Emeklilere Konut Müjdesi

Emeklilere Konut Müjdesi

Yayın: 14.08.2015 10:36
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Derneğe üye emeklileri ev sahibi yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile görüşmelere başladıklarını belirterek, TOKİ yetkililerinin konuya sıcak baktıklarını açıkladı.

TÜED Karabük şube başkanı Celal Bulut, emeklilere hizmet kervanına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, Dernek üyesi emeklileri ev sahibi yapacaklarını, bu konuda da girişimlere başladıklarını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısıyla konuya dair bir değerlendirme yapan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut; göreve geldiklerinden bugüne kadar emeklilere hizmetin en güzelini sunmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirterek, bugün gelinen noktada bunu da büyük ölçüde başardıklarını söyledi.

Dernek üyesi emeklileri ev sahibi yapmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, “Yüzü Nurlu, Eli nasırlı emeklilerimiz için ne yapsak azdır. Dernek olarak emeklilerimiz için hayırlı bir yola daha çıktık. Zaten göreve geldiğimizden bu tarafa da emeklilerimize ilkleri yapmanın, hizmet etmenin heyecanını aynen yine yaşıyoruz. Belki de Karabük tarihinde, emeklilerimizin tarihindeki en büyük olaylardan bir tanesi gerçekleşmek üzere . Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) emeklilerimize yapacağı toplu konutlarla ilgili olarak biz 15 gündür çalışmalar yapıyorduk. Bu çalışmalarımıza sayın valimiz çok büyük destekler verdi. Sayın Milletvekilimiz, sayın belediye başkanımız çok büyük destek verdi. Bunu İnşallah bizler Karabük’te gerçekleştireceğiz, bunun heyecanı içersindeyim. Bu emeklilerimiz için çok büyük bir hizmet. Sayın Valimize bunun müracaatını yaptık. Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız bu işe çok olumlu bakıyorlar. İnşallah bu işi Karabük’te gerçekleştireceğiz, hedefimiz Karabük’te 3-4 bin gibi bir konutu emeklilerimize Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla kazandırmak. Bunda da Emekliler Derneğinin üyesi olmak gerekiyor ve emeklilerimiz bu konutlara kira öder gibi sahip olacaklar ama bunların fiyatını önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Taksitler tahmini olarak 250-300 TL gibi bir fiyatla olacak. Evi olmayan dul ve yetimlerimize, evi olmayan emeklilerimize çok büyük bir fırsat. Onun için bu müjdeyi emeklilerimize veriyorum. İnşallah bu işin sonunu getiririz. 5000 Evler örneği ortada. Eğer 4-5 bin konut yapıldığı zaman Karabük’ün çehresi bir kez daha değişir. İnşallah başaracağız. Emeklilerimizin hayır dualarına talibiz. Sizin hayır dualarını almak için bu işleri yapıyoruz. İnşallah bu işi kısa zamanda gerçekleştiririz” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, konutların nereye yapılacağı ile ilgili olarak sorulan soruya “O bende saklı, aşağı yukarı yeri belli, Karabük’te yer sıkıntısı yok. Bunu şimdi açıklamam uygun olmaz. TOKİ’nin elemanları geldiği zaman duyulur, kesinleşir” ifadelerine yer verdi.

3 kişi görüş bildirdi

  1. emekli

    Baskan cok buyuk adamsın.Allah razı olsun.Karabuk’e yapılmış en buyuk hizmeti sağlamış olursunuz inşallah.Allah utandırmasın.

  2. Stk Temsilcileri böyle olmalı

    Bir emekli değilim fakat stk ların önemi açısından ; Öncelikle Karabük’e Başbakan Davutoğlu geleceği zaman Emekli derneği başkanının kendisine emekliler ile ilgili ücret artışı konusunda bir dosya sunduğunu ve talepte bulunduğunu basında duyunca çok şaşırdım ve mutlu oldum, İşte Stk temsilcileri böyle olmalı öncelikli amaçları üyelerinin sorunları, talepleri ve takibidir. Daha sonra kendi çözüm politikalarını üretmek
    ama malesef ülkemizde bu tam olarak işlemiyor Başkanlarda ideolojik, siyasi ve çıkar durumlarına yenik düşüyor… 🙂

  3. işkodra

    iyi güzelde nereye yapılacak

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Mobil Göç Noktası” Uygulamasına Başlandı

Yayın: 28.03.2024 13:04
Paylaş:
A+ A-
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı artıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye genelinde 100 Mobil Göç Noktası aracının daha hizmete alınacağı açıklamıştı.
Karabük’e de “Mobil Göç Noktası” aracı geldi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Karabük’te faaliyete geçen “Mobil Göç Noktası” aracını ziyaret etti.  Araç ile yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Mobil Göç Noktası Uygulaması Dünyada İlk
Karabük Valiliği, düzensiz göçle mücadele kapsamında dünya genelinde bir ilk olan Mobil Göç Noktası uygulamasını başlattıklarını duyurdu. Buna göre, güvenlik güçlerinin kimlik kontrollerini yaparak kimliğini ibraz edemeyen yabancıları Mobil Göç Noktası araçlarına davet edildiği öğrenildi. Araçlarda ise göç uzmanı ve tercümanın bulunduğu, parmak izi sorgulamasının yapıldığı ve Göç Net veri tabanından gerekli kontrollerin sağlanabileceği bildirildi. Son olarak da, düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezlerine sevk edileceği vurgulandı.
Vali Mustafa Yavuz, düzensiz göçle mücadelenin ülkemiz genelinde olduğu gibi Karabük’te de kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü. Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek eşlik etti. (Esra Oğuzkağan Özkan)