Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Akay; “İnanıyoruz Halkımızla Başaracağız”

Yayın: 02.06.2015 09:51
Paylaş:
A+ A-

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Akay, yaptığı açıklamada “İnanıyoruz, halkımızla birlikte başaracağız” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında bir değerlendirme yapan Karabük Milletvekili Adayı Mustafa Akay, açıklamasında ” İlimiz ve ilçelerini adım adım dolaşıyoruz. Halkımızla kucaklaşıyoruz. Samimi, içten, candan, doğal bir şekilde halkımıza dokunuyoruz. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Onların bu içtenliğine inanıyoruz, güveniyoruz. Büyük bir coşkuyla bizi bağırlarına basmalarından mutlu oluyoruz.

Eflani’sinden Ovacık’ına, Eskipazar’ından Safranbolu’suna, Ovacuma’sından Yortan’ına, Yenice’sinden Karabük’üne halkımız yeni bir yönetim, yeni bir anlayış gelsin, benim sorunlarımı çözsün, sorunlarımı duyursun istiyor. Esnafı, emeklisi, işçisi, işsizi kan ağlıyor. Küçük ve orta ölçekli sanayicisi işlerinin durma noktasına gelmesinden yakınıyor. Umutsuzluk artık yerini umuda bırakmak istiyor.

Perişanlık içindeki köylerimizi görüyoruz. Çöp bidonlarından yiyecek toplayanları görüyoruz. İşsizlerimizi görüyoruz. Yüreğimiz yanıyor. İnsanlarımız mutlu ve huzurlu değiller. Bu kötü gidişe dur demenin artık zamanı geldiğini herkes görüyor. Aldığı maaş ile geçinemeyen emekli, çocuğunu okutmakta zorlanan asgari ücretli işçi, hiç bir geliri olmayan işsiz patlama noktasında. Bu insanlarımız CHP’nin emekliye iki maaş ikramiye, taşeron işçilerin kadrolu hale getirilmesi, asgari ücrete 1500 lira maaş. en az emekli maaşı 1500 lira, emekliye çalışanlar gibi bankalardan promosyon verilmesi, çocuklara kreş , öğrencilere eğitim desteği, üniversiteye hazırlanacak gençlere hazırlık desteği, askere gidecek gençlerimize ekonomik destek, 65 yaş üzerindeki büyüklerimize yaşlılık desteği, engellilere engellilik desteği, yoksul ailelere 720 liralık hane desteği gibi uygulamalarla 17 milyon yoksulun eritileceğine inandıklarını, ortaya koyarak bize büyük güç ve destek veriyorlar.

Biz de onlardan aldığımız tepkilerle inanıyoruz ve halkımızla başaracağımızı biliyoruz. Her yıl bir milyon kişiye iş imkanı sağlanarak işsizi olmayan bir Türkiye kuracağız. Ara eleman sorununun çözümü ile 800 bin işsizimiz meslek sahibi yapılacak ve işe yerleştirilecek.

Bütün bunların yanında yerel ve bölgesel sorunların çözümü konusunda da kafa yoracağız. Orman köylüsünün sorunlarını kendi sorunumuz gibi göreceğiz. Dikili uygulaması denilen soygun düzenine karşı çıkarak ormanların özelleştirilmesini önleyeceğiz. Ülkemizin en alt gelir grubuna sahip, ölüm tehlikesi içinde üretim yaparak, katma değer yaratan orman köylümüzün ücretlerini ve yaşam kalitesini yükselteceğiz. Sektörel teşviklerle hem istihdamı hem ticareti geliştireceğiz. Çevre ve doğa bizim iktidarımızda korunması gereken unsurlar olacak. Hava kirliliği yaratarak, Karabüklüleri kanser hastası yapan işyerlerine karşı emekçimizi ve halkımızı savunacağız. Onların hakkını haykıracağız. Emekten ve halktan yana bir parti olarak hep emeğin ve halkın, haksızlığa uğrayanın yanında olacağız. İnanıyoruz, halkımızla başaracağız” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otizmli radyo programcısı engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuyor

Yayın: 23.09.2023 04:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ŞULE ÖZKAN – Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı Muhammed Emirhan Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” dedi.

Güngör, AA muhabirine, otizmli birey olarak radyo programcılığı hayalini gerçekleştirmesini ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturma gayretini anlattı.

Kocaeli'de dünyaya gelip büyüdüğünü belirten Güngör, küçüklüğünden bu yana basın bölümünü yakından takip ettiğini söyledi.

Güngör, “çok yaramaz ve hiperaktif” bir çocuk olduğunu aktararak, “Otizmli olduğumu, küçük yaşlarda evrakları karıştırırken sıhhat raporuma denk gelince öğrendim. Daha evvel ailem bana söylememişti. Herhalde söylemek istemiyorlardı. Çocukken çok yaramazdım lakin televizyon ve gazeteye ilgim vardı. Beş yaşından beri radyo dinliyorum. Çocukluğumdan lise dönemime kadar her hafta sonu koşa koşa gazete almaya giderdim.” diye konuştu.

– “Programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum”

Bazılarının otizmli olduğu için kendisini dışlayıp ötekileştirdiğini lisana getiren Güngör, “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her gün anlaşılmalı ve ötekileştirilmemeliyiz. Bunu insanlara anlatmaya çalışıyorum.” sözünü kullandı.

Güngör, Kocaeli'deki bir radyoda yaklaşık 2 yıldır “Engelsiz Yaşam” isminde program sunduğundan bahsederek, şöyle devam etti:

“Bu programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum. Sıhhat dalından yahut sivil toplum kuruluşlarından uzman isimlerle engelli yaşama dair konuşuyoruz. Çok olumlu reaksiyonlar aldım. Beşerler programımı severek dinliyor. Hedeflerim ortasında ulusal radyo ve televizyon kurumlarında çalışmak var. Staj yaparak deneyim kazanmak istiyorum ve bir müzik programı yapmak istiyorum.”

– “Otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm”

Özellikle lise devrinden sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yaşadığının altını çizen Güngör, “Ayrımcılığa çok uğradım, hala daha uğramaya devam ediyorum. Otizm denilince insanların aklına 'Bize ziyan verebilir' niyeti geliyor. Bize farklı bakılıyor.” biçiminde konuştu.

Güngör, ailesinin radyocu olmasını gelir elde etmekte zorlanabileceği niyetiyle istemediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Radyoculuktan evvel 2 sene öbür işlerde çalıştım. Bir lokantada garsonluk tecrübem oldu. Daha sonra pişmaniye fabrikasında çalıştım. İşten çok sıkılmıştım, 'artık hayatımın işini yapmalıyım' diye düşünüyordum. Radyocu olabilmek için pişmaniye fabrikasından kaçtım. İzmit'teki radyolara gittim lakin programcı almadıklarını söylediler lakin otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm. Sonunda Türk halk müziği çalan bir radyo beni kabul etti. Orada radyo programlarının nasıl yapıldığını öğrendim. 25 Mayıs 2019'da Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı oldum.”

– “Otizmli bireyler beni örnek alıyor”

Çevresinin geniş olduğunu lakin yeni bir beşerle tanıştığında kendisine karşı ön yargı hissettiğini belirten Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve televizyon alanında çalışmak isteyen otizmli bireylere örnek olan Güngör, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için programlar yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri bana yazıyor. 'Bizim oğlumuz da otizmli, sizi görünce gururlanıyoruz.' diyorlar. Benden teklifler almaya çalışıyorlar, onların sayesinde bu kadar faal bir biçimde çalışıyorum. Otizmli bireyler beni örnek alıyor. Bu hususta birinci ve tekim lakin inşallah her alanda çalışan otizmli bireylerin sayısı artar.”