CHP Kadın Kollarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

CHP Kadın Kollarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

Yayın: 09.03.2016 10:35
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi İl kadın kolları dün Kemal Güneş caddesi üzerinde bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili açıklama yaptılar.

CHP Kadın kolları başkanı İsmet Oral günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada,”Bu gün dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart.
8 Mart’ın tarihi kökenine de atıf yaparak,1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın emekçiyi hüzünle anıyoruz.
Saygıdeğer Basın Emekçileri;
8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NE getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır aştığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 5.Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz.
Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil;toplum içindeki başarısıyla,fedakar duruşuyla,yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir TÜRKİYE için çalışıyoruz.
Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarıyla taçlandırılması içindir.

YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ, EMEKTEN YANA SOKAKTAYIZ

İşte tam da bu sebepten “ÖZGECAN YASASI” biran önce TBMM’den çıksın istiyoruz.
Bizim eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde kardeşçe ve insanca yaşamak hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için mücadeleye devam. ÇAĞDAŞLIK VE DEMOKRASİ BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZDİR.
KADINLAR İÇİN ÖZGÜRLÜK, ADALET CUMHURİYET HALK PARTİSİ ile gelecek. İLLA Kİ KAZANACAĞIZ.

Bu düşüncelerle, omzumuzdaki yük, yüreğimizdeki sevgi ve zihin dünyamızın tüm berraklığıyla sizleri selamlıyor, kadınlarımızın direnç ve emek kokan KADINLAR GÜNÜ’NÜ kutluyoruz”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Marmara Bölgesi ve Ankara için toz taşınımı uyarısı

Yayın: 24.04.2024 11:33
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaparken Ankara Valiliği, bugün il genelinde toz taşınımı beklendiğini bildirdi.

Ankara

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, bugün Ankara il genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesi kullanıldı.

 

Marmara Bölgesi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün bölge genelinde toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.(AA)