Başkan Çaylı’dan bisiklet yarışlarına davet

Başkan Çaylı’dan bisiklet yarışlarına davet

Yayın: 15.08.2022 15:33
Paylaş:
A+ A-

 

Türkiye’nin en iyi dağ bisiklet parkurlarından birine sahip olan Yenice, bisikletçilerin muhteşem performansına Yenice Belediyesi ana sponsorluğunda her yıl ev sahipliği yapıyor.

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından her yıl Yenice’de düzenli olarak yapılan Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarının 12’ncisi 21 Ağustos 2022 Pazar günü Ihlamur Teras ve Yazıköy güzergahları arasında yapılacak. Yarışmaya katılacak sporcular, yarış güzergahında bir gün önceden antrenman yapacaklar.

Her yıl yapılan yarışlara Yenice Belediyesi’nin ana sponsor olduğunu söyleyen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı,” İlçemizin tanıtımına çok büyük katkı veren bisiklet yarışları, bizim dönemimizde geleneksel bir hal almıştır. Geleneksel hale getirdiğimiz bisiklet yarışlarının bu yıl 12’ncisini yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarından sonra devamı olan ülkedeki ikinci yarış Yenice’de yapılmaktadır. Uluslararası düzeyde olacak yarışlarda çok sayıda yabancı uyruklu yarışmacıyı da her yıl Yenice’de konuk etmekten de mutluluk duyuyoruz . Yenice Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımı için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği olan başta Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Ünal Tolun ağabey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Tüm bisiklet severleri, Yenice halkımızı Pazar günü saat 09.00-15.30 saatleri arasında Ihlamur Teras-Yazıköy güzergahlarında yapılacak yarışlara davet ediyoruz.”dedi.(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.