Fen Lisesi Tartışmaları Sürüyor

Fen Lisesi Tartışmaları Sürüyor

Yayın: 05.10.2021 20:04
Paylaş:
A+ A-

Sarı ‘İşte Size Samimiyetinizi Gösterme Fırsatı’

(Nurhan Deveci) AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı bir basın açıklaması yaparak Elif Köse’yi hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük’e Fen Lisesi yaptırmak istediğini söyleyen iş insanı Recep Özçelik üzerinden bir basın açıklaması yaparak; ” Fen Lisesine Safranbolu olarak talibiz,, her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız” demişti.

Bunun üzerine AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı şu sözleri dile getirdi ; ’Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük’e Fen Lisesi yaptırmak istediğini söyleyen iş insanı üzerinden bir basın açıklaması yaparak;

“..Safranbolu olarak fen lisesine talibiz, ilimiz Milletvekillerinin, Milli Eğitim Bakanlığımızdan gereken özel izni almaları durumunda hayırsever İş İnsanı Sayın Recep Özçelik’i memnun edebilecek bir arsayı, Safranbolu Kaymakamlığımızla iş birliği yaparak üretebileceğimizi ve Safranbolu Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz…” demiş !!!

Bu açıklama ilk bakışta Safranbolulu hemşehrilerimize hoş, masum ve iyiniyetli gelebilir. Tabi ki biz de isteriz Safranbolu’da Fen lisesi olmasını….

Ama kazın ayağı öyle değil…..

Gördüğümüz kadarıyla iş insanı Recep Özçelik bu liseyi Karabük’te Yenişehir veya Bayır mahalleye yapmakta ısrar ediyor…

Sayın Köse’nin siyasi malzeme konusu yapmak istediği bu durumu bir kenara bırakalım.

Ben Safranbolu kamuoyunun dikkatini başka bir okul meselesine çekmek istiyorum…

Safranbolu’da önceki yıllarda Cemal Caymaz mahallesine anne ve babasının adına bir Cami ve Kuran Kursu yaptırmış bir iş insanı var. Bu iş insanı Safranbolu’da yaşıyor, ticaretini de Safranbolu’da yapıyor.

Bu iş insanı Safranbolu’ya yaptırdığı caminin ardından, bir de eğitim kurumu yaptırmak için kolları sıvamış durumda.

Bunun için de hayırsever kişi, gerekli usulleri takip ederek önce Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlıkla okul yapılabilecek yerleri araştırmış. Bütçesine uygun olabilecek ve Milli Eğitimin ihtiyaç olduğunu belirttiği okul türünde bir okul binası yaptırmak için ön anlaşmaya varılmış.

Hayırsever iş insanının gönlünden geçen ve bütçesine göre uygun olan söz konusu okul yeri Safranbolu Belediyesinin Aslanlardaki (eski Sakemin arkasındaki) 1 dönümlük arsası.

Ancak çok uzun yıllardır bu arsa Belediye tarafından kullanılmıyor ve üzerindeki imar durumunda ise “Eğitim Tesis Alanı” şerhi mevcut. Hal böyle olunca yer, Belediyeye de ait olsa, buraya ancak Okul yapılabiliyor.

Safranbolu Kaymakamlığı temmuz ayından önce bu okul yerini, Belediyeden talep ediyor.

Mevcut 1.000 m2 lik arsa tahsis edilirse hayırsever iş insanı buraya “fiziksel engelliler için bir anaokulu binası” yapacak.

Bina yapıldıktan sonra okul; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin (TC. Milli Eğitim Bakanlığının) olacak…

İş insanı hayır yapabilmek için bu tahsisi/devri bekliyor.

Kaymakamlık talep yazısı Belediyeye geldikten sonra, Belediye önce yazıyı Temmuz ayı Meclis gündemine alıyor, sonra imar komisyonu ve plan bütçe komisyonuna havale ediyor, Ekim ayı meclisine konunun yetişmesi beklenirken bir de bakıyoruz ki; komisyonlardan karar çıkmamış , dolayısıyla konu Ekim ayı Belediye Meclisinden de çıkmayacak, çünkü komisyonlarda bu konu Belediye başkanının engeline takılıyor..

Bununla beraber Safranbolu Belediye Başkanının okul yapılmak için istenen arsayı devretmemek için türlü bahaneler öne sürdüğünü de duyuyoruz.

Sayın Başkan ! Eğer samimi iseniz; İşte size fırsat !

Bırakın Karabük’teki okul polemiklerine girmeyi, gelin Safranbolu’nun önündeki acil gündemi halledin ve Safranbolu’da kamu okulu olarak emsali olmayan, fiziksel engelli yavrularımız için yaptırılacak bu okul yerinin devrini sağlayın….

Sağlayın ki, hayırsever kişi Safranbolu’muza emsali olmayan bir kamu okulu kazandırsın! !!!

Eğer samimi iseniz, işte size fırsat !

Topu taca atmayın, türlü mazeretlerin ardına saklanmayın, Belediye Meclisinin Ekim ayı ikinci birleşimine kadar bu konuyu yetiştirin ve ve bu kararı meclisten geçirin !!!

Sayın Başkan ! eğer kendinize “Topuklu Efe”denmesinden hoşlanıyorsanız, işte size fırsat !

Belki de ömrü boyunca topuklu ayakkabı ile dolaşamayacak engelli kızlarımızı memnun edecek bir karara imza atın ve bu okulun yapımına engel olmayın…

Eğer yukarıdaki basın açıklamasını iyiniyetle yaptıysanız , gelin önce Safranbolu’da yatırım yapacak ve Safranbolu’ya okul kazandıracak hayırseveri memnun edin.

Eğer o basın açıklamasını gerçekten siyasi rant elde etmek için yapmadıysanız ;

Kaymakamlığın sizden istediği arsayı “Safranbolu Kaymakamlığımızla iş birliği yaparak” okul yeri olarak verin de ; Safranbolulular samimiyetinize inansın… Hani basın açıklamanızda, fen lisesi için Safranbolu Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınızı söylemişsiniz ya !!!

İşte size fırsat !Samimiyetinizi gösterme fırsatı !!!’ ,ifadelerini kullandı.

Elif Köse’den Cevap Gecikmedi

Ak Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı’nın yaptığı yazılı açıklamadan sonra Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den cevap gecikmedi.

Meseleyi polemik haline getirmek istemedikleri için konuyu son kez açıklama gereği duyduklarını dile getiren diyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şu sözleri kaydetti ;‘Geçtiğimiz günlerde hayırsever iş insanı Sayın Recep Özçelik’in, fen lisesi yaptırma isteğine karşı, belediye olarak alternatif bir yaklaşım getirdik. Buradaki amacımız, siyasetin dışında elbirliğiyle bu hizmeti şehrimize kazandırma düşüncesiydi. Ancak bir siyasi partinin, anlam veremediğimiz ithamlarıyla karşılaştık. Meseleyi polemik haline getirmek istemediğimiz için, konuyu son kez açıklama gereği duyduk.

Öncelikle, mevzuat gereği; Karabük il merkezinde ikinci bir fen lisesinin yapılması güç olduğu için, en yakınımızdaki Kastamonu örneğinden de yola çıkarak fen lisesinin Safranbolu’da yapılması için öneride bulunduk. Bu öneride bulunurken, milletvekillerimizin desteği, bakanlığın izni ve yatırımcımızın da kabul etmesi durumunda ilimizdeki ikinci fen lisesinin kurulması için Safranbolu Belediyesi olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Bu önerimizi yineliyoruz. Bunu söylerken de hiçbir siyasi maksat gütmeden, milletvekillerimiz ve Safranbolu Kaymakamlığı ile birlikte paydaş olmak istiyoruz. Mümkün olur da proje gerçekleşirse, hem ilimiz ve ilçemiz bir fen lisesi kazanmış olur hem de hayırsever vatandaşımızın dileği gerçek olur diye düşünmekteyiz.

Gerçeğin saptırılması suretiyle yansıtılan ikinci bir konuya da şu şekilde açıklama getirmek istiyoruz. Safranbolu’daki bir hayırseverin Arslanlar mevkiindeki arsamıza eğitim kurumu yapma projesi. Belediye olarak, bu projenin gerçekleştirilmesine asla karşı değiliz.

Anlayamadığımız konu ise, yatırımın belediyemiz mülkiyetindeyken de gerçekleşmesi mümkünken (belediyemizce taşınmazın tahsisi de bu yollardan birisidir), taşınmazın ısrarla belediye mülkiyetinden çıkarılması talebidir. Taşınmaz, imar planında Temel Eğitim Öncesi Öğretim Alanı olarak gözükmektedir ve taşınmazın “eğitim binası yapılması için Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına bedelsiz olarak devri” istenmektedir. Üstelik belediyemize gelen talepte; eğitim binasının türü hakkında herhangi bir bilgi olmadığı gibi, mevzuat gereği olması gereken avan projeye de yer verilmemiştir.

Safranbolu Belediyesi’nin de hayırsever vatandaşımızın istediği hizmeti verebilecek bir kamu kurumu olduğu unutulmamalıdır. Bu hizmeti veren pek çok belediye de mevcuttur. Nitelik ve içerik bakımından aynı olacak hizmetin; taşınmazın mülkiyetinin belediyemizde kalarak belediyemiz tarafından sunulmasının yaratacağı farkı anlayamamaktayız. Meclisimiz ve komisyonlarımız konuyu belirttiğimiz açılardan değerlendirmektedir.

Mesele şayet samimi olmaksa, samimiyetimiz açık ve net bir şekilde ortadadır. Eğer mesele Cumhuriyet Halk Partili belediyeyi devre dışı bırakmaksa, kimin samimi olduğunu kimin siyaset yaptığını halkımızın takdirine bırakıyoruz. Yine “Eğitim seviyesi arttıkça maalesef bizim oyumuz azalıyor.” diyen bir partinin, eğitimle alakalı maksatlı eleştirilerini de halkımızın en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyoruz.

Göreve ilk geldiğimiz günden beri vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, siyasi hizipçilik yapmadan, polemiğe girmeden ve mazeret üretmeden vatandaşlarımıza hizmet için çalıştığımızı ve görevimize bu şekilde devam edeceğimizi bilmenizi istiyoruz.

 

5 kişi görüş bildirdi

  1. Karabuk

    Bunlar neyi tartışıyor. Karabukte işadamı bedava yapayım diyor arsa yok diye yaptırıyorlar.safranbolu olunca ajan sular duruyormu. Zaten musteriler park yasağı olduğu için safranboluya gidiyor. Artık öğrencilerde oraya gider. Karabuk u hepten kapatır rahatlarız.

  2. Öyle hayır olmaz

    Orta yerde kanun var.Nüfusu şu kadar olan yere şu kadar Fen Lisesi açılır diye.Karabüke 1 Fen lisesi açılıyor fazla olunca eskiden Anadolu liseleri gibi oluyor hemen her yere Anadolu lisesi açıldığı gibi Fen lisesi açılacak kaleti düşecek onun için bir yer bir fen lisesi.Hayırsever bunu biliyor ısrar ediyor adını gündemde tutuyor.Peki kendisine teklif edildi,gel engelliler için birşey yap yapmıyor.Hem fen lsesi hemde ya Yenişhir ya bayır mahallede olacak.Ya biraz ciddi olalım arkadaş.Böyle hayır olmaz böyle dayatma olmaz paran varsa kanunu delemezsin bırakın şov yapmayı be

  3. Vatandaş

    Belki yatılı fen lisesi, online fen lisesi binası olabilir. Yurt dışı, İl dışı ve İlçelerden öğrenci getirtilebilir. Bahsettiği yere demek ki bağlılığı , bir amacı hedefi var Bağışçının… Kanunlar yapılır değişir toplumun genel insani faydasına engel olmamalı… Bir ile 1 üniversite kurula bilinir diye kanun yapmak, ancak kanun devleti ilkesinde olur. bu nasıl bir kanun yada yönetmelik neyse …

  4. Niyet nedir

    Bu aralar bu yatırım ayağına değerli araziler mi koşturuluyor. Aman yarabbi derim Allah kalpleri bilir. Bağışcılar aman dikkat derim niyetiniz halis ise sorun yok bu mevkie yapılsın da da sorun yok fakat su araziye bağış yapayım yok oradan şu kısmı böyle devir alayım yada bir kısmını şu amaçla kulanayım vb asıl niyetler böyleyse vay… Kurumlarda yöneticilerde sorumluluk daha büyük…

  5. radar

    oldu olacak Karabükü safranboluya bağlayın da içiniz rahat etsin.
    YETER ARTIK BÜTÜN YATIRIMLAR safranboluya gidiyor.
    RECEP AMCAYA KATILIYORUM.
    BOŞUNA UĞRAŞMAYIN BEN,M TANIDIĞIM RECEP AMCA BAŞKA BİR YERE YAPMAZZZZZZ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.