BTP Karabük İl Başkanı Özcan’dan ‘Kader’ tepkisi

BTP Karabük İl Başkanı Özcan’dan ‘Kader’ tepkisi

Yayın: 18.10.2022 11:03
Paylaş:
A+ A-

  Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Karabük İl Başkanı Recep Özcan hafta sonu gerçekleştirilen İl Divan toplantısında “Bartın’da 41 madenci kardeşimiz şehit oldu. 41 aile, 41 evlat, 41 baba, 41 hane canlarını yitirdi. Ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanımız “kader” dedi ve ‘24 saat geçmeden göçük altından bütün bedenleri çıkardık’ diyerek övündü. Göçük altında hiçbir beden kalmamış olabilir, ama bugünü bir kenara yazın, bugün AK Parti iktidarı göçük altına gömülmüştür” dedi.

BTP Karabük’te Genel Başkan yardımcılarının katılımıyla Genişletilmiş İl Divan toplantısını gerçekleştirdi.

BTP Karabük İl Teşkilatı geçtiğimiz hafta sonu Safranbolu Akyeri Konakta Genişletilmiş İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Genel Merkezden Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Pak, Genel Başkan Yardımcısı Emre Vona, MYK üyeleri Önder Çolak, Halis Dilmeç, Burak Karataşoğlu’nun da katılımları ile gerçekleştirilen toplantının ardından Karabük ve Safranbolu’da esnaf ziyaretleri geçekleştiren heyet esnafın şikayetlerini dinleyerek Milli Ekonomi Modelinde bütün bu sorunların çözümleri ve formüllerini ortaya koydular.

Toplantıda gündemi değerlendiren İl Başkanı Özcan Amasra’da yaşanan maden faciasına da değinerek şunları kaydetti; “Bartın’da 41 madenci kardeşimiz şehit oldu. 41 aile, 41 evlat, 41 baba, 41 hane canlarını yitirdi. Ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanımız “kader” dedi. Ve “24 saat geçmeden göçük altından bütün bedenleri çıkardık” diyerek övündü. Göçük altında hiçbir beden kalmamış olabilir, ama bugünü bir kenara yazın, bugün AK Parti iktidarı göçük altına gömülmüştür” dedi.

Başkan Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tek kelimelik bir açıklama: ‘Kader.’ Bunun kaderle hiçbir alakası yok. Sizin kader dediğiniz şey aslında sizin ihmalkârlığınız, sizin iş bilmezliğiniz, sizin insana kıymet vermeyişinizden kaynaklanıyor. Senin açtığın çukurda 41 can hayatını kaybetti. Bunun kaderle hiçbir alakası yok. Avrupa ve Amerika’daki maden işletmelerinin sizin kurduklarınızdan 130 kat daha güvenli olması da kader mi? 20 yıldır iktidarda bunlar var ama sanırsınız ki ana muhalefet partisi AKP. Suç hep başkalarında. Milletimiz bunun hesabını sandıkta elbette soracaktır.”

Yorumlar

  1. Rukiye

    Esnafını düşünüp derdiyle dertlenen tek parti Bağımsız Türkiye Partisi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.