500 işçi müjdeli haberi bekliyor!

500 işçi müjdeli haberi bekliyor!

Yayın: 22.03.2023 16:48
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Anonim Şirketinde çalışan ve emekli olmaya hak kazanan yaklaşık 500 işçi, emekli olup çocuklarının kendi yerlerine işe alınması ile ilgili Kardemir Anonim Şirketi yönetiminden gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Kardemir Anonim Şirketi ile Özçelik-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmesi anlaşma ile sonuçlanırken, şimdi de Kardemir’de çalışıp emekli olacak işçilerin yerine çocuklarının işe alınıp alınmayacağı konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Özçelik-İş Sendikasının üzerinde hassasiyetle durduğu ve toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme gelen emekli olan işçi çocuklarının Kardemir’e işe alınması konusunda görüşmeler devam ediyor.

KABUL EDİLİRSE İŞÇİLER EMEKLİ OLACAK
EYT’nin çıkması ile birlikte Kardemir Anonim Şirketinde çalışan yaklaşık 700 işçinin emeklilik hakkını kazandığı öğrenilirken, bunlardan 140 işçinin emeklilik dilekçesini verdiğini, geri kalan işçilerin ise çocuklarının Kardemir’e işe alınması konusunun çözülmesi halinde emekli olacakları belirtiliyor.

SEÇİMDEN ÖNCE NETLİK KAZANMASI BEKLENİYOR
Kardemir Anonim Şirketinde çalışan ve emekliği dolan işçilerin çocuklarının işe alınması konusunda, Kardemir yönetiminin iyi niyetli olduğu belirtiliyor. Özçelik-İş Sendikası yönetiminin bu konu üzerinde yoğunlaştığı ve en kısa sürede olumlu bir sonuç almak için çaba gösterdiği belirtilirken, bu konun seçimden önce netlik kazanması bekleniyor.

SOSYAL YARDIM İLE YÜZDE 53
Kardemir Anonim Şirketi ile Özçelik-İş Sendikası arasında anlaşma ile bağıtlanan toplu sözleşme görüşmelerinde sendika yüzde 53’lük bir zam aldıklarını açıklarken, Kardemir Anonim Şirketinden yapılan açılamada yüzde 50’lik bir artışın olduğu belirtilmişti. Ücret zammı konusunda değişik iki rakamın ortaya çıkmasına rağmen, Özçelik-İş Sendikasının yapmış olduğu yüzde 53 zam oranın kesin olduğu, yüzde 50 olarak belirtilen ücret zammına yüzde 3’de sosyal yardımında eklendiğinde zam oranın yüzde 53 olduğunu belirtiliyor.(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank’tan nisan ayı kampanyaları

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, nisan ayında Axess ve Wings sahiplerine özel, 9 bin 300 TL'yi aşan chip-para, 450 bine varan mil puan, yüzde 25'e varan indirim fırsatları ve taksit kampanyalarını, “Juzdan” uygulamasından sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, sektörde fark yaratan yeniliklere ve ürünlere imza atan Axess ve Wings ile müşterilerine kazandırmaya nisan ayında da devam ediyor.

Axess sahipleri yapacakları 2 bin TL ve üzeri ikinci ve sonraki her giyim ve elektronik alışverişine 50 TL, toplamda 200 TL kazanıyor.

Wings sahipleri de aynı sektörlerdeki 3 bin TL ve üzeri ikinci ve sonraki alışverişlerinde 10 bin, toplamda 40 bine varan mil puan kazanıyor. Her iki kampanyadan da yararlanmak için ay sonuna kadar Juzdan'dan katılım sağlanması yeterli oluyor. Juzdan'da Axess, Wings ve Akbank Kart sahiplerine özel yüzlerce markada geçerli chip-para, mil puan, indirim ve taksit kampanyaları da bulunuyor.

Axess veya Wings kartı olmayanlar, Akbank Mobil'den başvuru yaparak kartlarını anında kullanabiliyor. Henüz Axessli olmayanlar için ayrıca yüksek kazançlı bir kampanya da bulunuyor. 30 Nisan'a kadar ilk kez Axess sahibi olacaklar, 15 Mayıs'a kadar yapacakları her 2 bin TL ve üzeri alışverişlerinde 300 TL, toplamda 3 bin TL'ye varan chip-para kazanabiliyor. Cebe inen Axess'e başvuranlar, kartlarını anında internet alışverişlerinde ve mobil ödemelerde kullanmaya başlayabiliyor. Kampanyadan yararlanmak için Axess'e başvurduktan sonra, Juzdan uygulamasından ilgili kampanyaya katılım yeterli oluyor.

İlk kez Wings sahibi olacaklar için de özel bir kampanya sunuluyor. 30 Nisan'a kadar ilk kez Wings sahibi olacaklar, 15 Mayıs'a kadar yapacakları toplamda 30 bin TL harcamaya yurt dışında 6 bin TL, yurt içinde 3 bin TL uçak bileti değerinde kullanılabilecek 300 bin mil puan kazanıyor.