Amasralı balıkçıların umudu Kasım ayında

Amasralı balıkçıların umudu Kasım ayında

Yayın: 23.10.2017 23:51
Paylaş:
A+ A-

Bartın’ın Amasra ilçesinde geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, sezonun kötü başlamasından şikayet etti. Balıkçılar kar suyundan sonra hamsinin artmasından ise umutlu.

Bartın’ın doğal güzellikleri ile ilgi gören ilçesi Amasra’da balıkçılar Eylül ve Ekim ayını verimsiz geçirdi. İstenilen soğukların gelmemesi balıkçıları kötü etkiledi. Denizden umduklarını bulamayan balıkçılar, şimdilerde ise yırtık olan ağlarının bakımını yapıyor. Açıkta balığın az olduğunu ifade eden Hakan Deniz, “Sezon kötü başladı. Ağlarımızı onardık, eski gemici ağabeylerimiz bizlere yardım ediyor. Yarın sabah denize açılacağız. Beklentimiz büyük ama yakalayacağımız üç beş kasa. Çay çorba parası cebimizden çıkmadan günü kurtaracağız. Önceki senelere benzemiyor. 3-5 bin adet palamut yok artık. 100-200 palamut tutan seviniyor. Umudumuz Kasım ayında, kar suyundan sonra inşallah hamsinin çoğalması” dedi.

Arkadaşına yardım eden eski gemici Hüseyin Gülbezer ise gününü ağ onarmakla geçiriyor. Havaların soğuması ile denizde balık çeşitliliğinin artacağını tahmin ettiklerini ifade eden Gülbezer, “İnşallah balıkçı arkadaşlar umduklarını bulurlar” diye konuştu.

Denizde balık çeşitliliğinin az olması tezgahları da etkiliyor. Balık ürünleri yüksek fiyatlarla satılırken, Karadeniz ve Marmara bölgesinde denize kıyı olan illerde palamudun tanesi 5 TL, hamsinin kilosu ise 15 TL’den alıcı buluyor. İç Anadolu ve Doğu illerinde ise fiyatlar daha da yükseliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde Bocce Sahası Açıldı

Yayın: 29.03.2024 11:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi içerisinde oluşturulan Bocce Sahası, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından açıldı.

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyum bölgesinde gerçekleşen açılış törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bocce sahası açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Güzel bir meydan oldu, güzel bir spor sahası oldu, oldukça da büyük bir spor sahası oldu. İnşallah bu Bocce Sahasında yarın başlayacak spor çalışmalarımızı İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz organize ediyor. Şehrimizde Karabük elemeleri, yarışmaları yapılacak. İnşallah bundan sonra da biz hem üniversite içerisinde hem ilimiz çapında hem Türkiye çapında hem de uluslararası düzeyde bu tür organizasyonları hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. İlimizin başarılarıyla anılması, projeleriyle, sportif faaliyetleriyle anılması bizim için son derece önemli. İlimize yapılabilecek her türlü haksız eleştiriye, haksız saldırıya karşı şehrimizi, üniversitemizi, kurumlarımızı savunmak hepimizin görevi, Karabük halkını savunmak hepimizin görevi. İnşallah biz de bu görevleri en güzel şekilde ifa edeceğiz ve ilimize değerler katmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektör Kırışık, Karabük’te 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen Sosyal Bilimler Festivalini anımsatarak, “Sosyalfest ismiyle Türkiye’de ve dünyada ilk olan bir organizasyon oldu. Bütün Türkiye çapında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Uluslararası düzeyde de çok takdir edilen beğenilen bir organizasyon oldu. İnşallah bu organizasyonu Sosyalfest’i hem Türkiye çapında farklı noktalarda yaymaya, şehrimizin markası ve adıyla üniversitemizin markasıyla bunu yaymaya, geliştirmeye aynı zamanda bunu yurt dışına taşımaya çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Burada en güzel şey Karabük şehrinin ve Karabük Üniversitesinin isminin bu tür güzel, ilk projelerle anılıyor olması, çok büyük bir ayrıcalık. İnşallah biz bu ayrıcalığı yeni yeni projelerle ve başlattığımız projeleri devam ettirerek, geliştirerek sürdüreceğiz. Tabii bunu yaparken hepinizin desteğine, katkısına, katılımına, duasına çok ihtiyacımız var. Bu Ramazan mübarek ayımızda hep birlikte inşallah nice güzel başarılara tanık olmak şahitlik etmek duasıyla buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sahamız Karabük şehrimize, Karabük halkımıza, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.Bocce sahasının açılışının ardından Rektör Kırışık ve Rektör Yardımcısı Solmaz sahada ilk top atışını yaptı.