE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANACAK GİBİ.

Saygıdeğer Okurlarımız..
2016 YILINDA,YENİDEN BİRLİKTE OLMAK UMUDU İLE,GELECEK GÜNLERİN BARIŞ,MUTLULUK,BAŞARI,SAĞLIK GETİRMESİNİ DİLİYOR,YENİ YILINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM.
2016 YILININ İLK GÜNLERİNDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE.

23 kişi görüş bildirdi

  1. krdmd

    Yönetim kurulu kendilerinin de imzası bulunan bir yönetim kurulu kararı ile yapılan bir iş nedeniyle dönemin genel müdürüne dava açıyor. Bu duruma söylenecek laf bulamıyorum. Aklınız neredeydi ey üyeler ,Bu Genel Müdür nasıl bir genel müdür ki sayısı ondan fazla yönetim kurulu üyesini uyuttuğunu iddia ediyorsunuz? Eğer bunu başardıysa siz nasıl bir yönetimsiniz? Bu yönetim kurulu üyeleri bu kararlara hep böyle mi imza atıyorlar? Bu iş hakikaten yanlış bir iş idiyse genel müdüre dava açmanın sizi kurtaracağı fikrini hangi aklıevvel verdi size? Genel Müdüre açtığınız davaya takipsizlik verilmiş. Ne oldu şimdi? Ne duruma düştünüz? Ne sıfatınızı tescillettiniz? Bırakın bu işleri de bu şirket nasıl düze çıkacak onu düşünün . Ona buna dava açarak komik olmak dışında bir şey elde edemiyorsunuz. Yakında bütün Türkiye ne mal olduğunuzu öğrenecek.

  2. 7878

    şartlar söylenmiş ilan edilmiş halen uyanıklık yapmaya çalışan sizin de yazdığınız gibi emekli abiler ablalar var .bunlar alamayınca yarın başlayacaklar dedikoduya , siyaset ne yapsın dernek ne yapsın. bu millet bu dedikoduyu yapacak illaki.

  3. öz 78 karabük

    Burada mahkemelik bir olay varsa, ki var, bundan gen. müd. bu kararları yönetim olarak aldık deyip haklı çıkıyorsa o zaman bu zararları ve usülsüzlük varsa yönetim kurulu olara yapılmış oluyor, yani bu işten yönetim kuruluda suçlü ve onlarında aklanmaya ihtiyacı var, şimdi birileri mahkemeye bu yönde baş vurabilir, küçük yatırımcıya zahti yeterinden fazla dip yaptırdılar, hissesi olan birilei çıkıp mahkemeye baş vurabilin.

  4. OFLU

    KUÇUK YATIRIMCIYI BU KARDEMİR ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK ÜZDÜ DİYECEK BİRSEY BULAMIYORUZZZZZZZZZZZZZZZ

  5. Gönderen

    Filyos olayı halledilememiş durumda iken kalkılıp İsmetpaşa sanayı bölgesine upraşılıyor.
    İnsanlara konuşacak konu lazım. 25 – 30 seneden beri Filyos limanı konuşuluyor. Ama sadece konuşuluyor…
    Şimdi de 25 sene İsmetpaşa konuşulacak. Konuş babam konuş…
    Onlar konuşurrrr. Karabüklü bakar!

    Sayın yazar yetkililere bir sorar mısınız lütfen; 2016 bütçesine Filyos limanı için ne kadar ödenek konuldu yada konulacak?

  6. Kul Ahmet

    ”Tencere dibin kara
    Senin ki benimkinden kara”

    ve

    ”Tüm renkler kirlendi
    Birinciliği beyaza verdiler”

    atasözlerinin hakkını doyasıya veren şehrimiz Karabük.

  7. hadi canım

    hava kirli,hiç kusura bakmasınlar.nerede ölçüm alıyortar.bir ay önce istanbuldan dönüyorum.karabük görünmüyor,duman altı olmuş.doğalgaz gelince kirlilik bitecekti.hatta çevre müdürü çıkıp herkes doğalgaza geçecek,havayı kirletene gerekli cezalar yazılacak demişti.karabükü kim kirletiyor biz biliyoruz.

  8. çevre derneyi

    Karabükte iki çevre derneyi var neye yarıyolar bi tanesi bi bayan ötekisi emlakçımı ne hava kirlimi deyilmi onnar bi sölesin bakalım nefes almak zor be bilader marzinç kardemir anamızı aglatıyo valla

  9. KÜÇÜK YATIRIMCI

    KARDEMİR HİSSELERİ KÜÇÜK YATIRIMCIYI ARADAN ÇIKARDI.HİSSE SENETLERİ YÜZDE 40 CİVARINDA DEYER KAYBETTİ.ŞİMDİ 2015 YILI ZARARI NE OLACAK BUNU BEKLİYORUZ VE SENETLER KAR-ZARAR AÇIKLANMASIYLA BİRAZ DAHA DÜŞERMİ YOKSA BİRAZ YÜKSELİRMİ AMA NE OLURSA OLSUN KÜÇÜK YATIRIMCININ ETTİYİ ZARAR YILLAR İÇİNDE BELKİ TELEFİ EDİLİR BELKİ EDİLMEZ.BUMU BAŞARILI YÖNETİM.?

  10. gerçekler

    fadıl demirel döneminde yapılan yatırımlar ucuz oldu ama yavan oldu. şimdi yapılan yatırımlar elden tek tek geçiyor yani yeniden yapılıyor. yapılan işçilik ve malzeme değersiz. yani şimdi ucuz olanı yeniden alıp yapıyoruz.

  11. Anonim

    Adamlar seçim öncesi akp nin silineceğini düşünüp M.Ali şahinin bile seçilemeyeceğine kanaat etmişler, birçok yerde bunu açık açık söylemişler, ama iş oraya chp heyetini koymamaya benzemedi, artık tek başımıza kaldık, tek başına bir hükümet kurulma olasılığıda yok, mahkemelerdende yıtmak o kadar zor değil, kimseyi işe karıştırmayalım, yatırımlarımızı yaptık sahip olacağımız kadar sahipte olduk, atacağımız kadar attık, atmak istersek istediğimiz kadar adamda ataız, kimse bize karışamaz, M.Ali kimmiş akp kimmiş, bize işçi ilede karşı koyamazlar istesek yarın askari ücretle 5000 adama iş veririz, bize karşı koyacak sendika yok, başka bir kuruluş yok, akp tek başına iktidar olma ihtimali yok, bizede gücü yetmez hiç bir şey yapamaz, akp , m.a.ş bize yalvaracak derken Allahtan öyle bir şey oldu ki bütün hesaplar ters döndü, çin kırizi, dolar yükselişi, akp nin tek başına iktidara gelmesi işlerini allak bullak etti, bir anda seçimden önce orda burda ettikleri lafları unuttular ağam paşam demeye başladılar, dünya böyle işte, bir anda karşıma 2_0 yapta gel diyenler, arkasından kıralı gelsin diyenler daha neler neler , bir anda kuzu oluverdiler, Amma bu işler böyle olduğuda Allahtan çok iyi oldu çünkü bunları bu duruma getirenler bunlar bunlardan başkası değil, her türlü sıkışınca abi abi diye yanına gelene haklı haksız demeden heryerde korumaya kalkasan sonu böyle olur, haksızlıkla yülünmesine göz yumduğun kazık gün gelir sana döner, sen bu memleketin çocuğunu işten atılmasına göz yumarsan, atılana sahip çıkma gereği duymazsan, söz verip ne çıkarla sözünden dönersen, ne verdilerse bunlarda seni böyle oyuncak eder, ettikli bulduklu dünya diye boşa dememişler, aslında hiçbi söylemeye gerek yok, gün gelecek devran dönecek o 350 işçinin çoluk çocuğunun, ailesinin, anne babasının göz yaşları, çektidikleriniz birbir fitil fitil iki burnunuzdan gelecek, nereye ne hayır yaptırısanız yaptırın, ne ederseniz edin isterseniz dünyayı camilerle donatın, isterseniz tüm servetinizi hayra ayırın, bizimle 350 lerle hesaplaşmadan hiiiiiç bir yere gidemeyeceksiniz,5 yıldır bize hak etmediğimiz halde çektirdiğiniz maddi manevi çöküntüyü hesaplamaya bile fırsatınız olmayacak, çocuklarımızın yüzüne bakamayacaksınız, o aç gözlerinizi bir gün toprak doyuracak, o açlık rüyasından uyandırılacaksınız, çokçok yakında, Allahın taktir ettiği zaman yaklaşıyor.

  12. Kanaat 78

    Adamlar seçim öncesi akp nin silineceğini düşünüp M.Ali şahinin bile seçilemeyeceğine kanaat etmişler, birçok yerde bunu açık açık söylemişler, ama iş oraya chp heyetini koymamaya benzemedi, artık tek başımıza kaldık, tek başına bir hükümet kurulma olasılığıda yok, mahkemelerdende yıtmak o kadar zor değil, kimseyi işe karıştırmayalım, yatırımlarımızı yaptık sahip olacağımız kadar sahipte olduk, atacağımız kadar attık, atmak istersek istediğimiz kadar adamda ataız, kimse bize karışamaz, M.Ali kimmiş akp kimmiş, bize işçi ilede karşı koyamazlar istesek yarın askari ücretle 5000 adama iş veririz, bize karşı koyacak sendika yok, başka bir kuruluş yok, akp tek başına iktidar olma ihtimali yok, bizede gücü yetmez hiç bir şey yapamaz, akp , m.a.ş bize yalvaracak derken Allahtan öyle bir şey oldu ki bütün hesaplar ters döndü, çin kırizi, dolar yükselişi, akp nin tek başına iktidara gelmesi işlerini allak bullak etti, bir anda seçimden önce orda burda ettikleri lafları unuttular ağam paşam demeye başladılar, dünya böyle işte, bir anda karşıma 2_0 yapta gel diyenler, arkasından kıralı gelsin diyenler daha neler neler , bir anda kuzu oluverdiler, Amma bu işler böyle olduğuda Allahtan çok iyi oldu çünkü bunları bu duruma getirenler bunlar bunlardan başkası değil, her türlü sıkışınca abi abi diye yanına gelene haklı haksız demeden heryerde korumaya kalkasan sonu böyle olur, haksızlıkla yülünmesine göz yumduğun kazık gün gelir sana döner, sen bu memleketin çocuğunu işten atılmasına göz yumarsan, atılana sahip çıkma gereği duymazsan, söz verip ne çıkarla sözünden dönersen, ne verdilerse bunlarda seni böyle oyuncak eder, ettikli bulduklu dünya diye boşa dememişler, aslında hiçbi söylemeye gerek yok, gün gelecek devran dönecek o 350 işçinin çoluk çocuğunun, ailesinin, anne babasının göz yaşları, çektidikleriniz birbir fitil fitil iki burnunuzdan gelecek, nereye ne hayır yaptırısanız yaptırın, ne ederseniz edin isterseniz dünyayı camilerle donatın, isterseniz tüm servetinizi hayra ayırın, bizimle 350 lerle hesaplaşmadan hiiiiiç bir yere gidemeyeceksiniz,5 yıldır bize hak etmediğimiz halde çektirdiğiniz maddi manevi çöküntüyü hesaplamaya bile fırsatınız olmayacak, çocuklarımızın yüzüne bakamayacaksınız, o aç gözlerinizi bir gün toprak doyuracak, o açlık rüyasından uyandırılacaksınız, çokçok yakında, Allahın taktir ettiği zaman yaklaşıyor.

  13. Gönderen

    Karabük’ün havası önceki yıllara göre oldukça temiz. Doğalgaz geldi ama birşey değişmedi demek haksızlık olur.
    Doğalgaz gelmeden önce dışarıya çıkınca insanın genzi yanıyordu. Unutulmadın o günler. Evlerin pencereleri kurum doluyordu. Havalandırma pencerelerinden içeriye kurum yağıyordu…

    Karabük’ün etrafı yüksek dağlar ile çevrili. Alçak basınç olduğu, havanın basık olduğu zamanlar biraz kirlilik olsa da eski yıllara göre çok iyi…

    Gün karadıktan sonra Safranbolu’dan Karabük’e inerken karşıdan Karabük’ün ışıkları genelde görülebiliyor. Eskiden mümkün değildi…

    Bazı günler de sis oluşuyor. Bu hava kirliliği zannedilmesin. Son birkaç oluşuyor mesala…
    Gönül ister ki daha iyi olsun. O zaman da sanayinin kapısına kilit vurmak lazım. Marzinci bilmem ama Kardemir’in kapısına kilit vurulursa Karabük’ün hali nice olur…
    Çin’deki şehirlerde göz gözü görmüyormuş. Pekin’de insanlar maske ile geziyor.

    Ankara da bir zamanlar çok kirliydi. İnsanın genzi yanardı. Ankara eskiye nazaran çok temiz…
    Doğalgaz çok farkettirdi.

    Bu arada şunu diyeyim; Sigara içenler hava kirliliğinden şikayet etmesinler. Önce sigarayı bıraksınlar, sonra şikayet etsinler… 🙂
    Gençlerin tamamı sigara içiyor neredeyse. Büyüklerine bakıyorlar, birşry zannediyorlar. Kızlar daha çok içiyor. Büyüklerden kimse de uyarmıyor gençleri….
    Hava kirliliği bu durumun yanında solda sıfır kalır. Gençlerin ciğerleri sönüyor, çürüyor….

  14. kel_vatandaş

    Beşbinevlerde üzerinde kocaman harflerle ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ yazan o koca binadakiler ne iş yapar bir bilen varsa Allah rızası için buraya yazsın, bizde aydınlanalım.

  15. 7818

    Ahmet abi senden şu biz bir aileyiz diye zor şartlarda yöre halkının işçisinin tasarrufları ile bu fabrika kimsenin eline geçmesin diye Rahmetli Metin Türker zamanında kurulan Recai başkan zamanındada aktif olan ve ondan sonra Recai başkanın gönderilmesi ile pasifilize edilen Kardemir Çalışanları Vakfının o günlerden bu günlere ne iş yaptığı konusunda bir araştırma yapmanı arzu ediyorum, bu Vakıf amaçladığı hedefleri yerine getirebilmişmi? Eski başkan Ruhi Ayhan dan sonra çoklarının toz kondurmadığı Ahmet Nur bey Vakıf hakkında ne gibi bir iyileştirmeler yapmış? bu Vakıf niye Ereğli Vakfı ile kaşık atamaz? Ereğli vakfı arasında kaç dağ fark var ve neden? Bu Vakıf yıldan yıla olsun çalışmaları ve durumu hakkında bilgilendirme açısından basına yada üyelerine bilgi vermez?Bu Vakfın sonu ne olacak? Bu vakfın görevlerinden biriside yöre çalışanlarının iş güvenliğini sağlamak değilmi? Bu vakıf üyelerinden işten atılanların haklarının korunması konusunda hiçmi bir şey yapamaz yada yapma gereği duymaz, Bu vakıfın geleceği ne olacak, bu vakıf ne işe yarıyor, Ruhi gitti Ahmet geldi ne değişti? üyesi olarak merak ediyorum, Bilgilendirme konusunda yardımcı olursanız seviniriz.

  16. Anonim

    Çevre ve şehircilik bakanlığının yaptığı ve Karabükte havayı (yeşilde) toz penbe gösteren görüntülerine asla ve asla inanmıyorum, Köylerde bile hava kirliliği oluşurken Kardemir’in, ve 20 ye yakın haddehanenin ve dökümhanenin ve hatta Merzinç’in olduğu bu şehirde cidii şekilde hava kirliliği olduğunu düşünenlerdenim, bu ölçümleri herhalde günün en temiz vaktinde alıyorlar, geceleri göz gözü görmüyor, Kimin için kimi kandırıyoruz? Bu işin şehrimizdeki sorumlularına işlerini doğru yapmadıkları taktirde kimse hakkını helal etmez unutmasınlar.

  17. ÇEVRE 78

    Çevre ve şehircilik bakanlığının yaptığı ve Karabükte havayı (yeşilde) toz penbe gösteren görüntülerine asla ve asla inanmıyorum, Köylerde bile hava kirliliği oluşurken Kardemir’in, ve 20 ye yakın haddehanenin ve dökümhanenin ve hatta Merzinç’in olduğu bu şehirde cidii şekilde hava kirliliği olduğunu düşünenlerdenim, bu ölçümleri herhalde günün en temiz vaktinde alıyorlar, geceleri göz gözü görmüyor, Kimin için kimi kandırıyoruz? Bu işin şehrimizdeki sorumlularına işlerini doğru yapmadıkları taktirde kimse hakkını helal etmez unutmasınlar.

  18. Çevreciler hooooy hooy.

    Hava kirliliğini minimize etmenin önemli katkılarından biri elbette doğalgaz. Ama size bir sır vereyim. Türlü masraf ve zorluklarla doğalgaz tesisatları kurulan cevizkentte kömür yakanlar varmış. Duyduğumu göre geçen senelere kadar doğalgaz yakan bir blok (bir blokta 72 daire var) bu sene kömür yakıyormuş. Çevre şehircilik ne yapar. Kendilerine yaptıkları o saraydan burunlarını dışarı çıkarmasınlar. Aman ha etliye sütlüye dokunmayalım, kimse de bize bir şey demesin mantığındalar.

    Bir araştırın bakalım neymiş. Haber size gelecek diye beklemeyin, haberin ayağına gidin.

  19. adil

    Gerçekten buKardemr çalışanlar vakfı ne oldu, ordada bir süru dolap dönmştü, insanlara ne zaman faydası olacak, bu şehirde hiç mi birşey doğru gitmez, buranın sahibi, koruyanı kollayanı yokmu?

  20. hava kirliliyi

    Mehmet Ceylan bu işleri düzeltir artık.Karabükte kirlilik mirlilik kalmaz.Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı oldu ya artık bize karada ölüm yok.ALLAH vapur kazası filan vermesin

  21. Uyanıklarrrr siziii

    Gayserli Karabük’te çayın taşı ile çayın kuşunu vurmaya devam ediyor, Karabük’ün en büyük avcı köpeği olarakta birini bulmuş, sıkıştığı yerde ona tut diyor oda neye hizmet ettiğini bilmeden haala ona hizmet ediyor, memleketin çocuğuna saldırıyor, ona yiyecek olarak ne veriyorda ona o kadar sadık hayret, halbuki yarın işi bitince kaldırıp atacak, atarkende yerden yere vuracak, işi bitince hasta olsa geçmiş olsuna, cenazesi olsa cenazesine gelmeyecek, ona geçmiş olsuna gelecek olanda cenazesine gelecek olanda bu memleketin çocuğu olacak, en iyisi adaletle hükmetmek , yanlış yapılan herşey muhakkak birgün karşına dikilecek bir hiç uğruna insanların haklarına gasp edenlerin yanında yer almak, haksızlığa çanak tutmak kimseye yakışmaz, bu vebale girilmez, Allah zorda bıraktıklarınıza yardım eder onları açaçık bırakmaz ama sizide tövbe edip onlarla helaleşmeyince affetmez.

  22. Karabük Havası

    Karabük havası her zaman kirli olacak. Bundan kaçış yok, ancak havası kirli diye dahada kirliliğe neden olan yeni tesislerin kurulması, kapasitesinin artırılması, karabük için bir intihardır. Manziç kurulurken, Kardemir kapasite artırımı yaparken ilgililere bir fili söyledim, bu havza kapalı ve hava sürkülasyonu yok denecek kadar düşük, Kasım, Aralık ve ocak aylarında inverziyon olayından dolayı dikey yükselme olmamakta, rüzgar yön değiştirmekte. Bunun sonucu olarak hava kirliliği en yüksek değere ulaşmaktadır. Kardemirin 1 milyon tondan 3 milyon tona çıkması, manzicin çalışması bölge için gelecekte bir yıkım olacak. Bu işi bilen bir olarak ölçüm sonuçlarına inanmıyorum. Eğer kasım aralık ve ocak aylarında Karabük havası normal çıkıyorsa soru işareti var? Ya cihazın kalibrasyonu yapılmamıştır veya cihaz filtresi zamanında değiştirlmiyordur.

  23. ZEHİR

    Saat 00.40 Dışarıya baktım, hava berbat, Çevre bakanlığının Hava Kalitesi izleme ağına girdim, Karabük veri 5.1.2016, saat:00:00, HKİ.108 Durum hassas, Karabük kardemir 1 veri 4.1.2016, saat:22:00, HKİ:45, Durum iyi, Karabük kardemir 2 veri 4.1.2016 saat:22:00 HKİ:104 Durum hassas, Anlamadığım veriler niye aynı tarih ve saatte yayınlanmıyor ve nasıl oluyorda kardemirin havası karabükün havasından temiz oluyor, Kardemire yakın biryere mi taşınsak acaba, orda hava temiz ya.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)