Depremzede berber mesleğine Karabük’te devam ediyor

Depremzede berber mesleğine Karabük’te devam ediyor

Yayın: 13.03.2023 17:04
Paylaş:
A+ A-

6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği yerlerden biri olan Hatay’da berber olarak görev yapan depremzede Uğur Yakıcı mesleğine Karabük’te devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası bölgede yaraların sarılmasına dönük devlet millet işbirliği ile başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Deprem bölgelerinden Türkiye’nin farklı illerine giderek yeni bir yaşam kurmaya çalışan depremzede ailelerden biri de Karabük’te yaşama tutundu.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan ve depremde birçok yakınını kaybeden, evleri hasar gören Yakıcı ailesi Bostanbükü İsmail Necati Efendi Yurdu’nda kalıyor. İŞKUR üzerinden Ankara Caddesi Fatih Çarşısı’ndaki berber dükkanında mesleğine devam eden Uğur Yakıcı Karabük’e Karabük Üniversitesi’nde okuyan kızının önerisi geldiklerini ve burada kalıcı olmak istediklerini söyledi.

Duygularını ve geleceğe dönül planlarını Bölgenin Sesi ile paylaşan Yakıcı, “Ülke olarak resmen kıyameti yaşadık. Çok büyük bir acı, çok derin yaralarımız var ama umudumuz da var” dedi.

DEPREMZEDE UĞUR YAKICI İLE RÖPORTAJDAN SATIR BAŞLARI

“Biz ailece Hatay Kırıkhan’dan deprem bölgesinden geldik. Depremde kardeşlerimizi yeğenlerimizi hala teyze yakınlarımızı şehit verdik. Mekanları cennet olsun yüreğimizde ki yaralar çok derin, acılarımız büyük ama derdimizden büyük Allah’ımız var elhamdülillah. İmtihanı veren Allah sabırlar da versin inşallah bütün kader arkadaşlarıma.”

“KARABÜK REFERANSIM KIZIM”

Karabük’te kızım üniversite üçüncü sınıf öğrencisiydi çocuk gelişimi bölümü okuyordu onun vesilesiyle buraya gelmek nasip oldu. Kızım Karabük insanlarını çok sevmiş onların merhametli düzgün insanlar olduğundan bahsederdi, burada okulu bitince işe yerleşip yaşamak istediğini söylerdi siz de gelin annem babam diye bizi ikna etmeye çalışıyordu bu şekilde de gelmek nasip oldu.

“ÇOK ŞÜKÜR TOPARLANMAYA BAŞLADIK”

Kızım da deprem de yanımıza tatile gelmişti oda kıyameti yaşadı bizimle. Allah bir daha göstermesin beterinden korusun. Gerçekten kızım Karabük insanlarını çok güzel gözlemlemiş Allah hepsinden razı olsun. Karşımıza çıkan insanlar vesilesiyle enkaz haldeydik toparlanmaya başladık.

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

Allah’ın bize verdiği ikinci hayatı burada yaşama kararı verdik ben eşim iki de kızlarım var bize el uzatan acımızı paylasan yanınızdayız diyen tanıştığım ve tanımadığım bütün Karabüklü arkadaşlarımız da acımızı paylaşacağından bizim le beraber ağlayacağından hiç şüphem yok. Biz sizden razı olduk Allah’ım da razı olsun bu yazımı okuyan bu zor süreçte bizden desteklerini esirgemeyen isimlerini sayamayacağım benim onlara koyduğum melek isimli kardeşlerime çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun, tırnağınıza taş değdirmesin Rabbim yanına aldıklarının yerine bize burada kardeşler bacılar teyzeler halalar yeğenler gönderdi elhamdülillah çok şükür yeniden hayata bağlanmaya ayakta kalmaya çocuklarımın rızkını kazanmaya çabalıyorum.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bulancak’ta kortej yürüyüşü yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Bulancak ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bulancak Belediyesince organize edilen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada animasyon ve gölge oyunları sahnelendi.

Havai fişek gösterisiyle devam eden etkinlikler, konserin ardından tamamlandı.

Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü en güzel şekilde kutladıklarını belirtti.