Aksoy, Çakır ve Serin Arasındaki Polemik Sürüyor

Aksoy, Çakır ve Serin Arasındaki Polemik Sürüyor

Yayın: 08.05.2022 15:41
Paylaş:
A+ A-

Memleket Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy ile CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ve İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin’in bayramda karşılaştıkları bir ortamda yaşadığı ‘İttifak’ polemiği sürüyor.

Bayramda özel bir işyerinde tesadüfen karşılaşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Aksoy, Çakır ve Serin’e yönelik 6’lı ittifak ve CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında eleştirel cümleler kurunca ortamda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Bölgenin Sesi’ne konuşan Milletvekili Aksoy, “Seviyeli ve düzgün konuşmalarını beklerdim. CHP’den seçildim ve ayrıldım. Terör örgütlerine terör örgütü diyemeyen, HDP’ye güzellemeler yapanlarla işimiz olmaz bizim. Bu yüzden CHP’den istifa ettim. Bayram günü il başkanı arkadaşların daha saygılı davranmalarını beklerdim” dedi.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır da konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Sayın Aksoy bayram günü karşılaştığımız bir ortamda ittifaka ve Sayın Genel Başkanımıza atfen hakaret içeren ifadeler kullanınca sessiz kalamazdık. Sonuçta Karabük’te Sayın Genel Başkanımızı ben temsil ediyorum. Benim bulunduğum yerde de ulu orta eleştirilmesine göz yumamam. Aksoy Karabük’te ittifak oyları ile seçildi. Şimdi ittifaka laf ediyor. Hakkımızı helal etmiyoruz” diye konuştu.

Memleket Partisi Karabük Milletvekili Aksoy’un ittifaka ihanet ettiğini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin de Bölgenin Sesi’ne yaptığı açıklamada, “İttifak oyları ile seçilen Aksoy Millet İttifakı’na hakaret edebilme cüretini gösteriyor. Kendisi ile çelişiyor, Millet İttifakı’na oy vererek kendisini milletvekili yapanları sattı, farkında değil” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Muharrem İnce’nin liderliğinde kurulan Memleket Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Dr. Hüseyin Avni Aksoy ile CHP İl Başkanı Abdullah Çakır arasında yaşanan gerginlik parti tabanında, “Eski çamlar bardak oldu. Zamanında Aksoy’u milletvekili 1. Sıra adayı ve milletvekili yapmak için can hıraç çabalayan Çakır şimdi dizlerini dövüyor. Karabük’te uzun yıllar hiçbir seçim başarısı olmayan CHP’de 24 Haziran 2018 seçimlerinde tarihi başarı yakaladık. Fakat bu tarihi hüsran olarak geri döndü. Bu noktanın iyi sorgulanması gerekir” şeklinde yorumlara neden oldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.