Başkan Köse, Afet Plânı İçin Kriz Masasını Topladı

Başkan Köse, Afet Plânı İçin Kriz Masasını Topladı

Yayın: 23.01.2022 15:45
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, günlerdir hayatı felç ederek afete sebep olan kar yağışının; iki gün aradan sonra yarın tekrar başlayacağının ve bir hafta boyunca devam edeceğinin açıklanmasının ardından müdürleri ile acil durum toplantısı yaptı. Son 60 yılda böyle kar yağışı görülmediğinin altını çizen Başkan Köse; bugüne kadar yapılan plânlı kar temizleme çalışmasına, takviye ekiplerle devam edileceğini açıkladı. Toplu taşıma araçları, itfaiye ve ambulans gibi acil varış sağlaması gereken araçların işleyişi için önceliklerinin ana arterler olduğu belirtti, ara sokakların temizlenebilmesi için takviye ekipler oluşturduklarını söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, vatandaşlara mümkün olduğunca evde kalmalarına yönelik çağrıda bulundu. Şahsi araçların trafiğe çıktığında çalışmaları zorlaştırdığına dikkat çekerek, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

Toplantının detayları şöyle aktardı ;Kriz Merkezi, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi olarak belirlendi. Alınan kararla; bugüne kadar çoğu personeli ile Temizlik İşleri Müdürlüğünün kaldırım temizleme işine destek olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, süreç tamamlanana kadar tüm personeli ile kaldırım temizliğine dahil edilecek. Yine Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri de kaldırım temizliğinde bulunacak.

‘Hıdırlık 1 Hafta Kapalı’

İşletme Müdürlüğü de, personelinin çoğunu alan çalışmalarına yönlendirecek. Müdürlüğe bağlı olarak hizmet veren Hıdırlık Seyir Tepesi, güvenlik tedbiri nedeniyle 1 hafta süreyle kapalı olacak. Buranın personeli de alanda kar temizleme desteğinde olacak.

‘Binek Araçlarla Filo Kurulacak’

İşletme Müdürlüğünün organizesinde Belediyenin binek araçlarıyla filo kurularak, ilçe halkının acil talepleri ulaştırılacak. Vatandaşlar, yemek ve bunun gibi acil ihtiyaçları için Halk Masasını arayabilecekler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğünün araçları, bu hizmeti yerine getirecek. Hardoff Safranbolu Spor Kulübü de araçlarıyla sürece destek sağlayacak.

‘İş Makinesi Takviyesi Alınacak’

Günlerdir kar temizleme çalışmasının en önemli ayağını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, yol açmaya dışarıdan iş makinesi takviyesi ile devam edecek. Araçlar, maaş karşılığı çalıştırılacak operatörlerle hizmet verecek. İş programını aksatacak talepler değerlendirilmeyecek. Bu taleplere, filodaki araçlar yönlendirilecek. Tuzlama, teknik açıdan verimli olabilmesi için kar yağışı bittikten sonra yapılacak.’ denildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da 19 kişi tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'da, aranan şahıslara yönelik operasyonda 19 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi, 15-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen “Mercek-6” operasyonunda 43 kişiyi yakaladı.

Bu kişilerden 19'u işlemlerinin ardından Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.