Eray Çelebi Hala Bulunamadı

Eray Çelebi Hala Bulunamadı

Yayın: 30.08.2021 20:57
Paylaş:
A+ A-

Amatör futbolcu Eray Çelebi’nin kardeşi Berkay Çelebi:”Umut bir yere kadar ama en azından yerinin belli olmasını, mezarını gidip dua etmeyi istiyoruz”

(İHA) – Kastamonu’da selde kaybolan isimlerden biri de Karabüklü amatör futbolcu Eray Çelebi (26). Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinin adını taşıyan Bozkurt Belediyespor takımında forma giyen Çelebi, sahada antrenman yaptığı sırada gelen sel sırasında iki katlı kulüp tesisinin çatısına çıktı. Yardım beklerken çöken bina sonrası sel sularına kapılan Çelebi’nin ailesi ise 16 gündür evlatlarının bulunmasını bekliyor.

Futbolcu Eray Çelebi’nin kardeşi Berkay Çelebi, gün geçtikçe sabırlarının tükendiğini, dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos’ta şiddetli yağışların ardından yaşanan sel felaketinde kayıp olan vatandaşların arama çalışmaları devam ediyor. Selin yaşandığı ilk gün sahada idman yaptığı sırada sele yakalanan ve tesisin çatısına çıkarak arkadaşlarından ’Beni Kurtarın’ diye yardım isteyen 26 yaşındaki Eray Çelebi binanın çökmesiyle sel sularına kapıldı. 16 gündür kendisinden haber alınamayan amatör futbolcu Çelebi’nin Karabük’te yaşayan ailesinin ise acı bekleyişi sürüyor.

Ağabeyinden gelecek güzel bir haber bekleyen Berkay Çelebi, “En azından mezarına gidip dua etmek istiyoruz” dedi.

16 gündür ağabeyinden haber alamadıklarını belirten kardeş Çelebi, “Denize sürüklenenler ve enkaz altında kalanlar olmuş. Şu an ne denizden çıktı ne de enkaz altından çıktı. Halen bir haber yok. Arama çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

“Abime dair hiçbir iz yok”

Olayın yaşanmasının ardından babası ve kuzenleri ile bölgeye gittiğini anlatan Çelebi, “Orayı size anlatamam, savaş alanı gibiydi resmen. Abimin olduğu bölgedeki bina şu anda yok. Temeli bile yok. Sel almış götürmüş binayı. Binaya dair hiçbir kalıntı da yok. Abime dair hiçbir iz yok” ifadelerini kullandı.

“Dayanacak gücümüz kalmıyor”

Umutlarını koruduklarını, korumaya çalıştıklarını ifade eden Çelebi, ağabeyinden iyi veya kötü bir haber almak istediklerini söyledi.

Gün geçtikçe sabırlarının tükendiğini aktaran Çelebi, “Dayanacak gücümüz kalmıyor. En ufak bir haber olmayınca bizde kötü oluyoruz. Annem şu anda ilaçların etkisinde. Doktora götürdük. Bildiğiniz uyuştuk yani. Bedenen uyuştuk, ailecek kötüyüz” şeklinde konuştu.

“Mezarını gidip dua etmeyi istiyoruz”

Ağabey Çelebi’nin girdiği KPSS sonrasında halı saha turnuvaları için Bozkurt ilçesine gittiğini dile getiren Çelebi, şunları söyledi:

“1 Ağustos’ta Bozkurt’a geçti. 11 Ağustos’ta sel oluyor. Haber alamıyoruz bir daha. Biz ailecek abimin bulunmasını istiyoruz. Mezarı belli olsun istiyoruz. Artık ümit, umut bir yere kadar ama en azından yerinin belli olmasını, mezarını gidip dua etmeyi istiyoruz.”

“Arkadaşlarına ‘atlayayım mı’ diye soruyor”.

Sel bölgesine gittiklerinde ağabeyinin arkadaşları ile görüştüklerini de kaydeden Çelebi, “Selin olduğu sırada araba ile abimi almaya gidiyorlarmış. Çay taşınca arabayla gidip alamamışlar. Karşıda şehitlik tepesi diye bir yer var. Oradan abimle irtibat halindeymişler. Birinci kata kadar su gelince abim ikinci kata geçiyor. İkinci kattan irtibat halinde oluyorlar. Sonra ‘Atlayayım mı?’ diye arkadaşlarına soruyor. Yüzebilir miyim? diye. Orada ne yapacağını bilememiş. Zaten bina çöküp gidiyor ve ortadan kayboluyor. Abim bina ile beraber sele uğruyor” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rosatom, onkolojik ve fonksiyonel hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik teknoloji geliştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom) bünyesindeki Khlopin Radyum Enstitüsü AŞ'den bilim insanları, yeni tip galyum-68 jeneratörlerinin üretimi için bir pilot sorbent sentez ünitesi geliştirdi ve üniteyi devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Rosatom bilim insanları, onkolojik ve fonksiyonel hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik yeni bir teknoloji geliştirdi.

Söz konusu teknoloji, birçok hastalığın daha doğru teşhis ve tedavisi için radyoaktif izotoplar içeren bir ilaç grubu olan radyofarmasötiklerin geliştirilmesini sağlıyor.

Galyum-68 bazlı bir radyofarmasötik, nöroendokrin tümörlerin, miyokardiyal perfüzyonun ve prostat kanserinin en doğru şekilde teşhisi için kullanılıyor. Radyum Enstitüsü'nün gelişmiş sorbent sentez teknolojisine sahip jeneratörleri, dünya çapında kabul gören en üst seviyedeki standartları karşılayacak.

Titanyum dioksit bazlı bir sorbent elde etmek için jel-sferifikasyon teknolojisinin kullanılması dolayısıyla benzersiz olma özelliği taşıyan yöntem, bir radyofarmasötiğin doğrudan bir jeneratörün içeriğinden sentezlenmesini sağlayacak ve kliniklerde üretim işlemlerinin sayısını azaltacak. Proje, yerli ve yabancı ilaç pazarlarının ihtiyaçlarını tamamen karşılayabilecek, tüketiciler için ilacın etkinliğini artırabilecek ve ilaca erişimi kolaylaştırabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Khlopin Radyum Enstitüsü AŞ Proje Müdürü Stepan Danilov, söz konusu teknolojinin, teşhisin yanı sıra onkolojik ve fonksiyonel hastalıkları tedavi etmek için de kullanılabileceğini ifade ederek,”Radyonüklid, halihazırda kullanılan izotoplara kıyasla onkoloji ve fizyolojik süreçleri görüntülemek için daha yüksek kontrast ve çözünürlüğe sahiptir. Oluşturduğumuz bilimsel ve teknolojik temel ve sürecin esnekliği, mevcut jeneratörlerin rekabet gücünü artırmamıza ve yeni nesil jeneratörler geliştirmemize olanak tanıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Khlopin Radyum Enstitüsü AŞ Genel Direktörü Konstantin Vergazov da, “Özellikleri göz önüne alındığında bu tür bir jeneratör Rusya Federasyonu’nda üretilenlerin en verimlisi olacak ve dünya çapında öncülerden biri haline gelecektir. Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Radyum Enstitüsü sahasında inşa edilmekte olan siklotron kompleksinin bir parçası olacak germanyum-68/galyum-68 jeneratörlerinin üretimine yönelik bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje çerçevesinde jeneratörlerin üretimi, germanyum-68 izotopunun üretimi için ışınlamadan nihai ürünün üretimine kadar tüm süreç zincirini birleştirecek.” değerlendirmesinde bulundu.