Abant Gölü Milli Parkında Farkındalık Festivali Yapıldı

Abant Gölü Milli Parkında Farkındalık Festivali Yapıldı

Yayın: 29.04.2019 22:18
Paylaş:
A+ A-

Abant Palace Hotel 27-28 Nisan 2019

Abant gölü ve çevresinin muhteşem doğası Uluslararası Farkınlık Festivaline ev sahipliği yaptı. 27 Nisan cumartesi başlayan etkinlikte açık hava, bol güneş, yüksek enerji ve göl manzarası eşliğinde katılımcılar nefes ve biyoenerji çalışmaları yaptı. İki gün süren haftasonu organizasyonunda bahara kucak açmanın verdiği coşkuyla 9 farklı Değişim Sanatı çalışması yapıldı. Bu çalışmaların içinde stres yönetimi, öfkeyi dönüştürme, korkuyu aşma, depresyondan özgürleşme programları, fiziksel egzersizler, nefes ve derin gevşeme teknikleri sunuldu.

Uluslararası Değişim Federasyonu’nun desteği ile gerçekleşen Festival “değişim coşkusunu yaşa” teması ile yapıldı. Katılımcılara değişmek ve gelişmek için farkındalığı artıran teknikler sunuldu. Aynı zamanda Değişim Uzmanları eşliğinde kış aylarının ağırlığı, muhteşem doğada enerji çalışmaları ile atıldı. Yurtdışı konuklarla birlikte Türkiye’nin her yerinden gelen 400’e yakın kişi 2 gün boyunca harika göl manzarasında stres ve gerginliği attı, değişmek ve gelişmek için ögüven ve yaratıcılıkla doldu. Organizasyonu gerçekleştiren Değişim Uzmanlarının verdiği açıklamaya göre, kişisel gelişim için ihtiyaç olan hemen her konuda kitaba, basılı yayına da ulaşmak mümkün oldu.

Aktiviteler:

* Özgüven, Yaratıcılık, İçsel Güç ve Saf Sevginin geliştirilmesine yönelik 4 özel çalışma!
* Öfkeyi Dönüştürme Sanatı: Öfkeyi fark etme, kaynağını anlama ve sevecenliğe dönüştürme!
* Korkuyu Aşma Sanatı: Felç edici korku duygusunu aşma ve yaşamı doyasıya yaşama sevinci!
* Stres Yönetimi: Strese neden olan olaylara ve durumlara verilen tepkileri doğallıkla yönetme becerisi!
* Depresyondan Özgürleşme Sanatı: Yaşama sevinci tükendiğinde karanlığa gömülmek yerine, yaşama daha fazla tutunma gücü!
* İnteraktif Söyleşi & Dans gösterileri….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DSİ Genel Müdürü Balta, Kastamonu’daki yatırımlar hakkında bilgi verdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da son 21 yılda DSİ tarafından 217 bin 740 dekar tarım arazisinin suyla buluşturduğu bildirildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı yazılı açıklamada, son 21 yılda Kastamonu'da inşa edilen 12 sulama tesisi ile 217 bin 740 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtıklarını belirtti.

Kastamonu'da refah düzeyinin artması için son 21 yılda 121 tesis ile 20 milyar 913 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Balta, bu dönemde 9 baraj ve 2 gölet inşa ettiklerini, böylece 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını anlattı.

Kastamonu'da 7 barajın yapımının devam ettiğine işaret eden Balta, şöyle devam etti:

“Bu barajların tamamlanmasıyla 237 bin 740 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile Kastamonu şehir merkezi, 96 yerleşim yeri ve 2 bin 469 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 21 taşkın kontrol tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz tesislerle taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı büyük ölçüde güvence altına alıyoruz.”

Balta, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını da dikkati çekerek, “Kastamonu'da son 21 yılda 13 HES tesisi işletmeye alınarak yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlanıyor. Kurulu gücü 108,04 megavat olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 686 milyon lira katkı sunuyoruz. Planlama ve projelendirme safhasında olan 28 HES ile de ülkemizin enerjisine güç verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. 15 Şubat 2024 itibarıyla yaklaşık 70 bin hanenin enerji ihtiyacını Kastamonu'da kurulu HES'lerle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.