Biz işimize bakarız, yolumuza devam ederiz!

Biz işimize bakarız, yolumuza devam ederiz!

Yayın: 18.07.2022 12:07
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yaptığı açıklamada, “ Biz gece gündüz demeden çalışırken, hizmet gücümüzü Yenice halkımızdan alıyoruz. Bizim tek derdimiz var; o da halkımıza hizmet etmek” dedi.

Çaylı, yaptığı yazılı açıklamada, “ Değerli dostlarımız, göreve geldiğimiz noktayı da bugünü de iyi hatırlamalarını ümit ederiz. Şükürler olsun ki 13,5 yıllık hizmet süremizde hizmet getirmediğimiz mahalle kalmadı. Bugün Yenice, yaşanılabilir Avrupai bir kent konumuna geldiyse burada emek var, gayret var, insanlarımızın bitip tükenmeyen ve katlanarak artan desteği var. Hayal dahi edilemeyen birçok hizmeti bizi bu görevlere taşıyan saygıdeğer insanlarımızın desteği ile gerçekleştirdik. Bizim işimiz halka hizmet. Bunun için bu makamlardayız. Bizim tek derdimiz var; o da halkımıza hizmet etmek. Allah’ın rızasını gözeterek Yenicemizde her vatandaşımıza eşit hizmet götürme gayreti içerisindeyiz. Vatandaşımıza hizmet etmek ve verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yenice halkımız, her şeyin en güzeline layık. Bu şehre hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Halkımızdan aldığımız gücü fazlasıyla yine halkımız için harcıyoruz. Biz, halkımızın hizmetkarı olarak, halkımıza karşılıksız hizmet etmek için varız. Dün olduğu gibi bugün ve yarında halkımıza hizmete devam edeceğiz. Çok iş başardık, çok yol aldık. Birçok yatırımları ilçemize kazandırdık. Bilgi ve tecrübelerimiz, halkımıza hizmet yolundaki aşkımız ve çalışma ahlakımızla Yenice için en doğru ve en iyi hizmetleri üretiyoruz. Bizleri bu makamlara getiren halkımıza verdiğimiz sözlerimizi tutuyoruz. Asfalt, su, yol, kanalizasyon, yeni su depoları, mahallelerimizin su sorununun kökten çözümü, kilometrelerce cazibeyle verilen yeni su hatları, spor ve kondisyon aletleri, sosyal hizmetler, ilçenin talihini değiştirecek turizm yatırımları, parklar, oturma alanları, yenilenen araç parkı, hazine arsalarını üretimi, maaşını aksatmadan ödeyen bir belediyecilik anlayışı, insanın yardımına 24 saat koşan bir belediye, alt yapı hizmetleri ve saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca, yüzlerce hizmet geride kalan 13,5 yıllık hizmet dönemimizde gerçekleşti. Bu hizmetleri gerçekleştirirken personelimiz ile zaman – saat dinlemeden çalıştık, çabaladık, gayret gösterdik. Bugün eserlerimiz ile konuşuyoruz. Bugün hizmetlerimiz ile övünüyoruz. Yenice Belediyesi’ni, alacağını alan, borcunu ödeyen, sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getiren bir belediye seviyesine taşımanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Allah bize bu nefesi verdiği ve halkımızın desteğin devam ettiği sürece hizmete talibiz. Bizi hiç bir şey bu güzel ilçeye, bu güzel ilçenin sağduyulu insanlarına hizmet getirmekten Allah’ın izini ile alıkoyamaz. Biz, işimize bakarız, hizmetimize bakarız. Yolumuza devam ederiz.

Yenice, bir turizm şehri olacaktır. Bunun meşalesi yakılmıştır. Şeker Kanyonunun güzelliğine ivme katacak Ihlamur Teras, bugün ilçeye gelenlerin beğenisin kazanmakta ve övgüsünü almaktadır. Turizm yatırımları özel müteşebbis ruhu ile çoğaldığında Yenice turizm kenti olacaktır. Biz de hedefler bitmez, aksine katlanarak yeni yeni düşünceler ortaya çıkar. İnsanlarımız bizimle birlikte olduğu sürece alacağımız çok yol var. Daha yapacak çok işimiz, alacak çok mesafemiz var. BİRLİKTE BAŞARDIK, YİNE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.

Bu düşüncelerle bize hep destek olan saygıdeğer vatandaşlarımıza saygı, sevgi, muhabbet ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)