Her Telden (14.Aralık.2015)

Her Telden (14.Aralık.2015)

Yayın: 14.12.2015 08:28
Paylaş:
A+ A-

BİR SÜRE KONUŞULAN,DAHA SONRA GÜNDEMDEN KALKAN “KARABÜK-ÜNİVERSİTE ARASINA RAYLI SİSTEM..” OLAYI
Bizim TOPLUM YAPIMIZ İÇİN çok önemli bir tespit vardır,doğrusunu isterseniz,bu kadar sık gündem değiştirilmesi,insanda,sanki BU TESPİT GALİBA DOĞRU gibi bir algı yaratmıyor da değil.
“TOPLUM BALIK HAFIZALIDIR..” falan denir..
ÖYLE OLMADIĞINI UMARAK,geçmiş yıllarda KARABÜK ÜZERİNE YAŞANAN bir olaydan söz etmek ve bunu sizlere yeniden,bir kez daha, hatırlatmak istiyoruz..
“KARABÜK MERKEZ ile ÜNİVERSİTE ARASINA RAYLI SİSTEM KURULMASI..” düşünülüyordu,buna ilişkin ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINDAN söz ediliyordu.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile KARABÜK BELEDİYESİ hayli iştahlı bir biçimde çalışıyor ve sanki RAYLI SİSTEM KURULACAK gibi bir iyimserlik pompalanıyordu.
GALİBA ; UNUTULDU GİTTİ..
Veya KARABÜK MERKEZİ ile ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ arasına RAYLI SİSTEM kurulması fikri BUZDOLABANI kaldırıldı,gelişmeler bu amaçla yapılan çalışmalar DERİN BİR SESSİZLİĞE büründü..
Geçtiğimiz günlerde KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ arasında TAŞIMACILIK İÇİN BOYKOT şeklinde bir söylenti çıkartıldı ve ilgili/ilgisiz hemen herkesin dikkatini çekti bu sözler.
ÖĞRENCİLER BAŞARAMADILAR,BİR EYLEM YAPAMADILAR..
Ancak,bu hassas bir konu,bugün eylem yapamamış olabilirler,çekinmiş,korkmuş,sinmiş olabilirler,ancak,bu durum GELECEKTE BU TÜR EYLEM YAPAMAYACAKLARI anlamına gelmez..
RAYLI SİSTEMİ BUZDOLABINDAN ÇIKARTMAK GEREK..!!

BEŞBİNEVLER BÖLGESİ “SAĞLIK KOMPLEKSİ YATIRIMININ BİTMESİNDEN SONRA..” MÜTHİŞ BİR GELİŞME YAŞAYACAK
Allah ömrünü uzun etsin,çok sevgili kardeşim Sayın ŞENER MACUN’UN Vakıflar Genel Müdürlüğü döneminde ve 1983 lü yıllarda yapımına öncülük ettiği,yaptırdığı BEŞBİNEVLER Bölgesi’nde ki, KADIN DOĞUM/ÇOCUK HASTENESİ yıkıldı/yıktırıldı.
BU DURUM ÇOK CİDDİ SİYASET MALZEMESİ EDİLDİ.
ÇOK SPEKÜLASYONLAR YAPILDI..
AK Parti İktidarı,şimdi BEŞBİNEVLER BÖLGESİ için “SAĞLIK KOMPLEKSİ YAPIMI..” noktasında İHALE AÇTI ve bazı TEKNİK GELİŞMELER bittiğinde bu yatırımın başlayacağı biliniyor.
SAĞLIK KOMPLEKSİ İÇİNDE NELER VAR..?
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ,
TOPLUM SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ..
VEREM SAVAŞ ÜNİTELERİ VE TESİSLERİ..
KANSER ERKEN TEŞHİS MERKEZİ..
Bütün bunların ihalesi yapıldı,AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR “BAZI TEKNİK ARIZALAR ÇIKTI,ARAZİNİN BİR BÖLÜMÜNDE KAYMA GÖRÜLDÜ.O AYRINTILAR GİDERİLİNCE İNŞAATLAR BAŞLAYACAK..” bilgilerini veriyor..
BEŞBİNEVLER BÖLGESİ bu tesislerle büyük atılım içine girecek..
Olayın bu tarafı besbelli..

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN UĞUR YILMAZ “2 MİLYON TON KAPASİTEYİ YAKALADIK VE YAPISAL DEĞİŞİM…”
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın UĞUR YILMAZ ile geçtiğimiz günlerde ayak üzeride olsa,uzunca bir sohbetimiz olmuştu ve kendisine “YENİ MÜDÜRLÜK AÇILMASI ELEŞTİRİLİYOR..” dedik.
“ELEŞTİRİLMESİ NORMALDİR.ANCAK,GELİŞMELERİ İYİ BİLEREK ELEŞTİRMEK GEREKİR..” şeklinde görüşler dile getirerek,bu anlamda ki düşüncelerini anlattı.
“KARDEMİR 600-800 BİN TON KAPASİTELİ OLARAK BİR PERSONEL REJİMİ İLE YÜRÜYEMEZ.ŞU AN İTİBARI İLE 2 MİLYON TON ÜRETİM KAPASİTESİ VAR.BUNA GÖRE BİR PERSONAL REJİMİ GEREKİR..” DEDİ.
“2 MİLYON TON ÜRETİMİN GEREKTİRDİĞİ ŞEKİLDE HAREKET EDİLİYOR.HATTA 3 MİLYON TON ÜZERİNDEN BİR KURUMSAL YAPI OLUŞTURMAYA GAYRET EDİYORUZ..” şeklinde özetlenebilecek bilgiler verdi.
“YENİ MÜDÜRLÜKLER ÜZERİNE TAKILMAK YANLIŞ.BUNUN YERİNE TÜM DİKKATLERİ ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE VE TÜM DÜNYANIN OLDUĞU GİBİ,ÜLKEMİZİN DE,METAL PİYASALARINI BERBAT EDEN,OLGULARA ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ..” dedi.
“KARDEMİR BU SIKINTILARI AŞACAKTIR..” diyor sayın Genel Müdür.
“SIKINTILARIN AŞILMASI İÇİN ÖNMELERİMİZ VARDIR.” Diyor..
“MUHATAPLARIN,GÖNLÜ RAHAT OLSUN..” mesajlarını veriyor..

“AMAÇLARDAN BİRİSİ ATLETİZMİ SEVDİRMEK Mİ-NEFRET ETTİRMEK Mİ..” CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLENEN KOŞU..
Cumartesi günü,çok sevdiğimiz,çok/çok önemsediğimiz bir kardeşimiz aradı telefonla ve “ABİ KIR KOŞUSU DÜZÜNLENMİŞ,BURADA AMAÇLARDAN BİRİSİ ATLETİZMİ SEVDİRMEK Mİ-NEFRET ETTİRMEK Mİ,DOĞRUSU PEK ANLAYAMADIM..” dedi.
“NASIL PEK ANLAYAMADIM..” dedim “ABİ KIR KOŞUSU NEDENİ İLE EN İŞLEK CADDELERİ TRAFİĞE KAPATMIŞLAR.ADIM ATMAK MÜMKÜN DEĞİL.İNSANLAR ARAÇLARINDA MAHSUR KALIYOR.TRAFİK KİLİTLENDİ..” diye cevap verdi.
Yollar KOŞU NEDENİ İLE Trafiğe kapatılmış..
O Kardeşimiz “HİÇ BİRİMİZ SPORA,ATLETİZME KARŞI DEĞİLİZ OLAMAYIZDA.ÖZELLİKLE BEN YILLARCA SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLİĞİ YAPTIM.AMA BU KOŞU ÜZERİNDE TRAFİĞİN DAHA AZ AKTIĞI BİR YERDE YAPILAMAZ MIYDI..” dedi..
“ABİ,TRAFİĞİN TIKANMASI İLE OLUŞAN MANZARAYI GÖRMEK LAZIMDI.İNSANLAR NASIL TEPKİ VERİYORLARDI,BUNU GÖRMEN LAZIMDI..” ifadelerini kullandı.
Sonra da “BU TÜR DÜZENLEMEYE KARŞI OLMAK MÜMKÜN DEĞİL.AMA İNSANLARIN SIKINTI ÇEKMEYECEKLERİ ALAN VEYA ALANLARDA BU DÜZENLEMELER YAPILMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM..” görüşlerini dile getirdi.
Haklı söze ne denir..?
Böyle bir koşu/yarış TALİ DERECELİ bir yolda yapılamaz mıydı.?
EN azından bunu GELECEK YIL için düşünmek gerekir,değil mi..?

BÜTÜN DÜNYA ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN UCUZ ÜREN SATMASINDAN ŞİKAYETÇİ,ŞAŞKIN VE ÖZELLİKLE METAL..
Bütün Dünya Ülkeleri,ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN ucuz üren satmasından şikayetçi ve şaşkın,özellikle METAL SANAYİ noktasında ABD başta olmak üzere,tüm Ülkeler çözüm arıyorlar.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ DÜNYAYI SARSIYOR..
ÖZELLİKLE METAL SEKTÖRÜNDE ÇOK SARSIYOR..
Biliyorsunuz Ülkemize de ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN ucuz KÜTÜK DEMİR girişi,gün geçtikçe yoğunlaşıyor,artıyor.İHRAÇ KAYDI ile getirtilen KÜTÜK DEMİRLERİN haddelendikten sonra İÇ PİYASALARA satıldığı yolunda iddialar var ve bu çok ciddi bir olay.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN Ülkemize UCUZ KÜTÜK DEMİR sokmasından HADDECİLER memnundur elbet,ancak,burada çok ince bir stratejiden söz etmek mümkün değil mi yani..?
ÇİN UCUZ KÜTÜK İLE,ÖNCE ENTEGRE TESİSLERİ BİTİRMEYİ planlıyor olamaz mı,ucuz kütük İLE ENTEGRE TESİSLERİ devre dışı bırakması halinde,bunun bir adım ötesi ne olabilir..?
ÖNCE ENTEGRE TESİSLER BİTİRİLİR,BATIRILIR..
Daha sonra HADDECİLERİ UCUZ KÜTÜK ile besleyen,bu uğurda elinden geleni yapan ÇİN HALK CUMHURİYETİ ,entegre tesisleri devre dışı bırakmayı başarırsa,bu kez UCUZ ÜRÜNLERİ Ülke piyasasına sokarak HADDECİLERİ bitirmeyi düşünmez mi..?
Önce HADDECİYİ kullan,ENTEGRE TESİSLERİ bitir.
Sonra HADDECİYİ BİTİR,piyasanın tamamına sahip ol..
Böyle bir sistem düşünülüyor olamaz mı..?

ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN GETİRTİLEN “UCUZ KÜTÜK DEMİR..” VE “İHRAÇ KAYDI..” NOKTASI VE ÖNLEMLER..
ÇİN HALK CUMHURİYETİ,özellikle METAL SEKTÖRÜNDE adeta Dünyayı sallıyor ve yine özellikle ÜLKEMİZ METAL Sektörünü de ciddi biçimde tahrip ediyor..
ÜLKEMİZDE,BU REKABET,ÜRETİMİ DÜŞÜRDÜ.
Düşen üretim,insanların işsiz kalmasına,insanların işini kaybetmesine sebep oluyor elbet,METAL SEKTÖRÜNDE bütün üretim yerlerinin TEK VARDİYA sistemi uyguladıkları üzerine basa/basa belirtiliyor.
BUNLAR DİLE GETİRİLİRKEN,bir de İHRAÇ KAYDI ile ithal edilen KÜTÜK DEMİRLERİN haddelenmesi ile elde edilen ürünlerin İÇ PİYASALARA verildiği yolunda haberler çıkartılıyor/çıkıyor.
ÇİN Tüm Dünyayı sallıyor/silkeliyor..
TÜM DÜNYA ÇELİK ÜRETİCİLERİ ÖNLEM ARAYIŞI İÇİNDELER.
Peki Ülkemizde ne olacak bu konu.
İLGİLİ HER YERE ANLATILIYOR SIKINTI,ÖNLEM İSTENİYOR.
Özellikle MİLLİ MÜESSESELER BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORLAR..
Bunlar hırpalanır,Allah Korusun bitirilir/batırılırsa,Ülkemiz METAL SEKTÖRÜNÜN açık pazarı haline gelir,bunu kimse istemez,buna yönelik kimsenin İNŞAALLAH BATARLAR demek gibi bir şansı olabilir mi..?
HÜKÜMET/HÜKÜMETLER NASIL ÇÖZÜM BULACAK ACABA..?

SAFRANBOLU “CAM TERAS NOKTASINDA YILLARDIR ETTİĞİMİZ FERYAT HAKLIYMIŞ” BU NET BİÇİMDE ÇIKTI ORTAYA
SAFRANBOLU İlçemizde bulunan CAM TERAS ve çevresi için yıllarca feryat ettik, “BU İHALE veya İHALESİZ UYGULAMA ÇOK DÜŞÜK BİR DEĞERİ İÇERİYOR..” dedik.
NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZ ÇIKTI ORTAYA..
Daha önce aylık kirası 3 bin lira civarında olan CAM TERAS ihale edildi ve aylık değeri 47 BİN LİRALARA kadar çıktı,iki KİRA BEDELİ arasında ki FARKA ALLAH AŞKINA dikkat edin.
ESKİ FİYATI 3 BİN LİRA,YENİ FİYATI 47 BİN LİRA..
İnsani değer taşıyan herkesi vicdanını sızlatacak bir farklılık var..!!
Peki KİMİN DELALETİ İLE,ARADA YAŞANAN FİYAT FARKLILIĞI,KİMİN/KİMLERİN kazanç hanesine yazılmış olabilir veya yazılmıştır..!!
YILLARCA DÜŞÜK AYLIK KİRA BEDELİ İLE İŞLETİLDİ BURASI..
Elbet BİRİLER BURADAN CİDDİ BİÇİMDE NASİPLENDİ..!!
Her ne hal ise artık,KAZANMIŞ OLAN HAYIRINI GÖRSÜN..!!
Öyle veya böyle birilerinin DELALETİ/TORPULU İLE kazanmış işte.
Peki BU DURUMDA BAŞKA YERDER DE VAR MI ACABA..?
Mesela YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI falan gibi..!!
KANTİNLER gibi..!!

“ENGELLİLER HAFTASI KUTLADIK..” VE RESMİ DAİRELERE “ENGELLİLERİN GİRİŞİ..” NE ALEMDE,BUNU BİLEN VAR MI.?
Geçtiğimiz hafta ENGELLİLER HAFTASI olarak kutlandı,mesajlar yayınlandı,ENGELİ VATANDAŞLARIMIZ için yapılabilecekler noktası gündem yapıldı.
GEÇEN YILDA AYNISI YAPILMIŞTI..
BİN ÖNCE Kİ YILDA/YILLARDA DA AYNISI OLMUŞTU.
Peki engelli vatandaşlarımız için sağlanan kolaylıklar nedir,bu yönde yapılan çalışmalar,alınan önlemler nedir,böyle bir sorunun cevabı pek olumlu gelişmeler değil inanın.
BİRÇOK RESMİ DAİREYE ENGELLERİN GİRMESİ MUCİZE..
Asansör yok,dik merdivenleri çıkmak anormal zor..
Bakarsınız BAZI RESMİ BİNALARIN kapılarından birisine “ÖZÜRLÜ GİRİŞİ..” levhası asılmış,sanırsınız ki “BU RESMİ DAİRE ÇOK ZEKİ BİR İŞ YAPMIŞ,ÖZÜRLÜLER İÇİN BELİRLİ BİR KOLAYLIK SAĞLAMIŞ..”
Ne alakası varsa,TABELA ASILIR,BAŞKA BİR kolaylık olmaz,yoktur.
Bırakın ENGELLİ VATANDAŞIN orayı kullanıp kolaylık yaşamasını.
Sağlıklı vatandaşlar bile oralarda TIK NEFES OLUR..!

FAİZLERİN DÜŞMESİ YOLUNDA YAŞANAN BEKLENTİ,KONUT PİYASALARINI KÖTÜ VURUYOR VE KONUT SATIŞLARI..
1 Kasım Erken Genel Seçim sonuçları,ÜLKEMİZDE ILIMAN BİR HAVA YARATTI ve bu havanın ekonomik yaşamda da kendisini göstermesi,bu anlamda da FAİZLERİN DÜŞMESİ gibi bir beklenti yarattı.
ÖZELLİKLE KONUT KREDİLERİ için FAİZLERİN DÜŞMESİ gibi bir beklenti baş gösterdi,faizlerin şu ana kadar düşmemesi ise çok önemli gelişmelere yol açtı.
KONUT SATILMIYOR,KONUT SATIŞLARI DİBE VURDU..
KONUT ALMAK isteyenler faizlerin düşmesini bekliyorlar,bu beklenti de,satışların gerilemesine yol açıyor ve böyle bir sarmal anılan sektörü sıkıntıya sokuyor.
“SATIŞLAR BIÇAK GİBİ KESTİ/KESİLDİ…” bilgileri veriliyor..
Böyle olunca da YAP/SAT Firmalarının bir bölümü sıkıntılı bir süreç yaşıyorlarmış,ellerinde ki KONUTLARI biran önce paraya çevirmek üzere düşük fiyatlar uygulayabiliyorlarmış.
KONUT SEKTÖRÜNDE SIKINTILI BİR SÜREÇ VAR .!!

8 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Ahmet Bey Çin’in çelik pazarındaki hareketleri nedeniyle önce entegre tesisleri sonra da haddehaneleri bitirme planı olabileceğini düşünmüyorum. Onların planı global olarak sektörün bütününe yönelik. Kardemire özel bir durum değil. Kaldı ki bu durum taaaa 2008 den beri görünüyordu. Siz kendinizi buna hazırlamazsanız , ürettiğiniz ürün çinden rahatlıkla getirilip öldüm fiyatına burada pazarlanabilecek kalitede tabiri caizse harcıalem ürün olursa tabi ki batarsanız. Diğer entegreler bundan neden Kardemir kadar etkilenmiyor acaba? Çünkü harcıalem kütük demir üretmiyorlar. Kardemir de kaliteli çelik üretmeye yönelik başlamış olan yatırımları bu kadar uzatmayıp vaktinde bitirseydi bu kadar sıkıntıya girmezdi belki. Ancak yatırımları tamamlamak değil doğmamış çocuğa kıyafet biçmek gibi oluşmamış üretim artışına kadro oluşturuyorlar. Bunu da makul karşılamamızı bekliyorlar. Devlet Dairesi mi kardeşim burası? Haddehanelere gelince , onlar bu kafayla devam ederse batmaya mahkumdur. Dönüşün beyler , kazandığınız paraları cebe koymayıp yatırıma dönüştürün. Devlet global rekabeti yasaklasın diye bekleyerek bu işler çözülmez. Vizyon lazım bu işlere .

  2. malazgirt

    ahmet bey bu çin tehdidi muhabbeti artık kabak tadı verdi. Sizde kardemirin iyi yönetilmediğinin,en azından şu anki krizin iyi yönetilemediğinin farkındasınız. 3 milyon tona 5 milyon tona göre tabiki yapılanma olacak, ama şu an değil. Hem bu bol keseden müdürlükler açıp, bol keseden harcamalar yapacaksın, hem de çin bizi bitirdi diye sürekli ağlayacaksın.Bunu yemezler. karabük yereli haricinde hiçbir ulusal gazetede metal sektöründe çin tehdidi ile ilgili haber,köşe yazısı,yorum okumuyoruz.Diğer entegre tesisler kar ediyor,ark ocakları en azından kardemirin durumunda değiller,en azından önlemlerini almış,gemiyi güvenli limana yakın tutuyorlar.sen ne yapıyorsun; fırtınalı denizde acemi kaptanla açıldıkça açılıyorsun.Sonra da “çin tehdidi” bilmem ne .yakışmıyor genel müdür,sürekli ağlamak yakışmıyor.senin işin icraat,önlem almak,krizi yönetmek.zaten “büyük çelikçi” diye kardemire kakaladıkları, kör bile aynı kuyuya iki kere düşmez derler,ama bizim büyük yöneticilerin maalesef düştüğü senden evvelkinin bıraktığı hem personel,hem yatırım,hem borçlar açısından bir enkaz varken; bir de senin yanlışlarını kaldırabilecek bir kardemir yok.2002 de istanbul yaklaşımı ile kardemir düze çıktı,ama bunda öncesinde o dönemki hükümetin, sonrasında osman kılavuz gibi bir yöneticinin büyük çabası vardı. şimdi kimse senin Çin feryatlarını duymaz; çünkü siyasi olarak da yanlış ata oynandı.

  3. ŞENER

    AHMET ABİ KARDEMİR KÜÇÜK YATIRIMCIYI ARADAN ÇIKARDI GENEL MÜDÜRÜN KEYFİ YERİNDE 2 MİLYON TONU GEÇSE NE OLUR İNSANLAR İNİM İNİM İNLİYOR O HALA MÜDÜRLÜKLERDEN YAPISAL YAPIDAN BAHSEDİYOR KARABUKE GELELİ 1 SENE OLDU BU YAPISAL REFORMLARI GEÇİKTİRMESİ ONUN HATASI ÇİNDEN MİNDEN KİMSE BAHSETMESİN DÖVİZLE KREDİ KULLANDIRANLAR KUR FARKINI CEBİNDEN ÖDESİN BENCE AVRUPADA FAİZLER SIFIRKEN BANKALAR ARASI SENDİKASYON KREDİLERİ VARKEN BU KREDİLERİ KİM KULLANDIRDI BİR BAKMAK LAZIM 2008 YILINDAN BUGUNE FED AMERİKA BEN FAİZ ARTIRACAM DİYOR AMA KİMSE UMURSAMADI.YATIRIM YAPTI TAMAMDA BU ŞİRKETTE EKONOMİDEN SATIŞTAN VE GLOBAL DUNYADAN ANLAYAN 1 TANE CEO OLSA EREGLİNİN CEOSU ALİ PANDIR GİBİ KARDEMİR 5 KARDEMİR OLURDU.

  4. BEDAVA FİDAN ve KONUT DAĞITILIYOR

    Emekliler derneğinin dağıttığı fidan töreni tam bir gıyamet günüydü…Kapanın elinde kalan fidanlar….Neydi o öyle bir fidana aynı anda 3 kişi birden yapışıyordu….Gelen emeklilere bu rezaleti yaşatanlara ne demeli….Bir düzene koy numaralandır talepleri,sırayla dağıt…Bunu bile yapamayan emekli derneği konut yapımını nasıl organize edecek????Konut olayı o tam bir muamma….Hükümet diyor ki sadece Türkiye’de 2016 da 4300 konut yapılacak….Karabük’te 7000 talep var…Seçim öncesi ne deniyordu…ucu açık siz yeter ki isteyin…..Şu kandırmacaya bakar mısınız….Ekonomini tıkandığı,savaşın eşiğinde yada içinde bir ülke büyük yatırımlar yapması hiç te kolay değil….KANDIRMAYIN HALKI;ARACI OLANLARA SESLENİYORUM…………..

  5. yiğit

    ahmet abi nasılsın iyimisin inşallah iyisindir biz iş akti fesihlerin 350 davası ne durumda bize bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz.iş akti fesihler adına teşekkür ederiz saygılar allaha emanet ol

  6. krdmd

    Uğur Bey 6. ay sonrasında İstanbul’da yaptığı sunumda Kardemir uçacak kaçacak süper olacak diye tablolar ve veriler göstermişti. Bunun doğruluğunu 9. ay mali tablolarında test ettik. Şimdi de mevcut durum için önlemlerimiz var merak etmeyin demiş sağolsun. Ne kadar inandırıcı olduğunu daha önceden tecrübe etmiş olduğumuz için pek bir rahatladık doğrusu. Hala yatırımcıyı 20 yıl önceki bihaber yatırımcı zannediyorlar. Yatırımcıyı hafife almayın Uğur Bey. Desteksiz her bir açıklama yarın döner dolaşır karşınıza dikilir. Önleminiz yüksek faizli kredi almak mı? Yoksa başka önlemleriniz de var mı ? Gayrimenkul satışı , halka arz , blok hisse satışı vs gibi? Yoksa yatırımları hemen tamamlayıp muhteşem satış ekibinizle piyasanın tozunu mu attıracaksınız? Nedir önleminiz?

  7. Altay 78

    Amcam bir zamanlar toz kondurmadığı büyüğümüze fena şekilde atıp tutuyormuş , işine gelmeyen bir şey istedi herhalde, hep kendi isterken iyiydi, adının bile anılmasını istememesi durum ciddi olduğunu gösteriyor., kokusu çıkar yakında.

  8. Büyük 78

    Büyüğümüz 1 kasım seçimi öncesi kendisine gelen 307 leri kırmayıp Karabük te sosyal barışın tekrar tesisi için hesabı kesilenlerden bir bölümünün olsun sözleşmeli olarak işlerinin başına dönmesi için görüş bildirmiş, ama içerden hiç beklemediği bir cevapla karşılaşmış, 2-0 yap karşımıza öyle gel, bence inşallah doğru değildir, çok çok ayıp olmuş, bu karşılık olmamalı idi, sevmeyende saygısını göstermeli, hele böyle sürekli başı sıkışınca yanına gidlen ve kimseyi geri çevirmeyen birisine, büyüğümüze, seçilemez sandılar herhalde ,inşallah hayırlısı ile bu sorunlarda aşılır. ve dostani hava tekrar oluşur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amazon Türkiye’den 23 Nisan’da 23 Hataylı çocuğa destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Amazon Türkiye, Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Hataylı 23 çocukla etkinlik yaparak kutladı.

Amazon Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Hataylı çocuklar, İTÜ Mimarlık Fakültesinde Dijital Fabrikasyon dersi yürütücüsü Dr. Asena Kumsal Şen Bayram ve yüksek mimar Berfin Körükcü öncülüğünde düzenlenen iki günlük atölye çalışmasına katıldı.

İTÜ'lü yüksek lisans öğrencilerinin yardımıyla hayallerini tasarlayan 5-14 yaş arası 23 Hataylı çocuk, 3B yazıcıları kullandı.

Geçen yıl Hatay Serinyol'da kurulan Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, projelerin 3B prototipleri çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, projeyi bir yıl daha uzatarak daha fazla çocuğun hayatında farkındalık oluşturmak için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Dr. Asena Kumsal Şen Bayram ise öğrencilerin öngörülerinin üzerinde ilham veren tasarım önerileri geliştirdiklerini anlattı.

Bayram, “Yaş aralığı fark etmeksizin, tüm öğrencilerin günümüz teknolojisi hakkındaki bilgi birikimleri, güncel problemlere sorgulayıcı ve çözüm üreten yaklaşımları ve gelecek öngörüleri yaşlarının çok üstünde bir seviyedeydi. İlk gün tasarımları çizerek geliştiren öğrenciler ikinci gün maket yapma aşamasında, karşılaşacakları üretim problemlerine ilişkin çözümler bile geliştirdiler. Gelecekteki çocukları mutlu etmek için barınma problemine hızlı çözüm üreten uçan evlerden, her icadı yapan robota, iyileştiren balonlardan, yapay zeka ile notaları çalabilen enstrümanlara, gerekli anlarda GPS sinyal antenine dönüşen aparattan, taşınabilen denize, şeker ağacından, oyuncak dağıtan oyun parkı robotlara kadar geniş bir aralıkta yaratıcı önerilerle karşılaştık.” açıklamasını yaptı.

İTÜ'lü öğrencilerin her projedeki incelikle düşünülmüş detaylara büyük bir hassasiyet ve özenle yaklaştığını kaydeden Bayram, Hataylı öğrencilerin de büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti.