Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.01.2021 21:33
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkanlığı, 19 Ocak’ta yapılacak il kongresi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, “19 yıldır partinin içerisinde yer alan çeşitli kademelerinde görev alan biri olarak, teşkilat terbiyesi, hiyerarşisi, disiplini içerisinde görev yaptık. Gerek il başkanlığı gerek milletvekili koordinatörlüğü şeklinde yönetim kurulu üyeliği dahil teşkilatımıza göre hareket etmesini bildik. Bugüne kadar da teşkilatımızın kongreleri birlik ve beraberlik içerisinde geçmiştir. Burada genel merkezimiz gerek ilçe başkanları, gerek kadın gençlik kolları başkanlığı ile alakalı buradalar. Genel merkezimizin ifade etmiş olduğu çerçeve içerisinde 19’unda il kongresini gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Genel merkezin istikametleri doğrultusunda kongrenin yapılacağını dile getiren AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, “Durmak yok yola devam diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“7. Olağan Kongre’de il başkanı olarak şahsıma görev verilmiştir”
AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz ise, “İl kongremizle ilgili olarak yarın yapılacakmış gibi genel merkezimizle paylaşmıştık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile genel merkezimiz tarafından yapılacak olan 7. Olağan İl Kongresi’nde il başkanı adayı olarak şahsıma görev verilmiştir. 3.5 yıldır il başkanlığı görevi yapmaktayım. Elimizden geldiği kadar devamlı Karabük’ün menfaatine olan hususlarda çalışmaktayız. Teşkilatımız, Karabük’ümüz ve partimiz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabii bu AK Parti teşkilatlarında birinci olağan kongrede il yönetimine girmiş biriyim. Şu an 7. Olağan Kongre’de de il başkanı olarak gösterilmemden dolayı bana desteklerinden dolayı başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletvekillerimize, teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyorum. Kongremiz teşkilatımıza, Karabük’ümüze hayırlı olsun” diye konuştu.

8 kişi görüş bildirdi

  1. seçimli genel kurul

    19 ocak salı günü akparti 7. Olağan İl Kongresi’nde il başkanı seçimli genel kurulmu seçimsiz genel kurulmu ? Başka adaylara sans tanınmadımı ? Akparti karabükte mevcut başkanla süreki kan kaybetti girdi her seçimde kaybeden akparti oldu ama o koltuğunu sağlamlaştırdı.adeta ödüllendirildi.karabukteki 5 ilçeden sadece iki eflani ve ocaık belediye başkanlıkları kazanıla bildi.son secimdede 1 miletvekili chp ikram edildi..merkez ilçe zaten kazanılamıyor..geriye ne kaldı .il başkanlığı koltuğu bari o koltuk kaybedilmesin.halk görüyor .genel merkez görmek istemesede..siyaset üretemeyen hizmet getiremeyen yeniliklere kapalı bir anlayışla başkanlık yapılmaz..

  2. halka soralım

    Elimizde kalan son iki belediye başkanlığı eflani ve ovacık bari onlarıda kaybetmesek.Elimizde ki iki vekillik de 1 e düşmesin .20 yıldır akparti iktidrda ama karabukte 3 donemdır sureklı kan kaybedeb akparti neden acaba ? ama hep kazanılan hiç kaybedilmeyen akparti karabük il başkanlığı koltuğu.adrese teslim tek aday gidilen genel kurul,sözde seçimliama garanti olsun diye tek adayla cıkalan seçim..acaba halk ne diyor soran var mı?

  3. ahmet amca

    Genel kurullarda tek adayla çıkmak partiler içi birlik beraberlik için çok önemlidir. Âmâ bununda şartları üslubu vardır. Genel kuruldan önce ön seçim yapılır. aday adayları arasından çıkacak olan başkan genel kurula tek aday olarak gider herkes o adayın etrafında birleşir. Yoksa adrese teslim direk adayla seçimli genel kurul kimsenin içine sinmez. Seçimsiz genel kurul yapılacaksa o zaman yapılan iş doğru. AKPARTİ diğer partilerden farklı olduğunu hissettirmeli…

  4. murat

    Durmak yok yola devam .Galiba bu slogan Karabük’te anlamını yitirdi. Kaybede kaybede bir hal oldu en son seçimde Safranbolu ,Yenice ve Eskipazar belediye başkalığımda kaybedildi .Merkez ilçede zaten teslim barağı çekilmiş kaybetmeye alışılmış. Karabük çevre yolu kavşaklar demiryolunun şehir dışına taşınması hava alını endüstri sanayi bölgesi, ihtisas OSB’ler zaten hizmet son seviyede ya Karabük’te durmak yok yola devam .hangi yola ben göremiyorum. Tek hedef koltuk kapma mücadelesi..

  5. ayhan

    7, olağan genel kurul Karabük’e hayır olsun. Hizmet eden kazansın.

  6. İl Başkanı

    İl başkanı halk toplantıları yapmalı, talepleri değerlendirmeli, kurumların yöneticilerini takip etmeli, parti yönetimde sert davranmalı herkese görevler ve sorumluklarını hatırlatmalı. vekilinden tut hepsine, bilimsel ve profesyonel çalışmalı, raporlar istemeli, kurumların faaliyet raporlarını istemeli değerlendirmeli yatırımlardan ve vaatlerden hükümet olarak vatandaşa sorumlukları var sonuçta. hukukçu birisi, aksaklıkları genel başka Recep Tayip Erdoğan ‘a anında bildirmeli başkaları farklı aksettirmeden. Sonuçta Genel Başkan tarafından atanmış. Seçimde tüm kararlar ona mı aitti de sorumlu tutuluyor.

  7. ESNAF

    Halktan kopuk bir siyaset izlemekle bu işler olmaz .halka rağmen siyaset yapılmaz.secimli genel kurulumu seçimsiz tek adaymı .sonuç değişmeyecek Karabük kaybetmeye devam edecek.esanafın kaç kere ziyaret etmiş başkan hangi sorunlarını dinlemiş .sadece delegelerin iş yerlerini ziyaretle koltuğu sağlama alma telaşı başka bir şey yok..

  8. kuyumcu

    modern kent olalım kentimiz hizmet görsün kim hizmet ederse o kazansın.ama biz hala koltuğa kim oturacak onun telaşındayız.kaybedenlerde hesap vermeli nereye kadar bu şekilde gidecek.karabukun bahtı kaderi değişmeli..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli’de balıkçılar, av yasağının başlamasıyla limanlara demirledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA/ZONGULDAK/KOCAELİ (AA) – Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayan av yasağının başlamasıyla Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'de kıyıya çekilen balıkçılar, teknelerin bakımı ve ağların onarımı için kolları sıvadı.

Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı Karasu ilçesinde teknelerini kıyıya yanaştıran balıkçılar, 1 Eylül'de yeniden “vira bismillah” demek için her sene yapılan onarım işlerine başladı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, AA muhabirine, balıkçıların kötü bir sezon geçirdiğini ve umduğunu bulamadığını söyledi.

Sezonun palamutla başladığını ancak umdukları kadar avlanamadıklarını anlatan Bıçakcı, kış balıkçılığından da suyun geç soğuması nedeniyle istifade edemediklerinden bahsetti.

Bıçakcı, midye teknelerinin ise her gün 10 ton civarında midye avladığını aktararak, “Onlar için kayıp söz konusu olmadı. Ortasu teknelerimiz vardı iki üç tane. Onlar da zaman zaman hamsi avına gittiler. Birkaç sefer hamsi aldılar. Onun dışında bu seneyi kayıplarla atlattık. Umduğumuz gibi bir sezon geçirmedik.” değerlendirmesinde bulundu.

Tekneler ile ağların bakımının yapılması gerektiğine değinen Bıçakcı, “Ağlarımızı da elden geçireceğiz. Önümüzdeki sezona hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Geçen sezon umduğumuzdan fazla palamut çıktı. Bu sene hiç olmadı. Tahmin ediyorum, önümüzdeki sene yine palamutta patlama yaşayacağız.” diye konuştu.

İlçede 18 yıldır balıkçılık yapan Ekrem Aydın, geçen seneyle bu sezon arasında çok fark olduğuna işaret ederek, “2022'de süper balıkçılık oldu. Geçen sezon inanın 4 palamut yakaladım. Şimdi de bakım yapıyoruz. Bu seneden çok ümitliyiz.” dedi.

– Zonguldak

Zonguldak Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Şahin Sarıtaş, gazetecilere, istedikleri gibi bir sezon geçiremediklerini söyledi.

Özellikle palamut bakımından balıkçıların bekledikleri parayı kazanamadıklarını anlatan Sarıtaş, “Tuttukları balıklar anca masraflarını karşıladı. Kalkanda da başta güzel balık vardı ama sonra o da bitti. Şimdi ise balıkçılar ağlarını onarıp teknelerini tamir etmeye başladı. Bu sezon balıkçılık anlamında zayıftı.” şeklinde konuştu.

Sarıtaş, önümüzdeki yıl bereketli bir sezon geçirmek, bu sayede vatandaşlara ucuz balık satmak istediklerini sözlerine ekledi.

Balıkçı Şafak Göktepeli, yeni sezon hazırlıkları için kayıklarına bakım yaptıklarını belirterek, “Burada palamut olmayınca sezon kötü geçiyor çünkü küçük kayıkçılarımız var. Ağ kayığımız çok az. Bunlar çoğunlukla palamuttan ve çinakoptan geçimini sağlayanlar. İnşallah seneye diyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Kocaeli

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de av sezonu yasağının başlamasıyla endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol araçları limana yanaştı. Ereğli Limanı'na demirleyen balıkçılar, ağ ve teknelerinin bakım ve onarımını yapıyor.

Balıkçılık yapan 33 yaşındaki İsmail Erdoğan, meslekte ailesinin 3. kuşağı olduğunu, işi babasından öğrendiğini anlattı.

Bu sezon hamsi bolluğu yaşandığını aktaran Erdoğan, “Sadece hamsi var dersek yeridir. İstavrit küçük, onun için bakmadık; palamut ve lüfer bu sezon yoktu. Önümüzdeki sezon için balıkçı ağabeylerimiz, reisler palamut ve lüferin bol olacağını belirtiyor. Şu anda yasağa girdik, şimdi ağalarımızı ve teknelerimizi bakıma aldık.” diye konuştu.