Gübreye batan ineği itfaiye kurtardı

Gübreye batan ineği itfaiye kurtardı

Yayın: 17.08.2017 00:18
Paylaş:
A+ A-

Bolu’da ormanlık alana atılan tavuk gübrelerinin içine batan ineği itfaiye ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Kozlu Köyü’nde bulunan ormanlık alanda dolaşan Nizamettin Tekin’e ait inek tavuk gübrelerinin döküldüğü yere battı. İneğinin gübrelerin içinde kaldığını gören Tekin, traktörünün arkasına taktığı kepçeyle ineğinin kurtarmaya çalıştı. Diğer köylülerle birlikte gübreye batan ineğini kurtaramayan Nizamettin Tekin, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler ve traktör yardımıyla inek battığı yerden çıkarıldı.

Başka bir köylünün de ineğinin önceki gece aynı yere battığını söyleyen Nizamettin Tekin, ineğini kurtarabilmek için yaklaşık 2 saat çalıştıklarını belirterek, “Çarşıdan geliyordum ve baktım ineklerin hepsi tavuk gübrelerinin atıldığı yerde geziyorlar. İneğin gübrenin atıldığı yere battığını görünce köye giderek damadımla kepçeyi alarak buraya geldik. Kepçeyle yaklaşık 2 saat boyunca ineği kurtarmaya çalıştık ama başaramayınca itfaiyeye haber verdik” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”