Bitlis’teki tarihi taş evler doğaseverlerin gözde rotalarından biri oldu

Bitlis’teki tarihi taş evler doğaseverlerin gözde rotalarından biri oldu

Yayın: 30.05.2023 13:50
Paylaş:
A+ A-

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Koçlu köyünde yıllara meydan okuyan taş evler, ilkbaharda doğaseverlerin en çok tercih ettiği rotalardan biri haline geldi.

İlçe kırsalındaki derin vadilerin yamaçlarında kurulu köydeki tarihi taş evler, bugünlerde fotoğraf sanatçıları, gezginler ve turistlerden ilgi görüyor.

Düzenledikleri turlar kapsamında köye gelenler, bölgedeki yeşil örtüyle bütünleşen tarihi taş evleri, dar sokaklardaki doğal yaşamı görüntülüyor.

Van Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri de yaklaşık 300 yıllık tarihi taş evleriyle ziyaretçilerin tercih ettiği yerlerin başında gelen Koçlu köyüne gezi düzenledi.

Kulüp Başkanı Ömer Demez, özellikle ilkbahar ve kış aylarında bölgeye yoğun talep olduğunu söyledi.

Tarihi taş evlerin ilkbaharda insanları kendine hayran bırakan bir manzaraya büründüğünü belirten Demez, “Ziyaretçiler bölgenin tarihi taş evlerine, manzarasına hayran kalıyor. Bu yıl çok yoğun talep üzerine ikinci kez tur düzenledik. Kış aylarında da birkaç kez tur düzenleyeceğiz.” dedi.

Doğasever Eşref Yıldız ise Koçlu köyünün tarihi evleri ve doğasıyla çok güzel olduğunu ifade ederek, “Köyün tamamı taş evlerden oluşuyor. Evler iki katlı. İnsanları çok cana yakın. Köyün dar sokakları ve kuş bakışı manzarası muazzam. Herkesin görmesi gereken bir yer.” diye konuştu. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’den “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması düzenlenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelini kapsayan yarışmaya başvuruların 15 Nisan 2024 tarihine kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya “www.ktu.edu.tr/bks2024” adresinden yapılabileceği belirtildi.

Jüri değerlendirmesinin 15 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve sonuçların 8 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağı vurgulanan açıklamada, yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

“KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ'yü temsil edebilecek.”