Göz Göre Göre Çürütülüyor…

Göz Göre Göre Çürütülüyor…

Yayın: 20.11.2015 10:44
Paylaş:
A+ A-

Hüseyin Erer’in belediye başkanlığı döneminde milyonlarca lira harcanarak yapılan ancak, Rafet Vergili’nin belediye başkanı seçilmesiyle birlikte kullanmayacağını söylediği Karabük belediyesine ait Yeşil mahallede bulunan bina adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Bilindiği gibi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük Üniversitesinin Tıp Fakültesi binasını iade etmesinden sonra “O binanın nasıl kullanılacağı konusunda hiçbir karar vermedik” demişti.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir protokolle Karabük Belediyesi Yeşil Mahalle’de bulunan binayı Karabük Üniversitesine vermişti.
Karabük Üniversitesi bu binayı Tıp Fakültesi binası olarak kullanırken geçtiğimiz aylarda sebebi anlaşılmaksızın bu binayı tekrar belediyeye iade etme kararı almasının ardından Karabük kamuoyunda bu binanın nasıl değerlendirileceği konusunda merakla bekleyişi devam ediyor.

Yine geçtiğimiz aylarda Karabük belediye başkanı Rafet Vergili binanın nasıl değerlendirileceği konusunda birkaç alternatifi değerlendireceklerini belirterek “Orayı kullanıp kullanma konusu Karabük Üniversitesinin kendi tercihi idi. Bu binayı öncelikle Sağlık ile ilgili kullanılıp kullanılmayacağı konusunu değerlendireceğiz. Sağlık alanında kullanamaz isek hangi şekilde kullanacağımız alternatiflerini değerlendireceğiz. Şu anda daha teslim almadık. Şu an o binanın nasıl kullanılacağı konusunda hiçbir karar vermedik” açıklamasına yer vermişti.

Başkan Vergili’nin daha önce yaptığı bu açıklamanın ardından Karabük Valilik binası hizmetine verilmesi de gündeme gelen belediye binası ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadığı ve adeta çürümeye terk edilen binanın akıbeti ile ilgili bir gelişme olmadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu binanın bu durumda olmasına büyük tepki gösteren ilgili vatandaşlar, “burada tüyü bitmemiş yetim hakkı var. Devlet malına zarar veriliyor.Milyonlar harcanarak yapılan bina çürümeye terk edildi.Bunun hesabını birileri vermeli.Bu durum siyaset malzemesi yapılmamalı.Biran önce bu binaya çözüm bulunmalı” görüşlerini dile getiriyorlar.

Yorumlar

  1. SADIK ULUPINAR

    Bu hesabın birilerine sorulması lazım.Ya yaptırana ya da kullanmayana.Bu ne biçim bir iştir arkadaş yok mu hesap soracak bir merci.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MİLLETVEKİLİ AKAY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Yayın: 23.04.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “104. yıl önce emperyalizme ve emperyalistlere kafa tutan ulusumuz, egemenliği eline alarak esaret zincirlerini kırmış ve istiklal mücadelemizin meşalesini yakmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu meşaleyi geleceğimiz olan çocuklara emanet etmiştir.” dedi.

23 Nisan 1920’de Millet İradesi Yeniden Tesis Edildi

 

23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Milletvekili Akay, “Türk milletinin iradesinin temsiliyet makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Anadolu hareketi, İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebuslar Meclisi’nin kapatılması üzerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığındaki Temsil Heyeti millî iradenin yeniden tesis edilebilmesi için harekete geçmiştir. 23 Nisan 1920 Cuma günü de bu çabanın sonucu olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi resmen açılarak faaliyetlerine başlamıştır.

Çocuklarımızın Geleceğini Çalan Anlayışa Karşı Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Kurulduğu ilk günden itibaren Türk milletinin bekası için yoğun çaba içerisinde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan Türk milletinin var olma savaşını başarıyla yürüterek ülkeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu cesur ve çelik irade laik, demokratik, çağdaş ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, nihayetinde de 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Şu net olarak bilinmelidir ki; millet iradesinin yok sayıldığı, ulusal egemenliğin altının boşaltıldığı, TBMM’nin işlevsizleştirildiği bugünlerde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyetimize daha da güçlü sahip çıkacak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğini çalan anlayışa karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

TBMM’nin Açılışının 104. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Bıraktığı eserleriyle kalplerimizde yaşayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; gazilerimize sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü, milletimizin özellikle de çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.