Her Telden (06.Mayıs.2015)

Her Telden (06.Mayıs.2015)

Yayın: 06.05.2015 08:37
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK MERKEZİNDE “SAHAYA İNDİ..” VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ ESNAF ZİYARETLERİ BAŞLATILDI..
CHP Dün itibarı ile KARABÜK MERKEZİNDE sahaya indi ve ESNAF ZİYARETLERİ başlatıldı,bunun yanı sıra EV TOPLANTILARINA ağırlık verildiği de verilen bilgiler arasında.
CHP Milletvekili Adayları Sayın CEVDET AKAY ve Sayın MUSTAFA AKAY gezdikleri yerlerden ÇOK OLUMLU İZLENİMLER ALDIKLARINA işaret ediyorlar.
“KONUŞTUĞUMUZ İNSANLAR,ÇOK OLUMLU TEPKİLER VERİYORLAR..” diyerek CHP’YE karşı seçmenin ilgisinden söz ediyorlar bu yönlü bilgiler veriyorlar.
Gerçekten,yıllardır CHP’YE sırtını dönmüş geniş bir kitle,şu an CHP’YE ilgi gösteriyor,bu ilgi sonucu OY VERİLİR/VERİLMEZ o ayrı bir husus,ancak,yıllardır CHP’YE hiç ilgi göstermemiş geniş bir kitle,en azından “BUNLAR NE DİYOR..” diye merak ediyor,ilgi gösteriyor.
Özellikle EMEKLİLER İLGİ GÖSTERİYORLAR..
Örneğin TAŞERON İŞÇİLERİ İLGİ GÖSTERİYORLAR.
Yıllardır CHP ile hiç ilgi kurmamış,CHP ile hiçbir bağ kurmamış insanlar,şimdi “BUNLAR NE DİYORLAR..” şeklinde bir merakla,CHP’YE ve CHP’LİLERE ilgi gösteriyorlar.
CHP ŞU AN KARABÜK’TE CİDDİ BİR SEÇENEK..
Bu gözle görülür,elle tutulur hale geldi artık..
CHP ŞU AN KARABÜK’TE CİDDİ BİR SEÇENEK..

ADALET ESKİ BAKANI SAYIN BEKİR BOZDAĞ KARABÜK’E GELDİ VE SAYIN SEDAT NAMAL İLE AYAK ÜZERİ SOHBET..
Dün,ADALET eski Bakanı Sayın BEKİR BOZDAĞ Karabük’e geldi ve AK Parti Lokalinde bir süre Basınla sohbet etti,Partililer ile görüştü SEÇİM KAMPANYASINA destek verdi.
Sayın BEKİR BOZDAĞ Henüz gelmemişti,bizde oradan geçerken AK Parti İl Başkan Yardımcıları Sayın SERDAR DERELİ,Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Sayın ALİ ERORHAN kardeşlerimizle karşılaştık.
O arada Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY geldi,son günlerde ki SİYASİ DALGALANMAYI sorduk,yaptığı açıklama üzerinde sohbet ettik.
Hemen sonrasında Sayın SEDAT NAMAL geldi ve Sayın NAMAL ile uzunca bir süre sohbet ettik,SEÇİM KAMPANYASI hakkında bilgiler verdi,çalışmaların çok olumlu gittiğini anlattı.
Sayın SEDAT NAMAL hiçbir şeyi şansa bırakmaz,yaptığı işleri en ince detayına kadar planlar,izler,Seçim Çalışmalarını da o bağlamda yürütüyordur kuşkusuz.
Sayın SEDAT NAMAL o arada “FİLYOS LİMANI DA,İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’DE BENİM İŞİM..” dedi ve bu/bunun gibi tüm yatırımların “GARANTİSİ BENİM..” dedi.
Sayın SEDAT NAMAL çok yoğun bir çalışma içinde..
Ve çok pratik cevaplarla seçmene istediği mesajı anında verebiliyor..
Dün birkaç olayına tanık olduk,gerçekten çok zeki bir Siyasetçi.

YEREL SEÇİMLER “BAŞKA BİR MECRA..”,GENEL SEÇİMLER “BAŞKA BİR MECRA..”, YA SAYIN VERGİLİ’DE AÇIKLASA..!!
Ülkemizde,genellikle YEREL SEÇİM ortamı ile GENEL SEÇİM ortamı biri/birine karıştırılır ve bunun son örneğini MHP Milletvekili Adayı Sayın DURMUŞ YALÇIN noktasında görüyor/yaşıyoruz.
Bir iddia atıldı ortaya..
MHP Milletvekili Adayı Sayın DURMUŞ YALÇIN,YEREL SEÇİMLER sırasında AK Parti Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY’A destek vermiş.
BUNUN YADIRGANACAK NERESİ VAR ALLAHAŞKINA..?
Öncelikle Sayın DURMUŞ YALÇIN hayatını SİYASETE GÖRE TANZİM etmiş/eden bir isim değil ki,SİYASETE GİRMESİ tamamen konjonktürel bir gelişme.
Daha sonra da SİYASİ BAĞIMSIZLIĞI ile YEREL SEÇİMLERDE bir Siyasi Adayı desteklemiş,yanında olmuş olabilir,bunun yadırganacak çok fazla bir yönünü görmediğimizin açıkça söyleyebiliriz.
Şimdi Sayın RAFET VERGİLİ,çıksa YEREL SEÇİMLERDE kendisine oy veren,destek veren AK Partilileri,CHP’LİLERİ açıklasa ne olur Sayın VERGİLİ bir başka seçimde BEKLEDİĞİ DESTEĞİ ALABİLİR Mİ..?
Kaldı ki Sayın RAFET VERGİLİ böyle bir açıklama yapsa “KARABÜK SİYASETİNDE,ADETA,YER/YERİNDEN OYNAR..” kimbilir /kimlerden DESTEK ALARAK Belediye Başkanlığı Seçiminde yüzde 52 oy aldı Sayın VERGİLİ..
BİR AÇIKLASA VAR YA,YER/YERİNDEN OYNAR KARABÜK’TE..!!

KARABÜK ESNAF VE TİCARET ÇEVRELERİNDE KONUŞULAN TEK KONU ; “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜÇÜLÜR MÜ…?”
Karabük GENEL SEÇİM ORTAMINA girmiş değil,SEÇİME BİR AY KALDI kimse seçim havasına girmiş değil,insanlar SİYASET BİLE konuşmuyorlar.böyle bir hava yaşanıyor.
İNSANLAR BUNUN YERİNE NE KONUŞUYORLAR..?
Esnaf ve ticaret kesimi “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜÇÜLECEK Mİ..?” olayını daha çok konuşuyor,konuşmakta da haklı,zira eğer bu iş gerçek olursa KARABÜK EKONOMİSİ gerçekten büyük darbe alır.
“KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜÇÜLÜR MÜ..?”
Eğer,bazı çevrelerin söylediği gibi “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HORMONLU BÜYÜMÜŞ İSE..” bundan kim/kimler yararlandı veya halen yararlanıyor..
Bunun yerine “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ORGANİK BİÇİMDE KÜÇÜLTÜLÜR İSE..” bundan kim/kimler zarar görür,bunun zararı en çok hangi kesimlere olur..?
KARABÜK ESNAFI/TİCARET KESİMİ ,7 Haziran Genel Seçimini ile pek fazla ilgili değil,esas ilgi “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN KÜÇÜLÜP/KÜÇÜLTÜLMEYECEĞİNE..”
TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KAPATILDI..
Sıra da HANGİ BÖLÜMLER VAR sorusu gündem de..
KONTENJANLAR AZALTILACAK MI sorusu gündem de..
AK PARTİ’NİN “SAĞLIKTA YAPTIĞI REFORM..”,KARABÜK’TE SAĞLIK BÜROKRATLARINA MI TAKILDI.SAĞLIK RAPORU
AK Parti SAĞLIKTA REFORM YAPTIK iddiasında,bunu ÜLKE GENELİNDE evet doğrudur şeklinde karşılamak mümkün,ancak,sıra Karabük’e geldiğinde bunu söylemek hayli zor.
SAĞLIKTA REFORM,KARABÜK’E PEK GELMEDİ..!!
Galiba SAĞLIK BÜROKRATLARINA TAKILDI..
Bakın bir SAĞLIK RAPORU ALMAK İSTESENİZ ne olur..?
HAZİRAN AYININ ORTALARINA GÜN VERİLİYOR.
MR ÇEKTİRMEK İSTESENİZ,YİNE ÖYLE..
SAĞLIKTA REFORM YAPMIŞ Bir Siyasal İradenin,yaptığı reformlar böyle mi olmalı,bir SAĞLIK RAPORU için böylesine uzun süre mi verilmeli,MR çektirmek gibi hayati konularda böyle uzun süre mi verilmeli.
GALİBA BÜROKRATİK BİR DİRENİŞ VAR..
Yoksa ; SAĞLIK RAPORU için,MR için veya HASTANE ile ilgili bir başka VATANDAŞ İŞİ için,devreye Sayın OSMAN KAHVECİ Mİ girmeli,Sayın SEDAT NAMAL MI girmeli,AK Parti İL Başkanı,MERKEZ İlçe Başkanı mı girmeli.
BÜROKRATLARIN BU İŞLERİ KOTARMASI GEREKMEZ Mİ..?
Sokağa çıkın vatandaşa HASTANE OLAYINI SORUN..
Herkesin İKİ GÖZÜ,İKİ ÇEŞME adeta..!!

KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN DURSUN ALTIPARMAK “HESAP SORULACAKTIR..!” DİYOR DA!!
Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK,yazılı bir açıklama yaparak “HESAP SORULACAKTIR..” gibi bir dizi görüş dile getirdi.
KİMDEN HESAP SORULACAK..?
Sayın ALTIPARMAK bunu açıklamamış,ancak,tarifinden Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ kastettiği besbelli ve bunu anlamamak için bir parça EMBESİL OLMAK gerekir.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK bu hesabı nasıl soracak..?
SİYASETEN HESAP,ELBET,SİYASETEN SORULUR..
O zaman Sayın DURSUN ALTIPARMAK,MHP İÇİNDE KALICI ve ilerleyen süreçte MHP içinde ki gelişmeler noktasında Sayın RAFET VERGİLİ’YE hesabını soracak,herhangi bir yere aday olacak.
Örneğin İL BAŞKANLIĞI’NA OLABİLİR Mİ..?
Örneğin YİNE/YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI OLUR MU..?
Veya 2019 BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI OLUR MU..?
Sayın DURSUN ALTIPARMAK nerede HESAP SORACAK acaba..?
2019 TARİHİNE kadar hesap soracak bir platform yok ki..!!
Ancak TEŞKİLATLAR BAĞLAMINDA gelişmeler olabilir..

FİLYOS LİMANI İÇİN,CUMHURBAŞKANI’NDAN HENÜZ BİR RANDEVU HABERİ GELMEDİ SANIYORUZ VE KARDEMİR..
KARDEMİR Yönetimi,YILAN HİKAYESİNE dönen FİLYOS LİMANI hakkında,çok CİDDİ ve adeta TARİHİ BİR ADIM atarak LİMAN OLAYININ TAMAMINI YAPMAYA TALİP OLDU.
ALT YAPIDAN Başlayarak.
LİMANIN YAPIMINA kadar hepsine talip oldu.
KARDEMİR Yönetimi bu nokta da AK Parti Karabük Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile bir görüşme yaparak,kendisinde CUMHURBAŞKANI ile randevu alınması yolunda yardım ve destek talep etti.
HENÜZ RANDEVU OLAYINDA BİR GELİŞME YOK.
Olduğunda,sanıyoruz KARDEMİR Yönetimi Sayın CUMHURBAŞKANI’NA bu yatırımın tamamına talip olduklarını anlatacaklar ve konuya ilişkin görüşlerini iletecekler.
KARDEMİR Yönetimi sanıyoruz MÜLKİYETİ kendilerinin olan bir İSKELE VAR,orayı işler hale getirecekler,daha sonra da ALT YAPI Çalışmalarına ULAŞTIRMA Bakanlığı’nın hazırladığı PROJELER doğrultusunda başlayacaklar.
Daha sonra da LİMANI yine Bakanlığın hazırlıkları doğrultusunda gerçekleştirecekler ve bütün bunlar YAP/İŞLET/DEVRET Modeli çerçevesinde KARDEMİR tarafından gerçekleştirilecek..
Şimdi randevu bekleniyor..

AK PARTİ,GEREKTİĞİNDE ESKİ/YENİ BAKANLARLA,MHP BELEDİYE BAŞKANI İLE SEÇİM ÇALIŞMASINDA,YA CHP’LİLER
7 HAZİRAN Genel Seçimleri için AK Partililer ESKİ/YENİ BAKANLARLA kampanya yürütüyorlar,buralardan güç alıyorlar,MHP ise bu Yöre de bir FENOMEN Haline gelmiş olan Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile kampanya yürütüyor.
CHP BU NOKTALARDA MAĞDUR..
Bu nokta da CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI,CHP ÖRGÜTLERİ canlarını dişlerine takarak çalışıyorlar,bir süre pek ortalıkta gözükmeyip İLÇELERDE ÇALIŞMA yapan CHP şimdi KARABÜK MERKEZİNE,adeta,saldırıyor..
CHP HİÇ BU KADAR AZİMLİ GÖRÜLMEMİŞTİ..
Özellikle UZUN YILLARDIR Siyaseti ve Siyasi çalışmaları yakından izleyen bir Basın Mensubu olarak “CHP YILLARDIR HİÇBİR SEÇİME BU KADAR AZİMLE GİRİP,BU KADAR CANLA/BAŞLA ÇALIŞMAMIŞTI..” diyebiliriz.
CHP GERÇEKTEN BU GENEL SEÇİME YÜKLENİYOR..
Olayın tam bu noktasında CHP önce ÖNSEÇİM yaparak ÖRGÜTLERİNİ ayağa kaldırdı,sonra da ÖYLESİNE BİR VAATLER DİZİSİ VE MANZUMESİ İLE ORTAYA ÇIKTI Kİ,insanların bu vaatlerden etkilenmemesi mümkün değil.
AK Parti ESKİ/YENİ BAKANLARLA yükleniyor..
MHP Fenomen bir BELEDİYE BAŞKANI ile yükleniyor..
CHP Büyük bir azim ve kararlılıkla yükleniyor..

KARDEMİR BÜNYESİNDE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERİ İÇİN ÇELİK-İŞ VEYA TÜRK METAL VEYA BİRLEŞİK METAL..
TAŞERON İŞÇİLERİ arasında ciddi bir heyecan,ciddi bir GELECEK HAZIRLIĞI yaşanıyor ve örneğin BELEDİYE-İŞ Sendikası Karabük Şubesi HİZMETLİ olarak görev yapan TAŞERON İŞÇİLERİNİ üye yapmak için zemin hazırlıyor.
Bir de KARDEMİR bünyesinde çalışan TAŞERON İŞÇİLERİ var ve bunlar ya ÇELİK-İŞ,ya TÜRK METAL,ya da BİRLEŞİK METAL Sendikası bünyesine gidecekler.
Bir okurumuz “KARDEMİR’DE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERİ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINA GİDEMEZ..” şeklinde yorum yollamış ve biz hiçbir zaman böyle bir şey demedik,ama,meramımızı tam anlatamamışız demek ki..!!
KARDEMİR bünyesinde 1500-2000 civarında TAŞERON İŞÇİSİ var ve bunların ÇELİK-İŞ veya TÜRK METAL Sendikasına üye yapılması için BİR ÇALIŞMA VAR MI acaba..?
ÇELİK-İŞ SENDİKASI BU KONUDA DAHA AVANTAJLI..
TÜRK METAL Sendikası’nın bir çalışması var mı acaba..?
Veya BİRLEŞİK METAL Sendikası Karabük’e gelir?getirilir mi..?
TAŞERON İŞÇİLERİ HAYLİ HEYECANLI/HAREKETLİ..
SENDİKALAR bu heyecana/harekete ayak uyduruyorlar mı..?

9 kişi görüş bildirdi

  1. mhp li

    yerel seçimlerde akp ye destek vermiş akp adayı için evinde toplantı düzenlemiş bir MHP milletvekili adayını kabul etmiyorum.mhp liyim ama oyum bu saatten sonra kesinlikle chp ye.

  2. KARDEMİR TAŞERON İŞÇİLERİ

    KARDEMİR TAŞERON İŞÇİLERİ ARAMIZDA BİRLİĞİ SAĞLAYALIM A MÜTAHİT B MÜTAHİT AYIRIMI YAPMADAN BİRARAYA GELELİM HEPİMİZİN SORUNU AYNI.ÇELİK-İŞ Mİ OLUR TÜRK METAL Mİ OLUR HEPİMİZ TEK SENDİKAYA GİDELİM

  3. ÇAKMA ÜLKÜCÜ

    AHMET BEY,NE KADAR UĞRAŞIRSAN UĞRAŞ DURMUŞ YILMAZIN AKP’YE ÇALIŞTINI KAPATAMAZSIN.İSTEDİĞİN KADAR AKP YE ÇALIŞTINI TEVİL ETMEYE BAŞKAN YÖNLERE ÇEKMEYE ÇALIŞ BİZ GERÇEK ÜLKÜCÜLERİN ÇAKMA ÜLKÜCÜ ESKİ AKP LİLERE VERECEYİ OY YOK.ŞAHSEN BENİM OYUM CHP YE GİDECEK.SANA TAVSİYEM SENDE BOŞUNA ÇIRPINMA (TABİ BOŞUNAYSA ÜÇ BEŞ BİŞEYLER OLMADIYSA,BAKSANA EVVELA OHA YAZIP SONRA SİLENLER SİLDİRİLENLER VAR.DEMEK KARABÜKTE BASIN BU).DURMUŞ YALÇINI UİSTASYONDA HERKES AKP Lİ BİLİRDİ ZATEN

  4. emekli

    bugüne kadar kimse emeklinin yüzüne bakmadı.chp ne zaman iki maaş ikramiye verecez dedi diğerleride hemen bizde verecez demeye başladı.akp kaynak sordu onlar zaten vermiyor.oyum sonuna kadar chp ye etrafımdaki bütün emeklilerde böyle düşünüyor.chp bu sefer karabükte birinci parti olacak

  5. KELTEPELİ

    KARABÜKTE CHP AKP YARIŞI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR.MHP GENE ÜÇÜNCÜ OLACAĞINI BİLE BİLE AKP NİN EKMEĞİNİ YAĞLIYOR.CHP LİLER MHP YE BELEDİYE SEÇİMLERİNDE OY VERMEYE GOCUNMUYOR AMA MHP LİLER ÜLKE GENELİNDE SANKİ %30 OYLARI VARMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR.TÜRKİYE GENELİ %12-13 OYU GEÇEMEZ.KARABÜKTE CHP LİLER OY VERMESİN RAFET VERGİLİ DE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI RÜYASINDA GÖREMEZ.MHP LİLER BIRAKIN ŞU İNADI CHP BİR MİLLET VEKİLİ ÇIKARTIYOR KARABÜKTE,GELİN BERABER İKİNCİSİNİDE ÇIKARALIM.SONRA YALANDAN VAH TÜH AYAKLARINA YATIYORSUNUZ.

  6. TURAN

    CHP Karabük te son yıllarda en yüksek oyunu 2011 seçimlerinde aldı.Adayı Mustafa Eren ve ancak 27000 oy alabildi.Burda AK Parti’ye karşı CHP’Yİ pompalamaya çalışmak ancak ve ancak AK Parti’nin işine yarar..Karabük seçmeninin en az 3 te 2 si muhafazakar seçmendir.AK Parti den kaçan oylar CHP ‘YE gitmeeez.
    Yenice kökenli iki adayla CHP’nin alacağı oy 20.000 !i geçmez.Eğer AK Parti nin Karabük’te kaybetmesini istiyorsanız adres MHP’DİR.
    Bu arada her devirde farklı partilerde aday olmak için kapı kapı dolaşan Dursun Altıparmak’ın MHP’den aday gösterilmemesi son derece doğru bir karardır.MHP’ye omurgasız aday yakışmaz.Bunu bahane edip sırf Rafet Vergili düşmanlığı yapan sözde Ülkücülere sesleniyorum.Bu davaya azıcık saygınız varsa.partiye zarar vermeyin.Unutmayın kişiler gelir geçer,dava bakidir.
    MHP’nin Karabük’te çıkarma ihtimali olan 1 milletvekilliğini engellemeye çalışmak ihanettir.
    Siz istesenizde istemesenizde MHP Karabük’ten vekil çıkaracaktır.Onun için lütfen davanıza sahip çıkın.

  7. vatandaş

    bu AKP ye oy verenlerin yarısı MHP liler. AKP nin arka bahçesi olmuşlar.her çıkarılan yasada bunlar AKP ile beraber el kaldırmadılarmı.AKP yi eski MHPliler büyüttü bu hale getirdi.AKP li diye birilerimi vardı 10 sene evvel nerden çıktı bu kadar oy.solun oyu hala aynı sağın oyları sağda geziniyor.Sol iktidar olmasında sağdan kim olursa olsun zihniyeti.

  8. VATANDAŞ

    EMEKLİYE 2 İKRAMİYE ZAM VERMEK İSTEYEN MHP VE CHP VAR BİRDE EMEKLİYE BU ZAMLARI VERECEK KAYNAGI SORAN BİRDE AKPARTİ VAR. AKPARTİLİ KARDEŞLERİM BUGUN PAZARA GİDİN DOMATES 5 TL,BİBER 4TL,PATATES 5 TL .VATANDAŞ NASIL GECİNECEK SAYIN AKPARTİ HÜKÜMETİ, VATANDAŞIN NASIL GECİNECEGİNİ LÜTFEN CEVAPLARMISNIZ.

  9. bozkurt

    Yerel seçimde MHP’ye karşı çalışma yapmış, AKP için ev toplantısı düzenlemiş bir MHP adayına benden oy moy yok. Ben bu seçimde vefa borcumu ödeyip CHPye basacağım mührü. Onlar nasılki yerel seçimde MHPye bastıysa ben de bu seçimde CHPden yanayım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsung Avrupa’daki ilk ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung, Avrupa'daki ilk A enerji sınıfı ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni RB6000D alttan donduruculu buzdolabı, AI Inverter kompresörü, AI enerji modu ve geliştirilmiş kapasitesiyle enerji verimliliği deneyimi sağlıyor.

Ürün, Wi-Fi özellikleri ve SmartThings AI Energy sayesinde, markanın benzer modellerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Aletleri Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, enerji verimliliğinin günümüz tüketicileri için her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, “Kapsamlı ve titiz Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde, dünyanın her yerinden tüketicilerin beğendiği Samsung kalitesi ve özelliklerine ek olarak, benzer Samsung buzdolabı modellerine göre daha yüksek enerji tasarrufu olanağını sunmayı da başardık. Kullanıcıların günlük yaşamlarında Samsung'un yeni buzdolabının bu olumlu özelliklerinden faydalanacağına eminiz.” ifadelerini kullandı.

Buzdolabı, markanın ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelleri arasında AB enerji standartlarına göre A enerji derecesi alan ilk model olma özelliğine sahip.

Şirket, bu modelde geleneksel modele kıyasla enerji tüketimini yüzde 55.9 oranında azaltmak amacıyla yeni çözümler geliştirdi.

– “Daha az enerji kullanılması sağlanıyor”

Yeni yüksek verimli AI Inverter Kompresör, dönen parçaların yarıçapının artırılması için yeniden tasarlandı. Bu sayede kompresörün ataletinin geleneksel kompresörden 4.1 kat daha yüksek olması ve kompresörün gücü daha uzun süre tutabilmesi sağlandı. Böylece buzdolabında ani sıcaklık değişimleri önlenirken, daha az enerji kullanılması sağlanıyor.

Kompresör ayrıca yeni kontrol teknolojisi sayesinde geleneksel modele göre 5 kata kadar daha sessiz çalışarak gürültü seviyesinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Yeni AI Inverter Kompresör, Digital Inverter Kompresör'ün geliştirilmiş mekanik yapısı sayesinde mevcut Samsung Inverter kompresörlerinden daha verimli çalışarak sabit sıcaklığı korurken daha az enerji kullanıyor.

Bunların yanında ürün, SmartThings AI Energy'nin enerji kullanımını yüzde 15'e kadar azaltabilen enerji tasarrufu modunu destekliyor. SmartThings AI Enerji Modu kullanıcıların günlük, haftalık ve aylık güç tüketimini kolayca denetleyebilmeleri sağlamanın yanında aynı zamanda aylık elektrik faturalarını da tahmin edebiliyor.

Kullanım belirlenen tahmini aşarsa, AI Enerji Modu proaktif olarak devreye girerek enerji tasarrufu da sağlayabiliyor. Ayrıca, kullanıma ve ortama bağlı olarak kompresör hızını ve buz çözme döngüsü sıklığını optimize ediyor. Böylece gıdaların daha uzun süreler daha taze kalmasını sağlıyor.

Şirket, geniş bir buzdolabının sunduğu kapasite avantajlarını daha da artırmak için buzdolaplarında geleneksel olarak kullandığı SpaceMax teknolojisini bu yeni modele uyguladı. Buzdolabının iç ısısı tutarlı bir biçimde korunurken, depolama hacmi ince duvarlar ve verimli yalıtım sayesinde artırıldı.

Performans ve depolama kapasitesinin yanında buzdolabı, modern evlere yakışan bir tasarıma sahip. Tamamen düz kapısı ve gömülü kulp yapısı sayesinde uyum vadediyor. Gentle Lighting özelliğiyse hem iç parlaklığını kontrol altında tutuyor hem de dış yüzeyde parlamaları önlüyor.