Göktepe Göleti Ekoturizmle Canlanacak

Göktepe Göleti Ekoturizmle Canlanacak

Yayın: 11.06.2018 00:49
Paylaş:
A+ A-

Kanyon yürüyüşü, dağcılık, izcilik, günübirlik turlar, piknik gibi etkinlikler için oldukça uygun fırsatlar sunan Karabük İli Yenice ilçesinde yer alan Göktepe Göleti, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, Yenice Orman İşletme Müdürü Erdinç Kurt, işletme şefleri ve Çeltik Köyü Muhtarı tarafından ziyaret edildi. Ziyarette, bölgedeki hem doğal güzellikler gezildi hem de orman içi mesire yerinin potansiyel geleceği değerlendirildi.

Göktepe göleti ve çevresinde incelemelerde bulunan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel yaptığı açıklamada “2015 yılında yapılan orman yangın göleti ile birlikte orman yangınlarıyla mücadelenin yanı sıra Göktepe yaylasının ağaç türleri ve doğal güzellikleriyle sahip olduğu farklı kaynak değerleri dikkate alınarak tabiat turizmine kazandırılması, önemli ekoturizm potansiyeli olan bu alanın çevrede yaşayan insanların sosyo-ekonomik gelişmesi için kaynak yaratabilen bir araç olarak öne çıkan bir alan olarak değer kazanması hedeflemekteyiz. Bu kapsamda Göktepe mesire yerine kaptaj su hattı ve içme suyu getiriyoruz. Göktepe yangın kulesinin enerji nakil hattı ihalesini geçtiğimiz ay yaptık. Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak. Göktepe göleti ve mesire yeri Yenice’ye ve çevresine bir sinerji katacaktır. Bölge Müdürlüğü olarak üzerimize düşen ve planlanan tüm işleri zamanında yapacağız. Ekoturizm amacına uygun şekilde gerçekleşmesi halinde ekosistemlerin korunması ve çevrede yaşayan insanların sosyo-ekonomik gelişmesi için kaynak yaratabilen bir araçtır. Ben yöre insanımızın “Göktepe Ekoturizm Geliştirme Projesi” kapsamında maddi manevi daha refah seviyelere ulaşabilmesini temenni ediyorum.Yenice ilçesinin muhteşem güzellikteki doğal yapısı, yaz-kış turizm potansiyelini artırmaktadır. Göktepe göleti ve mesire yeri, Göktepe için ekoturizmi başlatacak bir tesis olarak görülüyor. Yapılan peyzaj çalışmaları ile Göktepe’ye yakışan bir hal alan tesis, sessiz, sakin ve huzur veren doğasıyla özellikle hafta sonları misafirlerini bekliyor” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.