Her Telden (24.Şubat.2016)

Her Telden (24.Şubat.2016)

Yayın: 24.02.2016 08:27
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR ÇALIŞANLARININ 350 LİRALAR DAVASI İÇİN YARGITAY KARARI ÇIKINCA AVUKATLAR İLGİLENMİŞLERDİ..
KARDEMİR Çalışanlarının bir bölümü,350 LİRALAR DAVASI için açtıkları davanın YARGITAY tarafından bozulması üzerine,Karabük Barosuna bağlı Avukatlar arasında bir heyecanlanma oldu.
Bu bağlamda Ankara Barosu Avukatları arasında da hareketlenme oldu yolunda çok önemli bilgiler veriliyordu ve 350 LİRALARIN takibi için HAK SAHİPLERİNDEN VEKALET almak üzere bir hareketlenme olduğundan söz ediliyordu.
Hatta bir Sendika Avukatları öne çıkartılıyordu.
ŞİMDİ YENİ BİR GELİŞME VAR SANKİ..
Bilindiği gibi 350 Liralar davası,en son olarak,YARGITAY GENEL KURULU’NA gitmişti ve galiba olayın sonuna doğru yaklaşılıyor,olayın bu noktasında,KARDEMİR Adına bu davalara giren Avukatın DAVALARDAN ÇEKİLMESİ önemli bir gelişme olarak gösteriliyor.
Bizimle görüşen ve TÜRK METAL Sendikası saflarında yer almış,bazı kardeşlerimiz “ABİ BU DAVALARI BİZİM KAZANMAMIZ VE BU PARALARI ALMAMIZ İHTİMALİ YÜKSELİNCE AVUKAT DAVALARDAN ÇEKİLMİŞ OLABİLİR..” gibi tahminler getiriyorlar.
Her ne kadar “OLUR MU ÖYLE ŞEY.BİR AVUKAT DAVAYI KAZANIR/KAYBEDER.DAVA KAYBEDİLİYOR DİYE,DAVADAN ÇEKİLMEZ.MUTLAKA BAŞKA GEREKÇELERİ VARDIR..” diyorsak bile,kendi görüşlerinde ısrar ediyorlar.
ŞİMDİ,AVUKATLAR,BU İŞİ YAKINDAN TAKİP EDERLER..
Zira;ORTA YERDE CİDDİ BİR MEBLAĞ OLUŞACAK..
Gelişmeler aniden hız kazandı/kazanıyor/kazanacak..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ,YEMEKHANESİNDE GÖREVLİ DİYETİSYEN “HİÇBİR ŞİKAYET YOK..”
Şirinevler KBÜ Eğitim/Araştırma Hastanesi personeli “YEMEKLERDEN YAKINIYOR..” yolunda bir haber yapmıştık,bir yazımız olmuştu ve YEMEKHANE SORUMLUSU bir kardeşimiz telefon etti.
Diyetisyen olarak görev yapıyormuş.
“YEMEKLERİMİZDEN ASLA BİR YAKINMA,BİR ŞİKAYET YOK..” diye bilgiler verdi,heyecanlı bir Kardeşimiz ve “SÖYLENTİLER ve YAKINMALAR YALANDIR..” gibi görüşler dile getirdi.
Sağolsun BİZİ YEMEKHANEYE DAVET ETTİ..
Diyetisyen Kardeşimizin en ciddi dayanak noktası ise “YEMEK YİYEN PERSONEL SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR.EĞER YEMEKLER DÜZGÜN ÇIKMASA,SAYI NEDEN ARTSIN Kİ..” gibi bir tez ortaya getirdi.
KBÜ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi içinden bize yakınmalarını dile getirenler,bu nokta da son zamanlarda ciddi bir iyileşme var,gibi yaklaşımlarını da söylüyorlardı.
Demek önemli gelişmeler olmuş.
O Diyetisyen kardeşimiz,yaptıkları işe çok güveniyor olacak ki “SİZİ ÖZELLİKLE DAVET EDİYORUM.GELİN YEMEKHANEMİZİ BİR GÖRÜN SONRA BU YÖNLÜ YAZILAR YAZIN..” davetinde bulundu.
Neyse : Bizim için önemli olan sorun yaşanmaması..
Personelin,bir lokma yemeği gönül huzuru içinde yemesi.

KARDEMİR YÖNETİMİNDE “ÜÇ HAKİM HİSSEDAR KONUMUNDA Kİ AİLE..” ANİDEN “BİZ BIRAKIYORUZ..” DESELER..!!
KARDEMİR Yönetiminde bulunan ÜÇ HAKİM HİSSEDAR AİLE,aniden bir karar alarak “KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NDAN ÇEKİLİYORUZ..” gibi bir açıklama yapsalar ve gerçekten çekilseler,acaba ne olur..?
KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN SAKIN..
BÖYLE BİR GELİŞME VAR/OLABİLİR noktasında değiliz,böyle bir karar verseler ne olur gibi,günlerdir kafamızı meşgul eden bir soru olduğu için Kamuoyu ile paylaşmak istedik.
SAHİ NE OLUR ACABA..?
ÜÇ HAKİM HİSSEDAR AİLE bir açıklama yapsalar ve “BİZ İYİ NİYETLE BİRŞEYLER YAPMAYA GAYRET ETTİK/EDİYORUZ VE KARDEMİR’İ YATIRIMLARLA BU HALE GETİRDİK.SÜREKLİ SUÇLAMA/İFTİRA/ELEŞTİRİ BİZ BUNLARI HAK ETMEDİK.AYRILIYORUZ..” gibi bir yaklaşım gösterseler ne olur..
YİNE SÖYLÜYORUZ,KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN..
Böyle bir gelişme kesinlikle yok,olacağını da hiç mi hiç sanmıyoruz,ancak “BİZDE ETTEN/KEMİKTEN YAPILDIK.BU KADAR İTİLİP /KAKILMAYI HAK ETMEDİK.CANIMIZA YETTİ ARTIK ÇEKİLİYORUZ..” deseler acaba ne olur..?
Mutlaka KARDEMİR Yönetimsiz kalmaz,daha önce de,kalmamıştı..!!
Sahi ne olur,neler gelişir acaba..?

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR “KARDEMİR FİLMAŞİN HADDANESİ VE SAVUNMA SANAYİ..”
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR uzun yıllardır tanıdığımız dürüst ve çalışkan bir Cemiyetçidir,kendisi ile birlikte Siyaset yaptığımız bir Kardeşimizdir..
Dün Büromuzu ziyarete geldi Sağolsun..
AK Parti ile aralarında sorun olup/olmadığını sorduk kendisine “ÖYLE BİR SORUN OLABİLİR Mİ.KESİNLİKLE BİR SORUN YOK..” şeklinde bilgiler verdi.
KARDEMİR FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ olayına değindi ve “MÜSİAD OLARAK,ÜRETİLECEK OLAN KALİTELİ ÇELİĞİN ÖZELLİKLE SAVUNMA SANAYİMİZDE KULLANILMASI İÇİN,BİZDE GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPTIK/YAPIYORUZ/YAPACAĞIZ..” dedi.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR geçtiğimiz günlerde,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL’I ziyaret ettiklerine değindi..
“BU ZİYARETİMİZ SIRASINDA FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ NOKTASINA DEĞİNDİK.SAVFUNMA SANAYİ MÜSTEŞARI İLE TEMAS KURULMASININ YARARINI ANLATTIK VE OLUMLU GELİŞMELER YAŞANACAKTIR..” bilgilerini verdi.
MÜSİAD Genel Merkezi ve Karabük Şubesi’nin de gerekli çalışmaları yapacağına dikkat çekerek “ SİYASET KANALI İLE BU İŞLERİN KOTARILACAĞI KESİN,BİZ MÜSİAD CAMİASI OLARAK DESTEK VERMEYE GAYRET EDECEĞİZ..” ifadelerini kullandı.
FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ HİZMETE ALINIYOR..
Kısa süre içinde üretime başlayacak..

“OHOOO,ABİ ANKARA HAMAMÖNÜ SEMTİNE GİDENLERDEN HABERİN BİLE YOK..” SÖZLERİNİ EDEN KARDEŞİMİZ…
Geçtiğimiz gün,akşam saatlerinde,bir işyerinde oturmuş birkaç arkadaş sohbet ediyorduk,Siyaset ile ilgili olduğunu bildiğimiz bir Kardeşimiz “ABİ ANKARA HAMAMÖNÜ SEMTİNE KARABÜK’TEN KİMLER GİDİYORMUŞ..” diye sordu..
“HABERİMİZ YOK,ANKARA HAMAMÖNÜ SEMTİNE İNSANLAR NEDEN GİTSİN.İŞİ OLANLAR BELKİ GİDER..” falan dedik biz O Kardeşimiz “OHOOO ABİ ANKARA HAMAMÖNÜ ŞU SIRALAR ÇOK REVAÇTA.KARABÜK’TEN GİDENLER ÇOK..” dedi.
Sonra anlattı “AK PARTİ İÇİNDEN Sayın BÜLENT ARINÇ ARKADAŞLARI İLE YENİ PARTİ KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATTI BU ÇALIŞMALAR İÇİNDE YER ALMAK İSTEYEN KARABÜKLÜLERDE GİDİYORLAR..” şeklinde sözler etti.
Hatta bazı isimler falan verdi.
Neyse,biz isimleri geçelim,O Kardeşimiz “ŞU/ŞU İSİMLERLE BENDE GÖRÜŞTÜM VE GELİN BİRLİKTE BU HAREKETİN İÇİNDE OLALIM DEDİM..” diye bilgiler verdi.
Birlikte olduğumuz bir Kardeşimiz ise “BÖYLE BİR PARTİ KURULSA BİLE TUTMAZ..” gibi varsayımlar dile getirdi,ama,O Kardeşimiz çok umutluydu ve “BAK GÖR NASIL TUTUYOR..” filan dedi.
Meğer KARABÜK’TE SİYASET YAPANLARDA gidermiş O Semte.

ÇOK GENİŞ BİR ÇEVRE “ÜLKEMİZ,YENİ BİR ERKEN GENEL SEÇİM YAŞAYACAK..” GİBİ GÖRÜŞ VERİYOR VE KARABÜK..
Dikkat edin,Ülkemizde çok geniş bir çevre “ERKEN GENEL SEÇİM OLABİLİR..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar,görüşler dile getiriyorlar,acaba bu yola gidilir mi..?
DİYELİM Kİ GİDİLDİ..!!
O zaman KARABÜK SİYASETİ NASIL TUTUM ALIR..?
Bu nokta da AK Parti,yine Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Sayın BURHANETTİN UYSAL isimleri ile seçmen karşısına çıkar,bu liste de bir değişiklik yaşanmaz fikri herkesin üzerinde birleştiği bir nokta.
Bu noktanın değişmesi için,bazı çevrelerin ısrarla dile getirmeye çalıştıkları “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ARTIK SİYASETE NOKTA KOYMAYI DÜŞÜNÜYOR.YAPILACAK BİR ERKEN VEYA ZAMANINDA SEÇİMİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYABİLİR..” yorumu olabilir.
BU YORUMUN GERÇEK ÇIKMASI OLABİLİR..
Peki CHP kimleri Milletvekili Adayı yapabilir..?
MHP Nasıl bir liste ile seçmen karşısına çıkabilir..?
Eğer SİYASET DÜNYASI bugün yaşanan konjonktür de,bir ERKEN GENEL SEÇİME giderse ÜLKE GENELİNİ bilemeyiz,ancak,Karabük ÖZELİNDE yaşanacaklar,şimdiden bellidir..!
Hele/hele Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Genel Merkezden geleceği besbelli olan “HAYIR SİYASETE DEVAM EDECEKSİNİZ..” baskısına dayanamaz ve yeniden MİLLETVEKİLİ ADAYI olursa,AK Parti oylarını tırmandırarak Karabük’ü 2-0 yapar..
Bugün yaşanan konjonktürün getirdiği resim bu..
AK PARTİ SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE ATANAN SAYIN ALİ KAYA VE İLÇE YÖNETİM KURULU OLUŞUMU
Sayın AHMET GÜNEŞ ve Ekibinin istifası ile boşalan,AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı görevine,Sayın ALİ KAYA atandı ve İlçe Yönetim Kurulu’nu yapılandırma çalışmalarını tamamladı sanıyoruz.
Bu nokta da AK Parti Giresun Milletvekili Sayın ALİ TEMUR Karabük’e geldi,Safranbolu Teşkilatı Yönetiminin belirlenmesi için gerekli çaba ve katkılarını sundu.
Sayın ALİ KAYA İlçe Yönetimine yaparken,bazı noktalarda sıkıntı yaşadı mı acaba ve gelecekte Siyaset yapmak isteyen kişilerin ısrarlı,inat ve baskıcı TELKİN ve TAVSİYELERİ ile sıkıntılar yaşadı mı..?
AK PARTİ Safranbolu bünyesinde yaşanan TEŞKİLAT DEĞİŞİMİNDEN,en azından bize göre,en yaralı,en zarar görmüş isim olarak Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY çıkmıştır.
Zira AK Parti bu tür sürtüşmeleri fazla hoş görmüyor..
Zira AK Parti bu tür sürtüşmelerin mutlaka faturasını kesiyor.
Sayın NECDET AKSOY Belediye Başkanı olarak,geçmiş dönemde yaşanan huzursuzluk ve rahatsızlıkta,hiç suç,kabahat sahibi olmasa bile AK Parti bünyesinde bir EKSİ NOT almıştır.
Hele Sayın ALİ KAYA ve Yönetimi ile de bir sorun yaşarsa,bu eksi not tamamen silinmez ve bağışlanmaz hale gelebilir,o nedenle Sayın ALİ KAYA Yönetimine TELKİN ve TAVSİYE olayına da fazla girmemiş olması beklenmelidir.
Sayın ALİ KAYA Yönetimini yakında açıklar sanıyoruz.

FİLYOS LİMANI,MAHKEME AŞAMASINI GEÇTİ,ANCAK,ARADAN GEÇEN SÜRE İÇİNDE ÜLKE EKONOMİK DENGELERİ..?
FİLYOS LİMANI Alt Yapı İhalesi yapıldı,ihaleye giren Firmalar KAMU İHALE KURUMU nezdinde,BÖLGE İDARE Mahkemesi nezdinde itirazlarda bulundular.
İŞ HUKUK AŞAMASINDA ÇOK SÜRE KAYBETTİ.
Örneğin ALT YAPİ İHALESİ yapıldığında ÜLKEMİZDE DÖVİZ FİYATLARI hangi aşamadaydı,şu an yaşanan DÖVİZ FİYATLARI hangi aşamada.
YÜKLENİCİ FİRMA BU ANLAMDA FARK İSTER Mİ..?
Galiba FİLYOS LİMANI noktasında böyle bir sorun çıkmış ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimleri konu üzerinde çalışmalar yapıyorlarmış,çözüm için gayret gösteriyorlarmış.
DİLERİZ ÇÖZÜMLENİR..
FİLYOS LİMANI olayı YÖRE İNSANI tarafından YEREL BİR YATIRIM gibi algılanıyor,oysa ki,FİLYOS LİMANI yalnızca Ülkemizin değil ORTA AVRUPA Ülkelerinin de ekonomisi açısından çok önemli.
Birkaç kez yazdık.
FİLYOS LİMANI gerek ORTA AVRUPA Ülkelerinin,gerekse UZAK DOĞU Ülkelerinin LOJİSTİK MERKEZİ gibi olacak,zira FİLYOS LİMANI bir kolu ile BALTIK DENİZİNE,bir kolu ile MANŞ DENİZİNE açılan bir yatırım.
ŞU YAŞANAN TALİHSİZLİKLER BİR AŞILABİLSE.!!

KARABÜK-KASTAMONU KARAYOLU ÜZERİNDE “DOĞAL NEDENLE VEYA TEDBİRSİZLİK NEDENİ İLE GÖÇEN BÖLÜM..!!”
KARABÜK-KASTAMONU Karayolu üzerinde,kimi çevrelerin DOĞAL NEDENLERLE,kimi çevrelerin ise TEDBİRSİZLİK NEDENİ çöktüğünü iddia ettiği bir bölüm var.
BAKALIM NE ZAMAN YAPILIP HİZMETE AÇILACAK..?
Burası DOĞAL NEDENLERLE ÇÖKTÜ görüşünde olanlar,o günlerde yağan yağmurları ve eriyen karları sebep gösteriyorlar,menfezlerin su şiddetine dayanamadığından söz ediyorlar..
HAKLI OLABİLİRLER..
Buna karşılık HAYIR TEDBİRSİZLİK NEDENİ İLE ÇÖKTÜ diyen kesim ise,Karayolunun üst kısımlarında yapılan BENTLERE ve o BENTLERDE tutulan suya atıf yapıyorlar.
BENT/BENTLER ÇÖKÜNCE SU BİRDEN BOŞALDI gibi yaklaşım göstererek,suyun ilk girdiği menfezlerde kopan,yıkılan ağaçların tıkaması olmadığına suyun rahat geçtiğine işaret ediyorlar.
AŞAĞI KISIMLARDA MENFEZLER TIKANMIŞ..
Her ne hal ise artık,olayı bilirkişiler çözer..
Bize gereken BU İŞ NE ZAMAN TAMAMLANIR,YOL AÇILIR cevabı.

16 kişi görüş bildirdi

  1. HAMAMÖNÜ REVAÇTA

    AHMET BEY HAMAMÖNÜNDEN NE ZAMAN LAF EDİCEKSİNİZ DİYE BEKLİYORDUM.ÇÜNKİ HAMAMÖNÜ ÇOK REVAÇTA KARABÜKTEN ÇOK GİDEN VAR.AKP LİLERDEN,ESKİ RP LİLERDEN MHP LİLERDEN ANKARA HAMAMÖNÜNE ÇOK GİDEN VAR.HATTA CHP LİLERDEN BİLE HATIRI ÇOK GİDEN VAR.VALLAHA BEN NE ZAMAN BU İŞE DEYİNİR DİYEREKTEN BEKLEYİP DURUYORDUM SONUNDA TOPA GİRDİNİZ YANİ

  2. Adnan

    Siyaset kurumu öyle bir kurumdur ki bazen yerelde siyasetle uğraşan aktörler kendilerini dev aynasında görüp onlar olmazsa siyaset yürümez zannederler.İster iktidar ister muhalefet olsun fark etmez. Bir parti yerelde birisine görev verirse o kişiler siyaseten güçlenir.Görev üzerinden alınınca da kaybolur gideler.Sadece adları kısır kulislerde anılır.Eski Milletvekili ali beyi hasan beyi hatırlayan kaldı mı. Muhtemelen Osman beyi de köylülerinden başkası hatırlamayacak.M.Ceylan beye hala görev tevdi edildiği için Yeni vekillerimizle beraber gündemde.MHP den son seçilen vekilimizi hatırlayan var mı.Belki internetten sorgulayarak bulacağız pek çoğumuz ismini.
    Şarabın kitabını yazarım deyip parti kurup Tayyip beye bayrak açan Sivas milletvekili ŞENER bey nerede.Güçlü lider meydanda olduğu sürece bunlara itibar olmaz.Halk bir kere bu davranışları hıyanet olarak değerlendiriyor.KK ile CHP bir adım ileri gidebildi mi .gidemiyor.Niye .Baykal etik olmayan bir davranış sergilese bile KK yi hıyanet içinde görebiliyor.Güven telkin etmiyor.Bir bakıyor pensilvanyayla bir bakıyorsun hdp ile kolkola gibi görüntü veriyor.Gurupta hdp ye çakıp gensoruda destek olmak gibi ciddiyetsiz manevralar.Halk bunlara aldanmıyor.Siz her nekadar onları adam yerine koymasanız da iktidar olmanın yolu onların gönlünü kazanmaktan geçiyor.
    Dolayısıyla Hamamönü efsaneside böyle kadük bir durum.İnsanlar bunu da Tayyip beye karşı fethullahçı yapı hıyaneti olarak görebiliyor.Dolayısıyla siyasi hareketlerinin çıkışının doğal olması ve ülkenin istikbali için talebedilir bir durumdan kaynaklanması bekleniyor.Bu yüzden ordan birşey çıkmaz.Hamam önünde beklemeye gerek yok.Girin içeriye paklanıp çıkın.

  3. yorumcu

    Çekiliyoruz deseler ne mi olur . Yerine gelecek yöneticilere bağlı tabi ama bu kadar rezaletten sonra süper olur herhalde. Bu rezaletlere son verecek hatta hesap soracak yürekli bir ekip lazım. Ne olurmuş. Sanki piyasanın vazgeçilmezleri kendileri. Kardemir olmasa esameleri okunmayacak insanlar giderse ne olurmuş. süper olur süper. Leş kargalarına dikkat etmek kaydıyla. Yani devletimizin kontrolü şart bu noktada.

  4. HAMAMÖNÜ KORKULU RÜYA

    HAMAMÖNÜ SEMTİ BAZILARININ KORKULU RÜYASI OLDU HERALDE.RAHMETLİ ERBAKAN HOCAYA ARKADAN HANÇER VURUP GİDENLER HAMAMÖNÜNDÜKE İNSANLAR SAYESİNDE BAŞARILI OLMUŞLARDI.O ZAMAN SÜLEYMAN SOYLUMU VARDI.O ZAMAN NUMAN KURTULMUŞ VARMIYDI.O ZAMAN YİYİT BULUTMU VARDI O ZAMAN ERTUĞRUL GÜNAYMI VARDI BU LİSTEYİ UZATMAK MÜMKÜN.KİMSE KORKMASIN KORKUNUN ECELE FAYDASIMI OLUR YANİ

  5. Cesur

    Yönetimdekilerin kardemiri bırakma gibi bir niyeti beyinlerinin en ufak kılcal damarlarından bile geçmez. Ahmet abi sen artık karabüklüyü iyice gerizekalı belledin.Karabük”ün meşhur delisi Deli Ali’yi yönetime getir Kardemirin gene sırtı yere gelmez.Para basıyor burası.Felaket senaryoları yazıp ne kazanıyorsunuz bilemiyorum

  6. hissedar

    Kardemir yönetiminin tamamının gitmesine gerek yok. Bir kısmı gitse epey yoluna girer. Kambur olanlar haddini bilmeyenler sırtlarını örgütlere dayamış olan aç gözlü toklar gitsin yeter.

  7. bir avuç mutluluk

    Ahmet abi lütfen artık felaket senaryoları yazmayı bırakın..Herkes ev geçindiriyor.Kardemir çalışanlarının kafasını bulandırmayın.Biz çalışanlar olarak işlerin ne kadar yoğun,koşuşturmalı olduğunu görüyoruz yaşıyoruz..Kardemir’e hiç birşey olmaz 2002 yılında yüksek fırınlara kömür yoktu cevher yoktu o şekilde iken ücretsiz izine çıktık maaşlarımız geçte olsa yattı kimin sayesinde yönetimdeki 3 aile sayesinde..Şimdi öylemi yer gök maden, kömür yığılı..stoklarımız dağ gibi..Şimdimi bişey olacak kardemire..Üniversite sınavına hazırlanan oğlum köşenizden kardemir’le ilgili haber takip ediyor lütfen bu çocuğun psikolojisini düşünün.Şurda 20 gün kaldı sınava birazda iyi şeyler yazın yalvarıyorum size..

  8. Gönderen

    Daha önce de önermiştim;
    Yazar Kardemir hakim ortakları yönetimden çekilirler ise n’olur gibi zihin antremanı yaptıracak bir soru sorunca, tekrar etmek istedim!

    Kardemir hakim ortakları yoruldular ise, aralarına güçlü bir ortak daha alsınlar. Ancak yeni ortak demir/çelik işi ile meşgul olmasın. Uygun bir oranda tahsisli bedelli sermaye artışı yapılarak alınacak yeni ortak şirkete yeni bir dinamizm, sinerji katacaktır. Kendilerinin dışarıda demir çelik işi olmayacağı için, kütük alımı gibi konularda dedikoduların da önüne geçilmiş olacaktır. Yeni ortak bir bakıma gözetmen olacaktır….

    Tahsisli bedelli sermaye artışından gelecek para ile de riskli görülen döviz borçlarının bir kısmı kapatılarak, Kardemir’in finansal göstergeleri iyileşmiş olacaktır….

  9. karabük düşmanı

    KARDEMİR YÖNETİMİNDEKİ 3 AİLE DE ANCAK KARDEMİR İLE TİCARET YAPMALARI YASAKLANIRSA GİDERLER . O ZAMAN KARDEMİR DEN PARA KAZANAMAYACAKLARI İÇİN HİSSEDAR OLDUKLARINDAN KARDEMİR İN PARA KAZANMASINI İSTEYECEKLERDİR.10 YIL KADAR ÖNCE SENDİKA DA ÜST YÖNETİMDE OLAN BİRİSİ İLE SOHBETİMİZDE KARDEMİR HİSSE FİYATI NEDEN BU KADAR DÜŞÜK DEDİĞİMDE ORTAKLAR KARDEMİR SIRTINDAN PARA KAZANAMAZ HALE GELMEDİKTEN SONRA KARDEMİRİN PARA KAZANMASINA MÜSAADE ETMEZLER O YÜZDEN BİR BAĞ MAYDANOZ FİYATINDA SÜRÜNÜYOR DEMİŞTİ.ORTAKLARIN STRATEJİ DEĞİŞTİRMELERİ GEREK ANLAYACAĞINIZ , ONUN İÇİNDE ŞARTLARIN DEĞİŞMESİ GEREK.ŞARTLAR DEĞİŞECEK ORTAKLAR DİREK DEĞİL ENDİREK KAZANACAK YANİ ORTAKLAR DEĞİL KARDEMİR KAR EDECEK , EDECEKKİ HİSSE FİYATLARI YÜKSELSİN DEMİŞTİ.ŞİMDİ BAKIYORUMDA ÇOK HAKLIYMIŞ ESKİ AMA ZAMANINDA ÇOK ETKİLİ OLAN SENDİKACI ABİMİZ.

  10. Cumali Poyraz

    Ahbet Bey, Karabük-Kastamonu yolu doğal afet sonucu veya herhangi bir nedenle çöktü. Yolun faaliyete ne zaman geçeceği belli değil denilmektedir. Abi ben mühendis değilim ama bu yolun bir tarafına Belediyenin getirmiş olduğu büyük iki tane beton boruların döşenerek üstüne hafriyat toprağı döküldükten sonra bir şeridinin trafiğe açılıp diğer tarafından inşaat çalışmaları başlanır ve buranın bitirilmesinden sonra buradan yol verilerek diğer bölümün inşaatına başlanılabilir. Böyle bir çözüm varken niye vatandaşı sıkıntıya düşürüp, yok Bostanbükün’den, yok Kireç kuyusu tarafınndan yol vererek niye mağdur ediyorlar anlayamıyorum.

  11. Gönderen

    Sn Gönderen
    Yazar burada bu soruyu alternatif çözüm yolları üretelim diye sormuyor bence . Sizin alternatifleriniz de konuşulabilir başka alternatifler de gündeme gelebilir ama bu yazının amacı bu değil herhalde. Birileri “maazallah biz çekilirsek haliniz harap olur haaaa bizi mumla ararsınız” diye gazetelere ilan veremedikleri için böyle köşe yazarları aracılığıyla mesaj veriyorlar gibi görünüyor . Bu kibir bu kendini beğenmişlik bu üstü örtülü tehditkar tavır bu aba altından sopa gösterme çabaları bir yerden tanıdık gelmedi mi herkese?
    Sanki her şey mükemmel gidiyor da biz de bu mükemmelliği kaybetmekten korkacağız.
    Korkmayın korkmayın sn yöneticiler hiç çekinmeyin. Çekilebilirsiniz yönetimden. Birileri beterin beteri durumu olmasına müsaade etmez artık. Siz orada olduğunuz sürece o modası geçmiş arabesk yönetiminizle ne Karabük insanından ne Hükümetten destek alınabiliyor. Çalışan da naapsın eli kolu bağlı sesi çıkmıyor. Destekliyor mu desteklemiyor mu bilinmiyor. Rüzgar gülü gibi fırıldayan profesyonel yöneticileriniz dışında fazla destekçi olduğunu da sanmıyorum. Küçük yatırımcılar zaten malum. Bir kaşık su verseniz boğarlar yönetimi.
    Diğer entegreler üretim, verim, satış, maliyetler , global rekabet konuşup şirketi nasıl ileri götürürüz, nasıl krizle başa çıkarız diye ince hesaplar yaparken biz çağdışı bir şekilde kaynar bir kazan gibi çalınan çırpılan kaçırılan sömürülen kaynakları , yapılan haksızlıkları , adaletsizlikleri , gırtlağı aşan borçları , verimsiz üretimleri , alınamayan ihaleleri, devlet kurumlarında bile görülmeyen acaip personel politikalarını , yöneticiler acaba nereye hizmet ediyor mevzularını, paralel mi eşkenar mı dörtgen mi mevzularını , tekerlek haddehanesini sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak mevzularını , ensede boza pişiren kreditörleri , yetersiz ve kalitesiz orta seviye yöneticileri konuşuyoruz. Yazık. Bir de bütün bunlar olurken vah vah giderlerse ne olacak diye mi dertleneceğiz. Valla bu durumda hiç de fena olmaz gibi duruyor.

  12. Hamamönü Siyaseti

    AKP’LİLERİN Hamamönü olayından tirim tirim titriyor.Amma yapacakları bişey yok.Yeni parti gelince AKP artık tek başına iktidarı rüyasında görür.Devlet dairelerinde kibirli pozları biter.İnsanlar demokrasiyi içine çeker.Göreceksiniz bakın ne süpriz isimler bu Parti kadrolarında yer alıcaklar.Umreden yeni dönenleride bu saflarda görünce sakın şaşırmayın emi.

  13. Gönderen

    Sn. benimle aynı rumuzu kullanan arkadaş;
    Benimle aynı rumuzu niye kullanıyorsunuz? Eğer “Gönderen” rumuzu ile yorum gönderermeye devam edecek iseiniz ben başka rumuz seçeyim…

    Ben çoğu yazdığınız şeylerde sizin gibi düşünmüyorum. Kardemir geçen sene 330.992.375 Tl .kar etmiş. Şirketin mali tablolarına bakılırsa yıllardır kar ettiği ve öz sermayesini büyüttüğü görülüyor. Her ne kadar aksaklıklar, tehir olsa da yatırımlar birer birer bitiyor. İş yapılan yerde aksaklık da olur, tehir de…..

    Ben size cevap yazmak istemezdim ama, bana hitap etmişsiniz ve de benimle aynı rumuzu kullanmışsınız. Onun için yazdım.

    Site yönetiminden de yukarıdaki yorumun rumuzunda değişiklik yapmasını istirham ediyorum. Gönderen2 olabilir mesala veya başka bir kelime. Bunu istemek hakkım olsa gerek. Çünkü mesajı yazan gibi görünüyorum….
    Hem yorumlar da karışmaz….

  14. Gönderen rumuzu için açıklama

    Gönderen rumuzunun sahibi. Yanlışlıkla sizinle aynı rumuzla yorum yazılmıştır. Kusura bakmayınız .Siz Rumuzunu kullanınız. Bir daha bu rumuzla biz yorum yapmayacağız. Tekrar özür.

  15. kristal

    YÜCE ALLAHIMIZIN ADALETİ ER GEÇ TECELLİ EDECEKTİR İNŞALLAH.KARDEMİR YÖNETİMİ VE SENDİKA HAKSIZ YERE İNSANLARIN ATILMASINA NEDEN OLMUŞTUR.ŞİRKET ZARARI CABASI.ÜZERLERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPARLAR …

  16. malazgirt

    Öncelikle herkes rumuzunu belirlesin de şu platformda adam gibi tartışalım.Kardemiri yönettiğini zannedenlerin aba altından sopa göstermesine ve bu işi Ahmet Gölbek üzerinden (her zamanki gibi) yapmalarına ve biz gidersek şöyle olur,böyle olur teranesine karşılık yazan “gönderen” rumuzlu arkadaşım.Yerden göğe kadar yazdıklarına katılıyorum ve altına ben de imzamı atıyorum.Ağzına sağlık.Ahmet Gölbek yine “çatı başımıza göçüyordu,bunlar geldi kurtardı” masallarına başladı.Ahmet Bey, gözünü seveyim, yılların gazetecisiyim diye geçiniyorsun, biraz realiteye göre yazı yaz.Komik duruma düşme, herşeyden önemlisi kendini kullandırma.Bak sayende bu platformda içerikli yorum yazan 4-5 kişi biriki hafta önce artık yorum yazmayacaklarını,bu platformun amacından saptığını belirterek yorum yazmaz oldular.bakıyorum, o süreden beri bu arkadaşlardan yorum gelmiyor. Tabi birilerinin de işine gelmiyor değil.O yüzden biraz objektif ol, ya da derya pidenin paça çorbasını yaz; daha inandırıcı olur,daha çok ilgi çeker.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Selin yıktığı tarihi Aktaş Köprüsü yeniden inşa edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde 2021 yılındaki selde yıkılan tarihi ahşap Aktaş Köprüsü, yeniden hizmete girdi.

Osmanlı eseri olan ve kesin yapılış tarihi bilinmeyen köprü, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararıyla 2012 yılında “kültür varlığı” olarak tescillendi.

Yaklaşık 18 metre uzunluğunda, 2 metre 30 santim genişliğindeki köprü, yüz yılı aşkın süre bölge halkına hizmet verdi.

Kastamonu-Şenpazar kara yolu üzerinde bulunan ve Azdavay ilçesine bağlı Alı köyü sınırlarında yer alan tarihi ahşap köprü, 2021 yılında Kastamonu'nun çok sayıda ilçesini etkileyen selde yıkıldı.

Asırlık köprünün benzeri, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek kullanıma açıldı.

Alı köyü muhtarı Selahattin Oturak, AA muhabirine, köprünün 1900'lü yılların başında yapıldığını düşündüklerini söyledi.

Eskiden atların yük taşırken kullanılmasından dolayı köprünün bölgede “At Köprüsü” olarak da bilindiğini belirten Oturak, “Bu köprü yıllardır yaya köprüsü olarak kullanılıyor. Daha sonra Özel İdare tarafından aşağıya araçlar için bir yol yapıldı ama bu köprü kullanılmaya devam etti.” dedi.

Bölgede 2021 yılında çok büyük bir sel felaketi yaşandığını hatırlatan Oturak, “Valay Çayı üzerinde bulunan köprümüz, 2021 yılındaki büyük selde yıkıldı. Ondan sonra yeniden yapılması için çalışma başlatıldı. Karayolları tarafından yerine tamamen ahşap yeni bir köprü yapıldı.” diye konuştu.

Köprünün kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Oturak, şunları kaydetti:

“Araç yolu yapılmadan önce ana yola bağlantımız olan tek köprü, buydu. Bu köprü yıllarca bizim dünya ile bağlantımız oldu. Araç olmadığı dönemlerde bu köprüyü yaya olarak kullandık. Bu köprüden geçerek ana yola çıkar, vilayete, ilçeye buradan giderdik. Şu anda da aracı olmayan vatandaşlar bu köprüden geçerek Şenpazar yoluna çıkıyor, ilçeye veya il merkezine oradan dolmuşa binerek gidiyor.”