Her Telden (19.Mart.2015)

Her Telden (19.Mart.2015)

Yayın: 19.03.2015 09:59
Paylaş:
A+ A-

YENİŞEHİR DR.NECMETTİN ŞEYHOĞLU STADYUMU GÜNEY KALE ARKASI VE ZİFİRİ KARANLIK,İSTENMEYEN OLAYLAR
Yenişehir Dr.Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nun GÜNEY KALE ARKASI bölümü akşamları ZİFİRİ KARANLIK oluyor,oralarda SOKAK AYDINLATMA DİREKLERİ,LAMBALARI sökülmüş.
D.ÇELİK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BU YOLU KULLANIYOR..
KAPALI SPOR SALONU’NA GELENLER KULLANIYOR.
GECE MAÇLARINDA KULLANILIYOR..
Stadyum inşaatı sürdürülürken AYDINLATMA DİREKLERİ,LAMBALARI sökülmüş ve bir daha takılmamış,ortalık ZİFİRİ KARANLIK ,bu durum son derece sakıncalı.
ALLAH KORUSUN Liseden çıkışlarda KIZLI/ERKEKLİ Öğrenci grupları bu yolu kullanıyorlar,şimdiye kadar herhangi bir KAYDA DEĞER olay yaşanmadı,bu yaşanmayacağı anlamına gelmez.
O SOKAK ÜZERİNDE EVLER VAR,AİLELER VAR.
Sorunu ortaya koyduk sanırız..!!
PEKİ BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ KİMİNDİR…?
BEDAŞ MI çözer,KARDEMİR Mİ çözer,KARABÜK EMNİYETİ talep mi yapar,sorunu kim,hangi birim çözer,ancak,süratle çözülmeli,zira ALLAH KORUSUN her türlü olaya açık bir hale gelmiş bu sokak..
AKŞAMLARI ZİFİRİ KARANLIK OLUYOR..

ORMAN TEŞKİLATINA ALINACAK 500 İŞÇİ “6 AYLIK OLARAK MI ALINACAK,YOKSA 2 AYLIK OLARAK MI ALINACAK..?”
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapıldı ve “ORMAN TEŞKİLATINDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE,6 AYLIK SÜRE İÇİN 500 GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK..” denildi..
HERKES GİBİ BİZDE SEVİNDİK ELBET..
Geçici de olsa 500 işsiz insan 6 ay süre ile ekmek bulacak,aş bulacak düşüncesi ile bizde sevindik ve hemen herkes gibi bizde “BUNLARIN BİR BÖLÜMÜ KADROYA BİLE ALINABİLİR..” diye düşündük.
ORMAN TEŞKİLATLARI ile ilgili bir MEMUR SENDİKASI’NIN Genel Yönetim Kurulu Üyesi kardeşimiz aradı bizi ve “BU İŞÇİLER 6 AYLIK DEĞİL 2 AYLIK OLARAK ALINACAK.AYRILAN PARA 2 AYLIK..” dedi.
EMİN OLN ŞAŞIRDIK..
“PEKİ NEDEN 6 AYLIK OLARAK ALINACAK AÇIKLAMASI YAPILDI..?” diye sorduk,7 Haziran GENEL SEÇİMİNİ işaret etti ve “BU ANLAMDA DİKKAT EDİN,AÇIKLAMAYI SİYASETÇİLER YAPMIYORLAR,BÜROKRATLARA AÇIKLAMA YAPTIRILIYOR..” dedi.
“NEDEN BÜROKRATLARA YAPTIRILDI..?” diye sorduk “SİYASETÇİ KENDİNİ GELECEKTE ZOR DURUMDA BIRAKACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN,2 AY SONRA İŞE ALINANLARIN KENDİLERİNE TEPKİ DUYACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN,BÜROKRATLAR AÇIKLADI..” dedi.
Şimdi iyiden iyiye merak ettik.
500 GEÇİCİ İŞÇİ 6 AYLIK MI,2 AYLIK MI ALINACAK ACABA..?
İşsizlerin duyguları ile oynamak hoş bir şey mi sizce..?

SAYIN UĞUROL BARLAS’IN “GELENEKSEL AÇIDAN SAFRANBOLU TIP TARİHİNE BİR BAKIŞ..” İSİMLİ KİTABI ÇIKTI…
Türkiye Demir Çelik Fabrikaları GENEL Müdürlüğü,Karabük Müessese Müdürlüğü olduğu dönemler,DEMİR/ÇELİK Fabrikalarında çalışan ve çevresinde,Karabük’te çok sevilen bir isim olan Sayın UĞUROL BARLAS kültürel çalışmaları ile tanınan bir isimdi.
Daha sonra İstanbul’a yerleşti..
Sevgili UĞUROL BARLAS Ağabey ile İstanbul’da,özellikle KABATAŞ ERKEK Lisesi’nde Okul Müdürü Sayın KOREL HAKSUN’UN organizeleri ile sık/sık görüşürdük.
Sayın UĞUROL BARLAS,bu Yöreyi hiç mi hiç unutmadı..
Karabük,Safranbolu hep özlemi,hep ilgi alanı oldu..
Sayın UĞUROL BARLAS araştırmacı bir kişiliğe sahip insan,bu YÖRE İLE İLGİ ciddi araştırmaları vardır ve son olarak “GELENEKSEL AÇIDAN SAFRANBOLU TIP TARİHİNE BİR BAKIŞ..” isimli kitabını yayınladı.
FRENGİ HASTANESİ’NDEN,CÜZZAMLI BARINAĞI’NA,oradan BEBEKLERİN/ÇOCUKLARIN hijyenlerine kadar geniş bir araştırma yapmış Sayın UĞUROL BARLAS.
HİLMİ BARLAS EĞİTİM VAKFI tarafından yayınlanan 74 sayfalık bu kitabı HERKESE tavsiye ediyoruz ve Yöremizin TIP TARİHİNE /UYGULAMALARINA ışık tutan mükemmel bir eser olmuş.
Allah ömrünü uzun etsin UĞUROL BARLAS Ağabey..
Daha nice/nice böyle güzel eserler bırak geleceğe..

MHP İÇİNDE İŞLER TAM ANLAMI İLE KARIŞTI VE AVUKAT SAYIN YAŞAR KILIÇ’IN MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLIĞI…
Avukat Sayın YAŞAR KILIÇ’IN,MHP Milletvekili Aday/Adaylığı,MHP içinde dengeleri bozan bir gelişme olarak görülüyor/gösteriliyor ve MHP çevreleri “İŞLER TAMAMEN KARIŞTI..” ifadelerini kullanıyorlar.
Sayın YAŞAR KILIÇ,MHP içinde BİR KALEMDE SİLİP ATILACAK BİR İSİM değil,kesinlikle böyle bir isim değil,Sayın YAŞAR KILIÇ ömrünü bu yolda harcamış,BÜYÜK BEDEL ÖDEMİŞ BİR İSİM.
MHP BÜNYESİNDE BİLİNEN BİR İSİM..
Sayın YAŞAR KILIÇ,MHP İÇİNDE BİR MENKIBE/BİR EFSANE..
MHP Sayın YAŞAR KILIÇ’I nasıl göz ardı edebilir,MHP Sayın YAŞAR KILIÇ’I Sayın DURSUN ALTIPARMAK,Sayın ADNAN AKBAŞ,Sayın DURMUŞ YALÇIN için bir kalemde nasıl silip atabilir,nasıl görmezden gelebilir.
Kaldı ki Sayın YAŞAR KILIÇ,bizim bildiğimiz kadarı ile MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ ile MHP Kademelerinde birlikte çalışmış isimler…
Sayın DEVLET BAHÇELİ ile nasıl kucaklaştıklarını biz gördük.
MHP İçinde işler tamamen karıştı şimdi..
Bakalım nasıl bir LİSTE YAPACAK MHP,birlikte göreceğiz..
Sayın YAŞAR KILIÇ,MHP için EFSANE BİR İSİM..

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI SAYIN MUSTAFA AKAY ; “KARABÜK’TE HEDEF 50 BİN OY VE BİRİNCİLİK..”
Geçtiğimiz gün CHP Karabük Milletvekili Aday/Adayı Sayın MUSTAFA AKAY uğradı Gazetemiz Bürosuna,bir süre sohbet ettik “ÜYE BENİ BİLİYOR TANIYOR,YİNE DE KENDİLERİNE BİR KEZ DAHA ULAŞMAYA,HATIR SORMAYA ÇALIŞIYORUM..” dedi.
Sayın MUSTAFA AKAY ,CHP Genel Merkezi’nin ÖNSEÇİM KARARI ALMASINI çok olumlu buluyor ve gittiği her yerde Parti tabanının çok heyecanlı ve diri hale geldiğine işaret ediyor.
Sayın MUSTAFA AKAY 7 Haziran Genel Seçimi için “ŞAHSEN BENİM HEDEFİM EN AZ 50 BİN OY ALARAK,MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAK VE CHP’Yİ KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ YAPMAK..” diyor.
“BU OLABİLİR Mİ..?” diye soruyoruz, “NEDEN OLMASIN,İŞÇİSİ,EMEKLİSİ,MEMURU,ESNAFI VELHASIL TOPLUMUN HANGİ KESİMİ HAYATINDAN MEMNUN.BU MEMNUNİYETSİZ ORTAMI CHP YAPMADI.SEÇMEN BU DEFA CHP’YE SARILACAKTIR..” diyerek umudunu ortaya koyuyor..
Sayın MUSTAFA AKAY İlçeleri dolaştığını anlatıyor..
“ÇOK OLUMLU MESAJLAR ALIYORUM..” diyor..
“HEDEF 50 BİN OY VE KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ OLMAK..” diyor.

ŞİRİNEVLER MAHALLESİ’NDE Kİ “YENİ HASTANENİN YERİNDE ESKİDEN NE VARDI ALLAHAŞKINA..?” CEVAP VERİN..!!
Şirinevler Mahallesi’ne 300 yataklı bir Hastane inşa edildi ve SİYASET ERBABI bazı insanlar,belki de kendi açılarından haklı olarak,bunu bir HİZMET OLARAK takdim ediyorlar.
KENDİ AÇILARINDAN-BELKİ DE-BÖYLEDİR..
Ama bir sorunun da cevabı verilmeli..
KBÜ EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTENESİ’NİN YERİNDE ESKİDEN NE VARDI,o arazi boş olarak HASTANE YAPIMINA tahsis edilmedi elbet,ESKİDEN NE VARDI O YERDE..?
HASTANE YOK MUYDU..?
O YIKILAN HASTANEYE,BİRKAÇ YIL ÖNCE,NE KADAR “GÜÇLENDİRME,DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRME MASRAFI VE HARCAMASI YAPILDI..?” bu sorularında bir cevabı olmalı değil mi..?
HASTANE YIKTIK,HASTANE YAPTIK..
İşin esas acı yanı,YIKTIĞIMIZ O HASTANEYE,yıkımından bir/iki yıl önce MİLYONLARCA LİRA PARA HARCADIK,Binaları elden geçirdik GÜÇLENDİRME yaptırdık,yeni birimler ilave ettik.
ÖYLE OLMADI MI..?
Sonra SİYASİ BASİRETSİZLİK nedeni ile O HASTANEYİ YIKTIK,bugün ki HİZMET OLARAK takdim ettikleri o HASTANEYİ yaptık ,öyle olmadı mı..?
Hiç olmazsa SUSUNDA BU OLAY UNUTULSUN..
Daha sonra “ BİZ YAPTIRDIK…” havası atarsınız..!!

DAHA ÖNCE YİNE SORMUŞTUK “BİR KEZ DAHA SORALIM..” KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OLMASAYDI KENT NE OLURDU.?
Daha önce sormuştuk ve KARABÜKLÜLER LÜTFEN BİR DÜŞÜNÜN diyerek “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OLMASAYDI,BU KENT NE HALDE OLURDU..?” demiştik.
NE OLURDU SAHİ..?
Veya “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KURULSA,REKTÖRLÜK GÖREVİNE,ZONGULDAK,BARTIN,KASTAMONU,ÇANKIRI,SİNOP VEYA BENZERİ ÜNİVERSİTELERİN REKTÖRLERİ GİBİ BİR İSİM ATANSAYDI,KARABÜK’ÜN HALİ NE OLURDU..?” diye sorsak,cevap nedir..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ AK Parti kurdu..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü görevine Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’I,AK Parti getirdi ve bu anlamda AK Parti Kente büyük hizmet verdi demek doğru bir tespit olur elbet..
AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK HİZMETİ,ÜNİVERSİTE’Yİ KURMAK,Başına,yani Rektörlük görevine Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’I getirmek olmuştur..
Ama,bu hizmet HASTANE KONUSUNDA Kİ YANLIŞLIĞI SIFIRLAR MI,yapılan o fahiş yanlışı ortadan kaldırır mı,işte o zaman insanın içinde “AH,O KARARLARALINIRKEN,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN KARABÜK MİLLETVEKİLİ OLSAYDI..” demek geçiyor…
Ne yazık ki Karabük Milletvekili değildi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN.
Proje başlangıç tarihi 2010 yılıdır O HASTANENİN..

ÜLKE GÜNDEMİNE DÜŞEN “DOMUZ GRİBİ İÇİN..” KARABÜK GEREKEN ÖNLEMLERİ ALDI MI,BÖYLE BİR SORUN VAR MI.?
Biliyorsunuz,ÜLKE GÜNDEMİNE, geçmiş yıllarda da yaşanan DOMUZ GRİBİ,yeniden düştü/yeniden geldi ve bu hastalıktan vefat edenler olduğu yolunda haberler çıkıyor.
KARABÜK BU NOKTA DA NE DURUMDA ACABA..?
Öncelikle DOMUZ GRİBİ için önlemler alındı mı,gerekli ilaçların temini sağlandı mı ve DOMUZ GRİBİ hastalığı olmaması için BİRİMLER arasında bir Koordinasyon var mı..?
BUNLAR ÖNEMLİ GELİŞMELER,ÖNEMLİ ÖNLEMLER..
Örneğin OKULLARDA ÖĞRENCİLERE eğitici bilgiler verilebilir.
İÇME/KULLANMA SULARI yeniden gözden geçirilebilir
Bunlar alınabilecek önlemler.
Bir de KARABÜK’TE BU HASTALIĞI RASTLANDI MI..?
Dileriz rastlanmamıştır,ancak,rastlandı ise önlemler daha hızlanmalı.
Kaynağının tespiti elbet çok önemli.
DOMUZ GRİBİ Hastalığına Karabük’te rastlandı mı acaba..?
İnsanlar süratle ve mutlaka bu konularda uyarılmalı değil mi..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,YENİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVİNE,EN YÜKSEK OYU ALAN PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT ATANDI.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN Milletvekili Aday/Adayı olmak için istifa ettiği KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü görevine,aynı ÜNİVERSİTEDEN Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT resmen atandı.
Bilindiği gibi Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,yapılan SEÇİMLERDE DE en yüksek oyu almıştı ve öyle olmasına karşın,birçok uygulamada görülen en yüksek oy alanın atanmayışından yola çıkanlar,ACABA KİM ATANACAK diye soruyorlardı.
Sayın REFİK POLAT Cumhurbaşkanı tarafından resmen göreve atandı..
Dileriz başarılı bir Rektörlük dönemi geçirir/yaşar..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,Ülkenin PARLAYAN YILDIZI ve yakalanan ivme,yakalanmış olan başarılı çizgi aynen devam eder ve Karabük ÜNİVERSİTESİ ile gurur duymaya devam eder..
Rektör Hoca istifa etti SİYASETE ATILDI..
Rektör Yardımcısı istifa etti SİYASETE ATILDI..
Şimdi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE yepyeni bir YÖNETİM TARZI gündeme geliyor,İnşallah KARABÜK ÜNİVERSİTESİ yakaladığı BAŞARILI ÇİZGİ aynen sürdürülecektir..
Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’A başarılar diliyoruz..
Yolu aydınlık ve başarılarla dolu olsun..

3 kişi görüş bildirdi

  1. Bir Bilen

    Saygıdeğer Kardeşim Ahmet Gölbek; Yıllardı Yazılarını Okurum. Karabük Üniversitesi Hakkındaki Görüşlerinize Katılıyorum. Ancak Tek Kişilik Başarı Olmaz, Böyle bir Başarıda Mümkün Değildir. Tek Kişi Bunu Yaptı Demekle O Kişiye Zarar Veriliyor. Lütfen Bu İşin Mutfağında Çalışan, Makine Dairesinde Kömür Atanlarıda Unutmayınız.
    Saygılarımla

  2. Ahmet YETMİŞ

    Sayın GÖLBEK,İŞKUR MÜDÜRÜNE VEYA ORMAN MÜDÜRÜNE TELEFON AÇIP,GELEN ÖDENEK 6 AYLIKMI 2 AYLIKMI ÖĞRENİP MİLLETİ BİLGİENDİRİRMİSİNİZ.

  3. uğurol barlas

    SAYIN AHMET GÖLBEK ,KARABÜK VE SAFRANBOLU ÇEVRESİNDE SENİN GİBİ DEĞERLİ VE KÖKLÜ ÇINARLAR OLDUĞU İÇİN BİZ ARAŞTIRMACILAR İĞNE İLE KUYU KAZAR GİBİ BU ÇINARLARI YETİŞTİREN TOPRAKLARIN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNE KAVUŞUP BİLGİLENİP ONLARI UNUTULMAZ YAPMAK İSTEDİK. SİZ YERLİ DEĞERLER OLMASAYDINIZ , BİZ BU KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ GÖRÜP SAHİP OLAMAZDIK..
    senin şahsında( karabükü ;karabük ,)( safranboluyu ;safranbolu) ve ( eflaniyi ;eflani)yapanlara sonsuz teşekkür ederim. UĞUROL BARLAS

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uzmanından “Çocuğa özgüven aşılayacağım derken zarar verebilirsiniz” uyarısı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, sahte bir “mükemmel kendilik algısı”nın çocuğu, genci güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre “Kendilik Algısı”, kişinin kendisini nasıl gördüğünü, algıladığını veya tanımladığını anlatan bir olgu olarak psikoloji literatüründe yerini aldı.

Tamamen sübjektif olan bu durum, kişinin doğası ve özelliklerinin yanı sıra deneyimleri, akranlar ve yetişkinlerle olan etkileşimleri, çevresindekilerin kişiye karşı olan davranışları ve ifadeleriyle şekilleniyor.

Dolayısıyla bir kişinin kendisiyle ilgili algısı, çevresinde onu gözlemleyen diğer kişilerin algısından çok farklı bir noktada olabiliyor. Uzmanlar ise ebeveynlerin çocuklarında olumlu kendilik algısı oluşturmaya çalışırken psikolojilerini bozabilecekleri uyarısında bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Örnek, kendilik algısına ilişkin bilgi verdi.

Örnek, kendilik algısının, kişinin diğerleriyle olan etkileşiminde, kendisi ile olan ilişkisinde, yaşamda seçtiği yollar ve verdiği kararlarda büyük ölçüde etkili olduğunu vurgulayarak, “Kendisini sosyal olarak sevilir ve kabul edilir gören kişi daha rahat ve doğal iletişim kurar. Aksine kabul edileceğinden emin olmayan bir kişi ise etkileşimden kaçınır ve sonuçta sosyal becerileri yeterince gelişmeyebilir” ifadelerini kullandı.

Örnek, kişinin kendisini nasıl algıladığının, yetişme koşullarında ebeveynlerinin, önemli diğer yetişkinlerin ve akranların tepkileriyle çok bağlantılı olduğuna dikkati çekerek, üst düzeyde başarılı bir kariyeri olan kişilerde, çocuklukta ebeveynlerin mükemmeliyetçiliği ile karşılaştığı için kendisini hiçbir zaman yeterli ve başarılı hissedemediğini gözlemleyebildiklerini belirtti.

Bu durumun ebeveynlerin tepkileri nedeniyle kendilik algısı grafiğinin olumsuza doğru düşüşe geçmesi olarak düşünülebileceğini ifade eden Örnek, “Kişi kendisini ortaya koyduğundan daha yetersiz, düşük standartlarda algılamaktadır. Terapide kişinin kendisini başkasının gözünden görerek edindiği algısını, ortaya koyduğu gerçeklere tekrar bakarak değiştirmesine odaklanırız.” bilgisini verdi.

Örnek, zaman zaman bu durumun aksinin olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Örneğin kişi, kendisini başkalarının tabi olduğu kuralların üstünde, şişmiş bir kendilik algısıyla tanımlıyor olabilir. Bu bazen çocukluğundan itibaren kişiye ayrıcalıklı davranılması nedeniyle, bazen de tam tersine yetersiz olduğu çok fazla ifade edilmiş kişilerin kendini koruma kalkanı olarak görülebiliyor. Her iki durumda da terapide kendilik algısını gerçekliğe yakın noktaya çekmeyi amaçlıyoruz. Yani şişmiş kendiliği de sönmüş kendiliği de olabildiğince objektif bir yere getirerek kişinin kendisini buradan görebilmesini amaçlıyoruz.”

– Gerçeklikten uzaklaşacak kadar olumlu kendilik algısına dikkat

Son yıllarda ebeveynlerin çocuklarda/gençlerde “olumlu kendilik algısı” oluşturma çabasının yoğun olduğunu gözlemlediklerinin altını çizen Örnek, olumlu kendilik algısının istenen bir durum olduğunu vurguladı.

Örnek, gerçeklikten uzaklaşacak kadar olumlu kendilik algısının ise çocuğun eninde sonunda hayal kırıklığı yaşaması ve kendine yabancılaşması ile sonuçlanacağını aktardı.

Olumlu kendilik algısı oluşturmaktansa gerçekçi bir kendilik algısı oluşturması yönünde gençlere/ çocuklara rehberlik etmenin çok daha sağlıklı olduğuna inandığına dikkati çeken Örnek, “Bu şekilde çocuk/genç gerçekten güçlü olan yönlerini parlatırken çok da güçlü olmayan yönlerini geliştirme yoluna gidecektir. Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı' çocuğu/genci güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirir.” bilgisini verdi.

Örnek, sağlıklı bir kendilik algısı için neler yapılabileceğine ilişkin şunları kaydetti:

“Çocukluktan itibaren yetişkinlerin hem çocukla olan kendi iletişimlerine dikkat etmesi hem de önemli diğerlerinin çocukla nasıl iletişim kurduğunu takip etmesi gerekir. İnsan önce başkalarının gözlerinde görerek tanır kendini. Bu nedenle yetişme aşamalarında nasıl davranıldığının çok büyük önemi var. Ne sahte bir mükemmellik ile ne de mevcut güçlü yönlerini görmezden gelerek, çocuğun/gencin açıkça güçlü taraflarını da geliştirilmesi gereken taraflarını da konuşarak ilerlemekten bahsediyorum. Bir gencin iletişim becerileri çok güçlü fakat sabır göstermekte zorluk yaşıyor olabilir, bir diğeri de çok sabırlı fakat sınır çizip haklarını korumakta güçlük çekiyor olabilir. Her ikisinin hem güçlü yanları hem geliştirilmeye açık yanları var. Kendisini bu gerçekçilik ile tanımasına izin verilen kişinin sağlıklı bir yetişkin olması, kendisinin farkında ve kendisiyle barışık olması çok daha kolaydır.”