Esnaf Destek İstiyor

Esnaf Destek İstiyor

Yayın: 22.06.2022 15:52
Paylaş:
A+ A-

Önce pandemi sonra ekonomik buhran derken Karabük esnafı son birkaç yıldır belini doğrultamaz oldu. Ciddi zorluklara karşın yeniden toparlanma sürecine giren yerel esnaf bu defa da ertelendiği için üst üste gelen vergi ve sigorta borçlarıyla cebelleşiyor.

ZİNCİR MARKETLERİN ETKİSİ

Özellikle içinde bulunduğumuz süreçte yerel esnafın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten İbrahim Paksoy, “Kara günlerde yanınızda olan yerel esnafımıza sahip çıkmalıyız. Bir ekmeği bile veresiye alamadığınız zincir marketlere karşı ayakta kalmaya çalışan yerel esnaf, yok olursa bu toplumun gelenek ve göreneği ile birçok değeri de yok olur” diye konuştu.

BU MİLLET YAŞADIĞI TÜM KRİZLERİ YEREL ESNAFI İLE AŞMIŞTIR”

Türkiye’de tarihten bu yana yaşanan pek çok sıkıntının yerel esnaf ile çözüldüğünün unutulmaması gerektiğini hatırlatan Vedat Koreli de, bugün modernleşme gibi gösterilen ve her geçen gün en ücra köşelere kadar şubeleri açılan zincir marketlerin aslında modernleşme değil bizim değerlerimizi yok eden olumsuz bir gelişme olduğunu söyledi.

Koreli, “Maalesef her şeyin para olarak görüldüğü bir anlayışa doğru hızla yol alıyoruz. Ancak kimse yaklaşan tehlikenin farkında değil. Bugün veresiye bir ekmek dahi alamadığımız zincir marketlere karşı kara gün dostu bakkallar adeta ayakta kalma mücadelesi veriyor. Şu anda iyi bir gelişme imiş gibi gösterilen ve mahallemize açıldığında sevindiğimiz zincir marketler yarın bizi bir ekmeğe muhtaç edecek. Bugüne kadar yaşanan pek çok krizde, bu halk yerel esnafın ve mahalle bakkalının desteği ile ayakta kalmıştır. Ancak bugün yerel esnaf zincir marketlere karşı adeta yok edilmeye çalışılıyor. Bu nedenle halkımızın zor günlerinde, veresiye ekmek alabildiği, düğününde cenazesinde yanında gördüğü hatta evinin anahtarını teslim ettiği yerel esnafını terk etmemesini tavsiye ediyoruz. Aksi halde yarın cüzdanınızı evde unutsanız bile eve dönerken bir ekmek dahi alabileceğiniz esnaf kalmayacak” diye konuştu.

“VERGİ VE SGK BORÇLARIYLA BOĞUŞUYORUZ”

Türkiye’de yaşanan pek çok krizde yerel esnafın halka sahip çıktığını son yaşanan Korona virüs salgınında ise en çok mağduriyet yaşayan kesimlerin başında esnaf ve sanatkarların geldiğini belirten Göksal Eryılmaz ise, “Normalleşme sürecine girdik ama esnafımız da bu süreçte ciddi mağduriyet yaşadı. Birçok esnaf arkadaşımız maalesef kepenk kapattı. Pandeminin sona ermesi ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte yen yeni toparlanma sürecine giren yerel esnafımız bu defa da ötelenen vergi, sgk ödemeleri ve cari ay ödemeleriyle adeta boğuşuyor. Birçok esnafımızın banka hesaplarına bloke, birçok arkadaşımızın da maaş hesaplarına icra konmuş. Maalesef esnafa sahip çıkan yok” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.