Bir Birincilik De Okçuluktan

Bir Birincilik De Okçuluktan

Yayın: 20.05.2022 16:16
Paylaş:
A+ A-

18-19 Mayıs tarihleri arasında Karaman İlinde düzenlenen ve 30 okuldan 300’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Okul Sporları Gençler A Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası Finalleri sonucunda  Karabük Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi iki gün boyunca süren çekişmeli ve zorlu mücadele sonucunda 50 metre mesafe Takım Oyunu Türkiye Birincisi oldu.

Öğrencilerden Arda Yıldız, Ahmet Barış Bıyıklı, Hasan Tacettin Atay, Sefa Aksoy ve Muhammet Çetinalp bu zorlu mücadeleyi birinci bitirerek Karabük’e  bir Türkiye Birinciliği de Ata Sporu Okçuluk spor dalında kazandırdılar.

Bu önemli başarıdan dolayı öğrencileri ve onları bu başarıya götüren antrenör öğretmen Tuğrul Akdemir ve öğretmen Şenol Duras başta olmak üzere onlara destek olan velileri ve tüm ekibi tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede “İlimiz akademik başarısıyla temayüz etmiş bir ildir. Biz Karabük Eğitim Ailesi olarak her zaman bu yetmez dedik. Gençlerimizin sporda, sanatta ve kültürel faaliyetlerde de kendilerini geliştirmeleri yönünde projeler ürettik, destek verdik. Velhasıl bu konuda çaba sarfettik. Valimiz Sayın Fuat GÜREL himayelerinde yaptığımız bu çalışmaların semeresini alıyoruz. Bölge Birincilikleri ile başladığımız yolculukta, Türkiye Birincilikleri hatta Avrupa ve Dünya dereceleri de almaya başladık. Bugün aldığımız bu haber bizi ziyadesiyle sevindirdi. Okçuluk Ata Sporumuzdur. Dolayısıyla alî kültürümüzde özel bir yeri olan spor dalı olması hasebiyle bizler için de özel bir değere sahiptir. Okul Müdürümüz nezdinde emeği geçen öğretmen ve velilerimiz ile her çabamızda bizlere destek olan İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tekkeköy’de “23 Nisan” kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu gerçekleştirildi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte bando gösterisi ve vosvos turu, Murtaza Oktav Otobüs Terminali önünden başladı.

Tekkeköy Kaymakamlığı önünde sona eren etkinlikte halk oyunları gösterisi de düzenlendi.

Programa Kaymakam Polat Kara, Tekkeköy Belediye Başkan Vekili İsmail Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Erdoğan, İlçe Mal Müdürü Alper Altınbulak, Gençlik Merkezi Müdürü Serap Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Elif Kırımlı ve Murat Güven ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.