Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Eğitim Araştırma Hastanesinde Maaş Sıkıntısı

Yayın: 11.05.2015 10:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesinde çalışan müteahhit çalışanlarının uzun süredir maaşlarının aksadığı haber veriliyor.

Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesinde ki müteahhit personelinin aylardır maaşlarını gününde alamadıkları ve bu yüzden de büyük sıkıntıya düştükleri belirtiliyor.

Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren ilgili kişiler yaptıkları açıklamada, “bizler asgari ücretle hastanede çalışan personel olarak uzun süredir maaşlarımızı zamanında alamıyoruz.Zaten aldığımız kısıtlı paralarla geçinmeye çalışırken birde bu tür aksaklıklar olunca çok büyük mağduriyet yaşıyoruz.Çoğumuz aldığımız asgari ücretle evimizi geçindirmeye çalışıyoruz ancak birde maaşlar gecikince çok büyük sıkıntı çekiyoruz.Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz.Lütfen bizim sorunumuzla ilgilensinler” açıklamasında bulunuyorlar.

Yorumlar

  1. ŞŞŞ

    VER CHPYE GİTSİN ZATEN BATMIŞIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin birinci çeltik fabrikasının kurulduğu Tosya’da hasat başladı

Yayın: 23.09.2023 00:12
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Türkiye'nin birinci çeltik fabrikasının kurulduğu Kastamonu'nun Tosya ilçesinde eser hasat ediliyor.

Ilgaz Dağı'nın eriyen kar sularından beslenen Devrez Çayı'ndan sulanan çeltik tarlalarında üretilen pirinç, lezzeti sebebiyle tercih ediliyor.

Türkiye'nin birinci çeltik fabrikasının Atatürk'ün talimatıyla 1926 yılında kurulduğu ilçede, coğrafik işaret tescilli Sarıkılçık cinsi pirinç ön plana çıkıyor. Bölgede Osmancık, Efe ve Yatkın çeşitleri de yetiştiriliyor.

Tosya Çevlik Köyü Muhtarı Uzman Sarı, AA muhabirine, köylerinde yaklaşık 1000 dekar yerde çeltik yetiştirildiğini söyledi.

Mayıs ayının başlarında çeltik tarlalarını ekime hazırladıklarını belirten Sarı, “Gübresini ve tohumunu atıyoruz. Daha sonra hasadı bekliyoruz. Eylül ayının 15'i prestijiyle suyu kesip çeltik hasadına biçerdöverlerle başlıyoruz.” dedi.

İlçede yaklaşık 10 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldığını lisana getiren Sarı, şunları kaydetti:

“Hayırlı olmasını diliyoruz. Kuraklıktan korkmuştuk fakat hasadımız pek uygun, bereketli oluyor. Biçerdöverlerle biçtiğimiz çeltikleri traktörlerle harmanlarımıza getiriyoruz. Harmanlarda çadırlara serip kuruttuktan sonra çuvallayıp fabrikaya dövdürmeye iletiyoruz. “

Çeltik üreticisi İsmail Coşar da emekli olduktan sonra köye yerleştiğini ve çeltik yetiştirmeye başladığını belirterek, “Elhamdülillah, bu yılki mahsulümüz çok hoş. Daha evvelce korkmuştuk lakin yağmurumuz çok yağdı. Çok hoş bir hasat gerçekleştiriyoruz.” sözünü kullandı.