Devrekani İlçesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Devrekani İlçesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Yayın: 01.09.2021 21:06
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi) Vali Fuat Gürel, Karabük İl Özel İdaresi ekipleri tarafından Devrekani İlçesine bağlı Sarpunalınca Merkez ve Ahlatçık mahallesinde menfez çalışmaları, sel afetinde zarar gören yolların malzemeli bakımı ile Alçılar, Kadıoğlu ve Alınören Köylerini bağlayan grup yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun’dan bilgiler aldı.

Vali Gürel, sel afetinden etkilenen Kastamonu Devrekani İlçesindeki köylerde, Karabük İl Özel İdaresi’nin çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini, hayatın normale dönmesi adına bütün gayretleri ile çalıştıklarını ifade etti.

Vali Gürel’e yaptığı incelemelerde, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Devrekani İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Öz, Devrekani İl Genel Meclis Üyeleri Uğur Aydın ile Ali Kaya ve Karabük İl Özel İdaresi ekip başı Mustafa Aydın eşlik etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”