Eğitim Araştırma Hastanesinde Kan Değişimi

Eğitim Araştırma Hastanesinde Kan Değişimi

Yayın: 08.01.2016 10:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 4 yıldızlı otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz” dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.İsmail Kara beraberinde KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile birlikte sağlık alanında ki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kara, hastanenin Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yönetiminde değişiklerle başladığını belirterek, hastane Başhekimi Doç. Dr. Alaadin Polat Tıp Fakültesi Fizyoloji bölümüne Profesör olarak atanabilmesi için görevinden istifa ettiğinden hizmetlerine yeni atanan Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile beraber devam edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE GENELİNİN ÇOK ÜSTÜNDEYİZ

Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliğe bağlı sağlık tesisi yöneticilerinin ve çalışanlarının hedefinin tıbbi etik değerleri ön planda tutan, hasta ve çalışan güvenliği, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, hasta haklarına saygılı, eğitim, araştırma, ölçme, iyileştirme tekniklerini kullanarak hizmet sunum standartlarını devamlı geliştiren, kolay ulaşılabilir, etkin, verimli, konforlu, güvenli sağlık hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuvarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz. Yoğun bakımlarımızda toplam 48 yatağımız mevcuttur. 2015 yılı geneli toplam yatak doluluk oranı servisler için yüzde 75,5, yoğun bakımlarda ise bu oran yüzde 94’tür. Hastanemize 2015 yılı genelinde yapılan toplam poliklinik müracaat sayısı 951 bin 824 kişidir. Bu sayı ilimiz nüfusunun yaklaşık 5 katına tekabül etmektedir. Günde yaklaşık 4 bin ile 4 bin 500 poliklinik hastasına, yaklaşık 800-900 civarında acil servis hastalarına hizmet vermekteyiz. Hastanemize yapılan toplam müracaatların yaklaşık yüzde 25’ini acil servise olan müracaatlar oluşturmaktadır. Hastanemizde 22 profesör, 7 doçent, 45 yardımcı doçent olmak üzere 74 akademisyen, 83 uzman doktor, 21 pratisyen olmak üzere 178 doktor kadrosu ve 670 yardımcı sağlık hizmetleri personeliyle hizmet veriyoruz. Bu sayılarla kadro doluluk oranında Türkiye genelinin çok üstündeyiz” dedi.

HEDEFİMİZ İL DIŞINDAN HASTA GELMESİNİ SAĞLAMAK

Hasta ve hasta yakınlarının hastaneye girdikleri andan itibaren, kendilerini güvende ve rahat hissedebilmeleri, ihtiyaçları olan sağlık hizmetini daha iyi alabilmeleri için, bakanlığımızın politikaları doğrultusunda birçok alanda yeni hizmet birimlerini ve Uzman Doktorları hastaneye kazandırdıklarını da kaydeden Kara, “Karabük’ten Ankara’ya ve il dışına olan hasta sevkini azaltmak, tersine il dışından Karabük’e hasta gelmesini sağlamak en büyük hedefimizdi. Hastanemizde hocaların katılımıyla yapılan özellikli ameliyatlarla tıbbi onkoloji uzmanı, hematoloji uzmanı atamalarıyla artık kanser tedavisi gören hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Yine gastroenteroloji uzmanları, endokrinoloji uzmanı, yenidoğan uzmanı ve yeni göreve başlayan çocuk endokrinolojisi uzmanı arkadaşımızın göreve başlaması, Koroner Anjiyografi Ünitesinin açılmasıyla bu hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Bu anlamda 2015 yılında hastanemizde yeni bölümler açtık.Palyatif Bakım Merkezini hizmete açtık. Burada çoğunluğunu kanser ve buna benzer kronik ve son dönem evresindeki hastaların tedavisini yapmaktayız. Bu hastalara psikolojik desteği de kapsayan ve evlerinde de devam eden sağlık hizmeti veriyoruz. Genel Sekreterlik bünyemizde Çocuk İzlem Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Koroner Anjiografi Merkezi, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, Diyaliz Ünitesini açtık Safranbolu Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ünitesini açacağız” ifadesinde bulundu.

Kara ayrıca, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık hizmeti sunumunun en önemli basamaklarından biri de modern cihazların bulunduğu, tam donanımlı olan ve güncel tedavilerin uygulandığı ameliyathaneleri olduğunu ve 11 adet ameliyathanede günlük ortalama 75 ameliyat yapıldığını da kaydetti.

SAĞLIK ALANINDA KARABÜK’Ü ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ise, sıkıntıların olduğunu ve bunların çözümü için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Hasta ve çalışan odaklı bir çalışma yapacağız. Hastanemizde sorunların en başında Acil ile ilgili. Masaya yatırarak yapacağımız uygulamaları en kısa sürede uygulamaya alacağız. Hastaların hekimlere ulaşma zorluğunu ortadan kaldıracağız. Bilimsel çalışmaları ve tedavileri ön plana çıkararak Karabük’ü sağlık ön plana çıkaracağız. Hastaları en iyi hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışanlarımızın çalışma ortamını rahatlatmamız lazım. Güler yüzlü bir çalışma ortamı uyguladığımızda hastalarımız daha güler yüzü bir sağlık hizmeti almalarını sağlayacağız. Sağlık hizmeti verilen bir yerde temizliğin ön planda olması gerekir. Bunla ilgili yeni bir planlama yapacağız. İnşallah daha iyi olacağız” dedi.

Kara ve Doğan daha sonra gazetecilerin sağlık alanı ilgili yönettiği soruları cevapladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trump “başarı ve güç kokan” parfüm satmaya başladı

Yayın: 28.03.2024 16:01
Paylaş:
A+ A-

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım Başkanlık Seçimleri adayı Donald Trump “başarı ve güç kokan” parfüm satmaya başladı.

Oyunculuktan ABD Başkanlığına kadar birçok alanda kendini gösteren Trump’ın kendi adını taşıyan markası “Trumpstore.com” internet sitesinde, çeşitli kategorilerde ürünler sunuyor.

Sitede “başarı ve güç kokan” parfümden pijamaya, golf çantasından köpek oyuncağına, dudak nemlendiricisinden spor ayakkabıya geniş bir yelpazede ürünler satışa sunuluyor.

“Victory 45” ürün serisinin bir parçası olan ve “başarı ve güç” koktuğu öne sürülen parfümün üzerinde Trump’ın altın renkli büstü bulunuyor. Parfümün fiyatı ise 99 dolar. Serinin bir diğer ürünü olan altın renkli ve ABD bayrağı desenli 399 dolarlık spor ayakkabısı da hem görünümü hem de oldukça yüksek fiyatı ile dikkati çekiyor.

ABD basınında birçok medya kuruluşu ve sosyal medya kullanıcısı Trump’ın ürünlerini ve fiyatlarını eleştirdi.

MSNBC’deki “All In With Chris Hayes” programının sunucusu Hayes, “Donald Trump’ın acilen paraya ihtiyacı var” yorumunun ardından, Trump’ın koleksiyonundaki ürünleri göstererek dalga geçti.

Trump’ın son zamanlarda yüksek meblağlardaki hukuki harcamaları yüzünden “parasının suyunu çektiğini” ifade eden Hayes, Trump’ın ürünlerinin satışlarının oldukça arttığına dikkati çekti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Trump’ın kendi ürettiği 59,99 dolarlık Tanrı ABD’yi Korusun (God Bless the USA) İncillerini tanıtmasının ardından, eski Başkanın daha önce İncil hakkında konuştuğu videolardan kesitleri toplayıp, konuya ilişkin “bilgisizliği ile” alay etti.

Trump pazarlamada “yok yok”

Donald Trump’ın emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı dava sonucu çarptırıldığı 175 milyon dolar ceza ve artan hukuki masrafların ardından, kendi markasına ait ürünlerin yelpazesi genişlerken, fiyatlarında da artış görüldü.

Çeşitli spor aksesuarlarından çikolata ve köpek oyuncağına kadar farklı ürünlerin bulunduğu Trump Store’daki en pahalı ürünün 675 dolar ile sınırlı sayıda satılan golf çantası olduğu görüldü. Ürünlerden en ucuzu ise 8 dolarlık bir dudak nemlendiricisi oldu.

İnternet sitesinde 95 dolarlık Mar-a-Lago Noel ağacı süsünden 22 dolarlık köpek oyuncağına kadar çok sayıda ilginç ürün de bulunuyor.

Bu ürünlerin en popülerlerinden bazıları ise 50 dolarlık MAGA (Make America Great Again) şapkası, Trump’ın isminin yer aldığı 185 dolarlık Amerikan futbolu topu ve 125 dolarlık ipek kravat oldu.

Sitede, 185 dolarlık pickleball raketi, Trump’ın imzaladığı 500 dolarlık “Our Journey Together” kitaplarının yanı sıra 28 dolarlık Trump logolu hediye paketi de ürünler arasında yer alıyor. (AA)