ASDEP , Ovacık‘ta Saha Çalışmalarını Başlattı

ASDEP , Ovacık‘ta Saha Çalışmalarını Başlattı

Yayın: 30.09.2021 19:45
Paylaş:
A+ A-

(Nurhan Deveci)Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen hizmetlerden Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)’na yönelik toplumda farkındalığı arttırılabilmesi ve bireylerin ihtiyaçlarının yerinde tespiti amacıyla Ovacık ilçesinde saha incelemeleri başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan ASDEP personelleri tarafından ilçe yetkilileri ile yapılan değerlendirmeler yapıldı.

Aynı zamanda ASDEP’in tanımı olan, “Birey ve ailelerin, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması ve sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması” amaçlandı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta depremin ardından AFAD vatandaşlara çadır yardımında bulundu

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından AFAD ekiplerince vatandaşlara çadır dağıtımı gerçekleştirildi.

İlçede deprem sonrası Malumseyittekke Mahallesi'nde AFAD ve jandarma ekipleri tarafından deprem sonrası evleri zarar gören vatandaşlara çadır dağıtımında bulunuldu.

Bazı vatandaşlar geceyi sokaklarda ateş yakarak ve traktör römorkunda geçirdi.

Öte yandan Kızılay ekiplerince de vatandaşlara yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Mobil araçlarda mahalle ve köylerde yemek dağıtımı sürüyor.