Bir Aylık Bebeğe Başarılı Ameliyatla Şant Takıldı

Bir Aylık Bebeğe Başarılı Ameliyatla Şant Takıldı

Yayın: 10.03.2015 10:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düşük doğum ve gelişim geriliği sonucu başında büyüme tespit edilen bir aylık bebeğe Karabük Özel MEDİKAR Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla şant takıldı.

Karabük’te Yıldırım ailesinin 1 ay önce dünyaya gelen ikiz bebeklerinden biri, düşük doğum kilosu (1,3 kilogram 38 cm boy) ve gelişim geriliği nedeni ile yeni doğan yoğun bakım ünitesine yatırılan bebekte, Çocuk Hastalıkları Bölümü Uzman Dr. Gündüz Köymen tarafından, baş çevresinde ani büyüme tespit edildi.

Yapılan tetkikler sonucunda Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gültekin Erdoğan tarafından bebekte hidrosefali (beyin omurilik suyu dolaşımında tıkanma sonucu başın aşırı büyümesi ile beynin baskı altında kalması) saptandı ve bebek Yıldırım ameliyata alınarak şant takıldı. Başarılı geçen operasyon sonrası Op. Dr. Gültekin Erdoğan bebeğe takılan şantın (Shunt) beyinde tıkanmış yollara bağlı olarak biriken Beyin omurilik suyunun karın içine ince bir silikon borucuk ile akıtılmasıyla dolaşıma katılmasını sağlayarak başın anormal büyümesinin ve beyin dokusuna bası yapmasının engellendiğini belirtti.

Erdoğan, bebeğin durumunun şuan iyi olduğunu da belirterek, bir süre daha Çocuk Doktoru Gündüz Köymen kontrolünde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde takip edileceğini kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.