Her Telden (27.Ocak.2016)

Her Telden (27.Ocak.2016)

Yayın: 27.01.2016 10:13
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN ERDOĞAN DİNÇEL “SİYASETTE SEVİYEYİ DÜŞÜRMEMEK GEREKİR..” GÖRÜŞÜNDE..
CHP Karabük İl Başkanı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,dün Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu ve uzun/uzun sohbet ettik CHP içinde ki gelişmelerden Yerel Siyasete kadar uzanan bir çizgide konuştuk.
“SİYASETTE SEVİYEYİ DÜŞÜRMEMEK GEREKTİĞİNİ..” çok sık tekrarlayan CHP Karabük İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL bunu SİYASAL ELEŞTİRİ ile,o eleştiri ile bağdaşmayan,ithamlar üzerinden söyledi.
30 Yıldır aktif Siyasetin içinde olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL bu süre içinde “CAMİ/OKUL VE KIŞLA MUTLAKA SİYASETİN DIŞINDA TUTULMALI..” gerçeğine riayet etmeye çalıştığını söyledi.
“DİN ÜZERİNDEN SİYASET ÇOK ÇİRKİN BİR OLAY..” dedi.
Bu sözleri,en azından bize,bir yere gönderme gibi geldi,ancak,kendisi “YOOOK GÖNDERME FALAN DEĞİL.YÜREKTEN İNANDIĞIM İÇİN BUNU SÖYLÜYORUM.DİN ÜZERİNDEN,İNSANLARIN İNANÇLARI ÜZERİNDEN SİYASET ÇOK ÇİRKİN..” dedi.
CHP Olarak Karabük’ün her konusu ile ilgilendiklerine işaret etti.
Sonra da “ÖRNEĞİN KENT MEYDANI’NA KURULAN LUNAPARK KALDIRILARAK,YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN ÇELİK CAMİ BU ALANA YAPILIRSA ÇOK GÖRKEMLİ OLMAZ MI..?” diye görüşler dile getirdi.
“ALTINDA OTOPARK VAR,ACABA ÇEKER Mİ..?” diye sorduk “GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDE BUNUN HESABI EN İNCE DETAYINA KADAR YAPILABİLİR.NEDEN ÇEKMESİN Kİ..” gibi cevap verdi.
“KENT PLANLAMASINDA ORTAK AKIL GEREKİR..” dedi..
“BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI YANLIŞTIR..” gibi mesajlar verdi

ÖNCE Kİ GÜN AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE “SON GELİŞEN OLAYLARI GÖRÜŞTÜK..” VE UZLAŞI..
Önce ki gün AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile bir süre sohbet ettik,Karabük üzerine düşündüklerini öğrenmeye çalıştık ve son gelişmeleri görüştük.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR uzlaşmacı kişiliği ile bilinen ve kavganın değil,uzlaşmanın insanı olarak tanınan bir isimdir,inandıkları doğrular için sonuna kadar mücadele verir,ancak,kavgacı,kırıcı değildir.
UZLAŞMACI BİR KİŞİLİĞİ VARDIR..
İnandığı değerler noktasında müthiş dirençlidir,o değerlerden mümkün değil taviz vermez,ancak,bunu yaparken kullandığı temel argüman KONUŞMAK/İKNA ETMEK/UZLAŞMAK kültürüdür.
SON GELİŞMELERİ SORDUK..
Bir uzlaşı ortamı yaratmaya çalıştığı şeklinde izlenimler aldık.
“BİR DİZİ HATALAR YAPILMIŞTIR.ANKARA’DA ÇOK ETKİLİ YERLER BU HATALAR NEDENİ İLE BİR REAKSİYON İÇİNDE OLABİLİRLER.BEN BİR UZLAŞMA ORTAMI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM.İNŞAALLAH BAŞARIRIZ..” gibi bilgiler verdi.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR ÖZELLİKLE Karayolları konusunda çok duyarlı gibi geldi bize “GENEL MÜDÜRLÜĞE GELEN SAYIN İSMAİL KARTAL BU YÖRELERİ BİLEN BİR YÖNETİCİ.HİZMET AKIŞINI CANLANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ..” bilgilerini verdi.
“KAVGA DEĞİL,UZLAŞI/BİRLİK TEMEL HEDEFİMİZ..” dedi.

BAZI BÖLGESEL DERNEKLER “SİYASET HESABINA MI GİRİYORLAR..” UZUN SÜREDİR HİSSEDİLMEYEN BÖLGESELLİK
Bazı BÖLGESEL DERNEKLERİN,Yerel Seçimler bağlamında,hareketlenmek istediklerine ilişkin çok ciddi bilgiler veriliyor ve Bu yönlü çalışmalar UZUN SÜREDİR görülmüyordu,yeniden başlayacak galiba.
AK PARTİ İKTİDARI ile birlikte BÖLGESEL HAREKETLER tam anlamı ile dibe vurmuştu ve BÖLGECİLİK Hareketleri minimize olmuş insanlar bu bağlamda kategorize edilemiyordu,olmuyordu…!
ŞİMDİ BAZI HAREKETLENMELER GELİYOR KULAĞIMIZA.
Kimi BÖLGESEL DERNEKLER Yerel Seçimler için “ŞU HEMŞERİMİZİ ADAY YAPALIM,BU HEMŞERİMİZ MECLİSE GİRSİN..” gibi bir düşünce sistematiğine giriyorlar mı..?
Bu soruya EVET GİRİYORLAR/EVET GİRDİLER BİLE şeklinde cevap veren insanlar var ve işin bir başka yönü de,bu şekilde cevap verenlerin sayısı gittikçe artıyor.
Karabük’ün eskileri iyi hatırlarlar..
BÖLGECİLİK HABİS BİR UR GİBİYDİ..
Toplumun tüm kılcal damarlarına kadar işlemişti ve bu yüzden KARABÜK ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJLARINI yitirmişti,çok önemli,çok ciddi zararlar görmüştü..
UZUN YILLAR BÖLGECİLİK GÖRÜNMÜYORDU..
Yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor..

TONYUKUK RUMUZU İLE YORUM YAZAN BİR OKURUMUZUN SÖZÜNÜ ETTİĞİ HUSUS GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..
Gazetemiz İnternet Sitesine TONYUKUK RUMUZU ile içerikli Yorumlar gönderen bir Okurumuzun dün yolladığı Yorum gerçekten dikkatimizi çekti,ders çıkartarak ve zevkle okuduk.
NASİBİMİZE DÜŞEN ELEŞTİRİLERİ DE ALDIK..
Ancak,TONYUKUK rumuzlu kardeşimizin gönderdiği yorumun son kısmında değindiği bir konu çok ama çok önemli ve bizim özellikle bu bölüm çok dikkatimizi çekti.
TONYUKUK isimli Okurumuz şöyle diyor “KARDEMİRİN ÖZELLEŞTİRME MODELİ MAALESEF BİR FİYASKO İLE SON BULMAK VE DEVLET BU ŞEKİLDE 1 MİLYAR DOLAR BORÇLA KUCAĞINDA BULMAK ÜZERE..”
Son hareketlenmeler,gelişmeler,SİYASET-KARDEMİR İlişkilerinde ki gerginlik acaba “Sayın TONYUKUK’UN YORUMUNDA YER ALAN 1 MİLYAR DOLARA YAKLAŞAN BORÇLA KARDEMİR’İ DEVLETİN KUCAĞINA BIRAKMAYA YÖNELİK Mİ..?” diye düşünmek mümkün..
BÖYLE BİRŞEY OLMADIĞINA/OLMAYACAĞINA İNANIYORUZ..
Ama,bu yönlü bir düşünceyi akıllara getirmek çok mu haksız..
SİYASET KURUMU içinde de böyle düşünenler yok mudur..?
Böyle bir OYUN KURGULANMIŞ OLABİLİR Mİ..?
TONYUKUK rumuzlu Okurumuz gelişmeleri yakından izliyor..
Bu yorumunda da bunu bir kez daha gözlemledik.

GELECEKTE YAPILACAK OLAN ÇELİK-İŞ SENDİKASI ŞUBE KONGRESİ VE SİYASETİN KONGREYE AĞIRLIK KOYMASI..
ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Kongresi ne zaman yapılacak,net bir bilgimiz yok,ancak SİYASET KURUMU’NUN bu kez Kongre aşamasında ağırlıklı çalışmaları olacak..
SİYASET BU İŞİN İÇİNDE OLACAK..
Kaç Kongredir,bir Siyaset Bu Kongrelerde,sessiz ve derinden hareket ederek “ÇOK ÖNEMLİ,ÇOK CİDDİ MESAFELER ALDI..” çok önemli bir etkinlik sağladı..
Gelecekte yapılacak Kongreler için İRADE BEYAN EDENLER var.
ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Kongresi için henüz hayli vakit olduğunu sanıyoruz,ancak,şimdiden belirli görüşleri dile getirenler var ve bu anlamda ki çalışmaların içinde olacaklarını söyleyenler var.
GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEYECEĞİZ ELBET.
SENDİKAL GELİŞMELER KARABÜK’ÜN TEMELİNDE VARDIR..
BİR SÜREDİR UNUTULMUŞTU,YENİDEN HATIRLANIYOR GİBİ..!!

İNTERNET SİTEMİZE GELEN “ÇOK İÇERİKLİ YORUMLAR VE GÖRÜŞLERE SAYGI NOKTASI..”,ÖRNEĞİN “GÖNDEREN..”
Gazetemiz İnternet Sitesine çok içerikli yorumlar geliyor,örneğin TONYUKUK rumuzlu arkadaşın yorumundan alıntı yaptık ve o düşünce bize çok çarpıcı geldi.
ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN BİR GÖRÜŞ O.
Ayrıca GÖNDEREN rumuzu ile,sıkça yorum yollayan bir okurumuz var ve görüşleri gerçekten içerikli,piyasaları iyi bilen,iyi izleyen ve bu bağlamda KARDEMİR olayına içerikli bakış getirebilen bir Okurumuz.
DÜN YORUMU VARDI.
ÇİN/RUSYA Ülkelerinin DEMİR PİYASALARINA verdiği tahribatı ele almış GÖNDEREN rumuzu ile yorum yazan Okurumuz ve bunu yaparken de YUVARLAK UZUN ÜRÜN ile YASSI ÜRÜN noktalarında ki GÜMRÜK VERGİLERİNİ,KORUMACILIĞI kısaca anlatmış.
Daha doğrusu kısaca değinmiş.
KARDEMİR 2015 ZARARINI KUR FARKI OLARAK GÖRÜYOR.
Bilindiği gibi KARDEMİR döviz fiyatlarının aşırı yükselmesinden önemli ölçü de ve çok olumsuz biçimde etkilendi,GÖNDEREN rumuzlu Okurumuz KARDEMİR zararının büyük ölçü de buralardan kaynaklandığına dikkat çekmiş.
İNTERNET Sitemize gelen yorumlar BİR BASIN FENOMENİ HALİNE GELDİ/GELMEK ÜZERE ve bilindiği gibi,bizi eleştiren,bize haklı veya haksız getirilen eleştirilerin bile virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.
YETER Kİ,YORUM YAZANA HUKUKİ SORUMLULUK GELMESİN.
Şimdi YORUMLAR belirli bir platforma oturdu,düzeyi,içeriği yükseldi,genellikle YAZDIKLARI KONULARI ÇOK İYİ BİLEN isimlerden yorumlar geliyor,insanlar görüşleri bilinsin istiyorlar..
GÖNDEREN Rumuzu ile içerikli bir yorum geldi dün..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “KARABÜK’Ü İLERİYE GÖTÜREN BİR LOKOMOTİF OLMA GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK Mİ..?”
Biz daha önceleri de birkaç kez yazdık,eğer AK Parti Hükümetleri,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ kurmamış olsalardı,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü görevine Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL gibi bir Rektör getirmeselerdi KARABÜK’ÜN HALİ NE OLURDU..?
Lütfen bunu herkes salim kafa ile bir düşünsün..!!
Bakın KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile birlikte ONLARCA ÜNİVERSİTE kuruldu,hiçbirisi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN yakaladığı düzeyi yakalayamadı..
TAMAMI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN GERİSİNDE KALDI..
EĞİTİM KALİTESİ AÇISINDA GERİSİNDE KALDI..
ÖĞRENCİ SAYISI AÇISINDAN GERİSİNDE KALDI..
TERCİH EDİLİRLİK NOKTASINDA GERİSİNDE KALDI..
KYK ÖĞRENCİ YURTLARI NOKTASI YİNE AYNI OLDU..
ÖĞRETİM ÜYESİ NOKTASINI YAZMAK BİLE GEREKSİZ.
Peki KARABÜK ÜNİVERSİTESİ gelecek açısından nasıl bir görüntü alacak acaba,örneğin GİTMEK İSTEYEN ÖĞRETİM ÜYELERİ var mı,örneğin GELMEK İSTEYEN ÖĞRETİM ÜYELERİ var mı..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “KARABÜK’ÜN GELECEĞİ..”
Buna isterseniz SOSYAL DÜZEYİN YÜKSELMESİ açısından bakın,isterseniz KENTİN/YÖRENİN EKONOMİSİ açısından bakın durum kesinlikle böyle.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KURULMASAYDI,NE OLURDU..?

KAPALI HALDE DURAN “VATAN HASTANESİ BUGÜN Kİ HALİ İLE YEDİEMİN DEPOSU GİBİ..” VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ..
Yenişehir de bulunan ve Mülkiyeti KARDEMİR’E ait olan VATAN HASTANESİ uzun süredir kapalı ve anlatıldığına göre içinde ki,TÜM İŞYA,TIBBİ ALET,AKLINIZA GELEN ne varsa İCRALIKMIŞ.
Anlayacağınız VATAN HASTANESİ şu an itibarı ile YEDİEMİN DEPOSU gibi ve hiçbir işe yaramıyor/yaratılamıyor,yüzlerce insan burada mağdur oldu/mağdur edildi,şimdi İÇİNDE Kİ HERŞEY ile birlikte BİNALARDA heder edilmeye terk edilmiş görünüyor.
BOŞ DURAN BİNA MUTLAKA ZARAR GÖRÜYOR.
Örneğin YEŞİL MAHALLEDE Kİ BELEDİYE BİNASI..
Uzun süredir kapalı duran VATAN HASTANESİ mükemmel bir yere sahip,tertipli,düzenli bir yer ve HASTANE OLARAK düzenlendiği için BU AMAÇLA KULLANIMI DA kolay.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BURAYA TALİP.
Doğrusu yakışanı ya KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NİN burayı alıp HASTANE olarak kullanması veya ihtiyacı varsa MEDİKAR Hastanesi’nin burayı alıp Hastane olarak kullanması.
EN KÖTÜSÜ BUGÜN Kİ HALİ,BUGÜN Kİ DURUMU..
KARDEMİR Yetkilileri bu işe bir çözüm bulabilirler mi..?
Galiba KARDEMİR’İN DE ciddi bir KİRA ALACAĞI var buradan.

8 kişi görüş bildirdi

  1. HALİT DELİORMANLI

    TONYUKUK DOĞRU DEMİŞ.1 MİLYAR DOLAR BORÇLA DEVLETİN KUCAĞINA BIRAKIP GİDİCEKLER BUNUN YOLUNU YAPIYOLAR HERALDE BU PLANI KİMSE YİMESİN SAKIN

  2. CHP Lİ OY VEREN

    RAFET VERGİLİYE OY VERDİM BİR DAHAMI ASLA VE KAT’A.RAFET VERGİLİ BENİDE CAMİYE HOR BAKANLARDAN GÖRÜYOR DEMEK.HİÇBİR CHP Lİ CAMİYE HOR BAKMAZ.CHPLİLERİN CAMİYLE SORUNU OLMAZ.BUNU İDDİA ETMEK AYIPTIR,GÜNAHTIR,HATADIR.BİR DAHA RAFET VERGİLİYE OY VERMEKMİ ASLA VE KAT’A.ZATEN CHPLİLERDEN OY İSTEMESİDE ARTIK YANLIŞ OLUR.BEN CHPLİLERDEN OY İSTEMEM ONNARIN CAMİYLE MESELESİ VAR DEMESİ LAZIM.

  3. karabük

    katılıyorum ben de bir daha rafet beye oy vermem. ukalalık belediyecilikte olmaz. Kendisi maaş almıyor ama Kardemirden iş almakta bir sakınca görmüyor. Kardemirin müdürlerinin siyasi tercihleri belediye ve şirket yönetimi arasında pazarlıklara konu oluyor. Bunların belediyecilik zihniyetini ve halka açık şirket yönetme zihniyetini alkışlıyorum. Tebrikler. Ama sonuç ortada. Hepinizi profesyonelliğe , iş ve ticaret ahlakına , etik kurallara uymaya davet ediyorum. Dinden imandan dem vurup Atatürkçü ve chp li insanları yargılamak hiç kimsenin haddine değildir. Herkesin imanı kendinedir ve dini kuvvetli olmayan chp li ve MHP liler olduğu gibi dini inançları çok güçlü chp li ve mhpliler de vardır. Karabük halkı daha çok muhafazakar tarafta diye tribünlere oynamayın önce kendi icraatlerinize bakın. Destek olduğunuz sanayicilere bakın. Devlete ne zararlar vermişler. Ne vergi kayıpları oluşturmuşlar. Ne sahte faturalarla işler yapmışlar.

  4. krdmd

    Urfa valisinin dediği gibi. “3E” yi çözebilirsek bütün insanlar ve Karabük insanı için her şey hallolacak . Nedir bu “3E” EKONOMİ , EĞİTİM , EHLAK. 🙂 Bu söylem gerçektir. Kendisi telaffuzu doğru yapmamış olsa da tespiti % 100 doğrudur.

  5. HALKIN ADAMI

    KARDEMİR İN PLANLARI PROKRAMLARI KARABÜK TE YÜZÜNCÜ YILDA HALI SAHADA ŞEKİLLENİYOR KARABÜK TE HANKİ AVUKATLAR AYLIK 30000 BİN TL AYLIKLA KARDEMİR DE HİÇ BİR İŞ YAPMADAN MAAŞ ALIYOR

  6. hissedar

    avukatlar iş yapmaz olur mu? sahiplerine sonsuz sadakat gösteriyorlar. bu uğurda da her yol mubahtır tabi. daha ne yapsınlar? iş yapmıyorlar demek haksızlık olur. İnşallah sahipleri de günü geldiğinde onlara öyle sadakat gösterir.

  7. HİSSE SAHİBİ

    Mavukatların hakkını yemeyin arkadaşlar, adamlar kaç tane mahkemaden yırttı kimin sayesine görmedinizmi? 3000 tl azmış yaptıkları işin getirisine bakarsak, ucuza gitmişler eğer öyle ise, Allah korusun günahlarını almayalım, inşallah aslı yoktur.

  8. Kul Ahmet

    Dün gece bir rüya gördüm ki dostlar ne rüya ! Bildiğiniz kabus ! Bir tesis var rüyamda hayal meyal hatırlıyorum oldukça da büyük bir tesis. Bakıyorum çalışanlar mutsuz, endişeli. Sonra bir ak sakallı dede beliriyor yanımda nur yüzüyle. Niye böyle olduğunu merak ettin değil mi diyor bana. Evet diyorum ve başlıyor anlatmaya ”Bu tesiste yapılan art niyetli uygulamalara karşı çıktığı için buraya gönülden bağlı,her kademeden bir çok faydalı çalışanı ya pasifize ettiler ya da gönderdiler. Bunların yerine de söz dinleyen, talimat almaya müsait niteliği tartışma konusu insanları koydular” Rüya bu ya, devam ediyor ak sakallı dede anlatmaya” sahipleriyle işletmenin çıkarları çatışıyormuş, kaşlarım yukarı kalkıyor hayretler ediyorum ! Sahipleri (kendi) şirketlerinde yapılsa kıyameti kopartacakları olaylar o tesiste olduğu zaman (bana ne diye) kafalarını öbür tarafa çeviriyorlarmış, yok canım diyorum ! O tesisin ürünlerini kılıfına uydurup türlü cinliklerle depolarına çekerek komisyonla satıyorlarmış ! Yetmiyor o sahipler gizli-açık türlü ihalelere girerek etik olmayan bir şekilde kazanmaya devam ediyorlarmış ! Hukukçuları bile adamına göre muamele yapıyormuş. O kadar ki aleni ortaya çıkmış davalık konularda (dava konusu) firma, tanıdık birinin yakını çıkınca dava açıp üzerine gitmek, acaba olayın boyutu daha büyük olabilir mi ? demek, o birilerinin her çağırdığında koşa koşa gelen tanıdığa ayıp olacağından apar topar konu kapatılmış !! . Mide bulantısıyla beraber terler içinde uyanmışım dostlar. Kendi kendime söylendim, sorular peş peşe geldi zihnime. Ölümün değişmez tek gerçek olduğu ve Mevlananın da dediği gibi geldiğimiz değil uğradığımız bu dünya hayatında rüyada da olsa yapılır mı bu ? değer mi ? Kanuniye kalmayan dünya kime kalmış ? Hiç mi Allahtan korkmaz, kuldan utanmazsınız ? demekten kendimi alamadım gördüğüm rüya da olsa.
    Baktım sabah ezanı okunuyor abdest aldım ve namaz öncesi açtım ellerimi arşa ve dedim ki rabbime
    ” hasbinallahu ve nimel vekil, nimel mevla ve nimen nasir ”
    Not : Bu yazının hiç bir gerçek kişi ve kurumla ya da kurumlarla alakası yoktur. Olası benzerlikler tesadüfidir, yazanı bağlamaz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)