Erasmus+Atık Sergi Açılışı Yapıldı

Erasmus+Atık Sergi Açılışı Yapıldı

Yayın: 17.03.2023 11:21
Paylaş:
A+ A-

TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulunda oluşturulan Erasmus+ Atık Sergisinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş “Avrupa’da ve ülkemizde okulların birbirleriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan Erasmus+ faaliyetleri; Müdürlüğümüz Ar-Ge ekibi ile ilimizdeki öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve yoğun ilgisiyle başarılı bir şekilde devam etmektedir. Erasmus+ faaliyetleri kapsamında 10’larca öğretmen ve öğrencilerimizi Avrupa ülkelerine gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz. Avrupa ülkelerindeki öğretmenler ve öğrenciler de ülkemize gelmektedirler. Burada karşılıklı bilgi aktarımı ve deneyim alışverişi gerçekleşmektedir. Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İlimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara, derecelere imza atmaktadır. Geçtiğimiz dönem yapılan LGS’de 5 tane öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.

İnşallah bu sene de yapılacak LGS’de daha iyi bir netice alırız diye düşünüyorum. YKS ise 112 öğrencimiz Türkiye Geneli ilk 20.000 içerisinde yer aldı. Her iki sınavda kitlesel başarımız çok iyi durumda. Bu başarılarımız ile birlikte aynı zamanda gençlerimizin, evlatlarımızın değerlerimizle olgunlaşması en büyük gayelerimiz arasında yer almaktadır. Gençlerimize yapmış olduğumuz çalışmalarımızda şunu da bizzat müşahede ediyoruz, görüyoruz. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde 11 ilimiz etkilendi. Fakat oradaki kardeşlerimizin yardımına koşan yine yetmiş ilde bulunan vatandaşlarımız, gençlerimiz oldu. Gençlerimizin bu şekilde hayata hazır hale gelmesi bize mutluluk vermektedir. Bu sebeple öğrencilerimizin değerleriyle buluşması, hayatını yaşaması ve çevresini tanıması başka ülkeleri tanıması çok önemli olduğunu düşünüyorum. Açılış konuşmalarının ardından İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve programa katılan yöneticilerimiz tarafından erasmus+ faaliyetinde yer alan öğrencilere “Katılım Belgelerinin” verilmesi ve Erasmus+ Atık Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışını gerçekleştiren heyet, sergi alanını gezerek öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek sergideki resimler ve atık projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Sergi açılış törenine; İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, Şube Müdürleri İsmail Özden ve Yüksel Aydemir, Danimarka’dan katılan Çevre ve İklim Değişikliği Uzmanı ILIE TOMELESCU, Dijitalleşme Uzmanı Marvell Shannon Jeanette, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.(Sadık Arslan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP’li Ocaklı, Rize’de yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını istedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TBMM (AA) – CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanında yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını talep etti.

Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanı başında Rize'nin Pazar ilçesinde 3 farklı şirketin kafes tipi balık çiftlikleri yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurduğunu, Bakanlığın da Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünden bununla ilgili görüş yazısı istediğini anlattı.

Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünün bahse konu yazısında, balık çiftliklerinin özellikle yemleme dönemlerinde kuş popülasyonunu artıracağı ve uçuş emniyetini tehlikeye atacağına yönelik uyarıda bulunduğunu ve “uygun değildir” yazısını üstlerine bildirdiğini dile getiren Ocaklı, şirket yetkililerinin bunun üzerine Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne giderek kuş popülasyonunun çeşitli sinyalizasyonlarla bertaraf edilebileceğini, bu hallerin düzenlenmesi koşuluyla izin istediklerini öne sürdü.

Bu çiftliklerin uçuş trafiğini tehlikeye atmanın yanı sıra balıkçıların geçim kaynaklarını tehdit edeceğini ve turizmi olumsuz etkileyeceğini ifade eden Ocaklı, buna izin verilmemesini istedi.

Milletvekili Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından projeyi durdurmasını talep etti.