Hava Ambulansı İle Ankara’ya Sevk Edildi

Hava Ambulansı İle Ankara’ya Sevk Edildi

Yayın: 26.04.2016 10:15
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te beyin kanaması geçiren bir kişi, 112 hava ambulansı ile Ankara’ya nakledildi.

Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesi’nde yolda yürüdüğü sırada baygınlık geçiren 41 yaşındaki Çetin Kurt, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk tetkikte beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Kurt, Yalova’da bulunan özel bir hastaneye ambulansla sevk edildi. Ambulansla yola çıkan ancak bir süre sonra durumu kötüleşen Kurt, yeniden Karabük’e geri döndürülerek yoğun bakıma alındı.

Ankara Numune Hastanesi ile yapılan görüşmeler sonunda hastaneye sevki kararlaştırılan Kurt için Sağlık Bakanlığı’ndan 112 hava ambulansı istendi. Karabük’te İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine inen hava ambulansı, ambulansla getirilen Kurt’u alarak Ankara’ya hareket etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Yayın: 16.04.2024 12:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ramazan Bayramı dolayısıyla Karabük Üniversitesi akademik ve idari personeli ile bir araya gelerek bayramlaştı.


Karabük Üniversitesi Rektörlük Binası önünde gerçekleşen bayramlaşma törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ile Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Ramazan Bayramı bizim için milletimiz için gerçekten büyük önem taşıyan bir bayram” diyerek, Ramazan ayının insanın özelliklerini, sınırlarını fark etme açısından son derece önemli bir ay olduğunu dile getirdi. Ramazan ayıyla birlikte pek çok değeri kazanmış olmayı umut ettiklerini belirten Rektör Kırışık, “Ramazan ayında yaptıklarımızı sonrasında devam eder hale gelmemiz de gerçekten bizim için önemli. Sadece kendimiz için yaşamamak, sadece kendimiz ve ailemiz için değil bir ülke için bir millet için bir alem için yaşamak, onların da ihtiyaçlarını düşünebilmek, öngörebilmek ve onlar için de fayda üretmeye çalışmak bizim için son derece önemli, kıymetli bir değer. İnsan olmamızın asıl önemli gayelerinden birisi de topluma, insanlığa fayda üreten birer insan haline, model insan haline gelebilmemizdir” şeklinde konuştu.

 

Karabük Üniversitesi ailesi olarak Üniversiteye, Üniversitenin değerlerine, kültürüne, bugününe, geçmişine ve geleceğine sahip çıkmanın önemine işaret eden Rektör Kırışık, “Karabük Üniversitesi geçmişten getirdiği birikimiyle geleceğe, Türkiye Cumhuriyeti Devletine çok önemli katkılar ve değerler sunacak, sunan ve sunmaya devam edecek olan bir Üniversitedir” diye konuştu.

 

Türkiye’de ve dünyada ilk defa gerçekleştirilen Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e hem ev sahipliği yaparak hem de organizasyonun sahibi olarak önemli bir adım attıklarını dile getiren Rektör Kırışık, “Bu bizim dünyaya Türkiye Yüzyılını, Türk medeniyetini yaygınlaştırmamız için ilke aldığımız temel değerlerimizi ‘sosyal bilimler’ olarak geliştirme amacıyla ortaya koyduğumuz bir vizyondu” ifadelerini kullandı. Rektör Kırışık, Sosyalfest’i büyük bir başarı ve coşkuyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Karabük Üniversitesi ailesi üyeleri olarak hepinizin çok kıymetli, çok değerli katkıları var. Hepinize bu organizasyona verdiğiniz destek ve buna yönelik yapmış olduğunuz bütün emekler için çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Biz bir arada oldukça, birbirimize kenetlendikçe, birlikte ortak iyiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iyiliğini sağlamak için uğraştıkça, insanlığın sorunlarını çözmek için gayret ettikçe inşallah bizimle rekabet edilemeyecek bir noktaya geleceğiz” dedi.