Okan Küçük Yorumluyor 6 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 6 Haziran 2022

Yayın: 06.06.2022 09:56 |Güncelleme: 07.06.2022 10:18
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti’ye 7. Başkan Hayırlı Olsun

Karabük’te İyi Parti’de kurulduğundan beri bir sıkıntı var. İyi Parti 5 yılda 7. Başkanına kavuştu. Son olarak 2-3 aydır bugün gidecek, yarın gidecek diye yazılan başkan Erol Serin’de görevden alındı  ve 7. Başkan Ali Çetin Aygün görevine başladı. Gerçi devir teslim törenine katılmadığı kimi kesimlerce eleştiri almadı değil.

Daha önce de yorum haber de yazdığım gibi sorduğum bazı çevrelerde teşkilatçı yapısına vurgu yapılıyor, derleyici- toparlayıcı olacağı söyleniyor. Aygün’ün önünde il yönetimi, ilçe başkan ve yönetimleri konusunda ciddi bir sınavı var. Bakalım İyi Parti’nin il ve ilçelerdeki yeni teşkilat yapısı nasıl olacak ?Kamuyounda yeni teşkilatlar ve başkanlar nasıl yankı bulacak ?

Şaşkınlar, Daha Çok Şaşıracaklar ?

Karabük’ün siyasi büyüğü, bir çok üst düzey görevde bulunmuş, Başbakan yardımcılığı, Adalet Bakanlığı, TBMM Başkanlığı yapmış, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Şahin’i, geçen hafta Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı  Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altunziyaret ettiler.

Ziyaret sonrası fotoğraf paylaşan Genel Başkan Değirmenci  “ Sendikamızın kurulduğu yer olan Karabük’ümüzün yetiştirdiği büyük devlet adamı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, TBMM Eski Başkanı büyüğüm, Sayın Mehmet Ali Şahin’i ziyaret ederek, Karabük’ün, Kardemir’in , sendikamızın bugünü ve yarınlarını konuştuk” ifadeleriyle paylaştı.

Oldukça samimi ve dostluğun göstergesi olarak yorumlanan o fotoğraf sonrası, birileri şaşkınlık yaşadı. Olayları- durumları  objektif bir gözle çözümleyebilme – analiz edebilme yeteneklerinden yoksun olan, Perşembenin gelişini Çarşamba’dan göremeyen, konuları doğru okuyamayanlar, şaşkınlıklar tabi.

Tabi kendileri şaşınca  herkesi de şaşkın sanıyorlar. Sayın Şahin’e gönderme yaparak, ‘kimse bilgi vermedi mi, resim vermesi doğru mu’ gibi zırvalarına ek olarak, ‘kullanılmaya çalışılıyor, hiç olumlu yansımadı’ falan gibi söylemlerle şaşkınlıklarının üstüne cehaletlerini ekliyorlar.

Bu şaşkınlara  göre Sayın Şahin konulardan bihaber, hiçbir şey bilmeyen, kendisini kullandıracak biri… Bu söylemleri kullananlar  Sayın Şahin’e  yaptıkları hakaretin/ithamların farkında bile değiller…

Şaşırmışlar, şaşkınlar işte. Ne diyelim,Allah akıl-fikir- feraset versin. Allah şaşırtmasın inşallah.

Karabük’te Anlamlı Anma…

Karabük’te geçtiğimiz hafta sonu kıymetli bir anma programı düzenlendi. Vefat etmiş Karabüklü Şair- Yazar- Sanatçı-Bestekar ve Gazeteciler’den değerli isimler anıldı. Karabük’ün değerleri anıldı, yani.

İbrahim Yıldız, Hüseyin Avni Cinazoğlu, Remzi Tüfekçi, Mustafa Yanık, Sevim Yazar, Hulusi Yazıcıoğlu, Aşık  İrfan Pekmez, İlhan Karaman, İsmail Turgut, Sadi Yaver Ataman, İsmail Kopuz, Leyla Gencer, Zeki Çetin, Niyazi Şengül, Hüseyin Avni Cinazoğlu, İbrahim Yıldız,Zeki Çetin, Ahmet Büyükkaragöz, Tuncer Ersözlü, Nedim As, Süha Arın, Osman Natıroğlu, Ferit Doğan Gürel, Kasım Şenol, Bahri Küpeli, Hakkı Bilgücü, Hulusi Yazıcıoğlu, Mazhar Çiçek, Tanju Korkut, Muammer Özyurt, Olcay Ulusoy…

Karabük kültürüne, sanatına hizmet etmiş, Karabük’e  yön vermiş değerlerimize, Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun inşallah.

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle biranma  etkinliğine davet edildikleri halde Karabük’ün yöneticilerinden – siyasetçilerinden kimsenin katılmamasının eleştirilere neden olduğunu da belirteyim.

Karabük Basını Tek Çatı Altında Birleşmeli.

Yukarıda yazdığım anma etkinliğinde de bu konu gündeme geldi.Karabük Basını önceler de işte vefat etmiş değerlerimiz dönemlerinde Karabük’e yön verirdi, Karabük’ün önünü açardı. Sonradan birçok gerekçeyle  bölündü, güçsüzleşti, etkisizleşti.

Anma etkinliğinde  yeniden bir Karabüklülük ruhunun oluşturulmasının gerekliliği vurgulandı. Bu konuda basın mensupları olan biz gazetecilere önemli görev düşüyor aslında. Geçmişte olan kırgınlıkları- dargınlıkları geride bırakıp, Karabük’ün genel menfaati için bir araya gelmek zorundayız.

Basılı gazeteler anlamında biz 7 yerel gazeteyi Birlik Medya çatısı altında bir araya getirdik ve güçlü kadromuzla yayım hayatına devam ediyoruz. Karabük’te 4-5 ayrı gazeteci derneği var. Ben yürekten inanıyorum ki, bu dernek/cemiyet yapıları da tek bir çatı altında bir araya gelerek güçlenmeli, ve  tek bir çatı altında  birleşip güçlenerek Karabük’ün gündemine yön vermelidir.  Olmayacağını düşünenler var ama emin olun bir süre sonra bu kıymetli güç birliği adımı da atılacaktır. Bu birleşmenin ana etkenleri de Karabük Gazeteciler Cemiyeti (KGC)ile Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği  (KGİD) olacaktır.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti de geçtiğimiz haftasonu  kongrelerini yaptılar. Mevcut Başkan Metin Kaya  tek listeyle girdiği seçimdeyeniden KGC Başkanı olarak seçildi. Kendisine ve yönetime hayırlı olsun diliyorum.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçak kazı yapan kişi suçüstü yakalandı

Yayın: 28.03.2024 23:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.