“Bin TL Destek Ödemeleri 1 Nisan da Başlıyor”

“Bin TL Destek Ödemeleri 1 Nisan da Başlıyor”

Yayın: 30.03.2020 11:58
Paylaş:
A+ A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Salgında faaliyetini yavaşlatan-durduran tüm işletmelerimiz kısa çalışma uygulamasına başvurabilirler. Yaklaşık 19 bin firmanın 420 bin sigortalı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu” dedi. Bakan Selçuk, ihtiyaç sahibi 2 milyon 111 bin haneye 1000’er liralık destek ödemelerine 1 Nisan’da başlanacağını açıkladı.

Salgında faaliyetini yavaşlatan-durduran tüm işletmelerin kısa çalışma uygulamasına başvurabileceğini açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 19 bin firmanın 420 bin sigortalı için kısa çalışma ödeneğine başvurduğunu söyledi

“19 BİN FİRMA BAŞVURDU”

Selçuk, “19 bin firmamız başvurmuş durumda. Bu da yaklaşık 420 bini aşkın sigortalımıza tekabül ediyor. İmalat sektörümüz yüzde 50 oranında. İkinci sektörümüz konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri, yüzde 63’ü o iki sektörden geliyor. Başvuran firmaların yüzde 67’si çalışan sayısı 10 sigortalıdan daha az çalışanı olanlar. 20 çalışandan azları eklediğimiz zaman bu rakam yüzde 80’lere çıkmış durumda.” açıklamasında bulundu

BİN TL NAKDİ YARDIM 1-7 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımı ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına 1 Nisan’da yatırmaya başlayacaklarını söyledi.

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    burada ihtiyac sahibi aileler kimlerdir bununla ilgili bir aciklamada yapsaydilar ya. mesela bu odemeyi alacak aileler belirlenirken nasil bir kistas uygulandi? gercek ihtiyac sahiplerine ulasilabilmesi dilegiyle.

  2. BÜYÜK DEVLET ve MİLLET OLMAK

    Şu an sadece ben hayatımı gözden geçirdiğimde 60 yıl içinde böyle zor bir zamandan geçmedik, yaşamadık. Allah gerçekten ülkemize, vatandaşımıza ve masum insanlarımıza yardımcı olsun. Bize düşen ise var olanın, dar olana yardımcı olması.
    Ben hatırlıyorum bir zamanlar bu ay işçi ve memur maaşlarını ödeyebilecek miyiz? diye kara,kara düşünen hükümetleri ve o zamanlar gerçekten işleri çok zordu, çaresizdi ve birileri tarafından kılcal damarlara kadar KANI emiliyordu.
    Şimdi ihtiyaç sahibine yardım yapılıyor. Bu yardımın hak edene gitmesi elbette en istenen. Ama ihtiyacı olmadığı halde yardım alan sütü bozuklara söylenecek laf YAZIKLAR olsun. İşçi ve memurun Bayramdan önce Bayram ikramiyelerinin ödenmesi büyük bir fedakarlık. Her alanda elden gelen yapılması TAKDİRE ŞAYAN icraatlar. Allah devlete, yöneticilerimize zeval vermesin, yar ve yardımcıları olsun.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Espiye'de iftar sonrasında kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılay ve Espiye Müftülüğünce Ulu Cami'de organize edilen etkinlikte, İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Kur'an kursu öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Gülbe, kan vermenin hem dini hem de toplumsal sorumluluk açısından değerli bir görev olduğunu söyledi.

Ramazan ayında kan bağışlarının düştüğüne dikkati çeken Gülbe, şunları kaydetti:

“Bunun sebeplerinden birisi oruçlu vatandaşlarımızın olması, bu nedenle vatandaşlarımızın iftardan sonra mobil kan aracına gelerek kan bağışında bulunmalarını önemle rica ediyoruz. Kan vermek, İslam dininin insan hayatına verdiği değere uygun olarak teşvik edilen bir uygulamadır. Müftülük olarak kurumsal manada, bu manalı çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı Kızılay'a kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”