Her Telden (28.Nisan.2015)

Her Telden (28.Nisan.2015)

Yayın: 28.04.2015 09:40
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “SEÇİMİ 2-0 ALIRIZ..”,BİR BAŞKA AK PARTİLİ GRUP “ ZOR GİBİ…”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR “KARABÜK SEÇMENİ KADİRBİLİR BİR ANLAYIŞIN SAHİBİDİR.GELEN HİZMETLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ VE BU HİZMETLERİ GETİREN,YENİ HİZMETLERİ GETİRECEK OLAN AK PARTİMİZE OY VERİR..”diyor
ÇALIŞMALARIN YOĞUN BİÇİMDE SÜRDÜĞÜNE işaret eden Sayın TİMURÇİN SAYLAR gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerine dikkat çekiyor.
“SEÇİM SONUCU KESİNLİKLE 2-0..” diyor.
Dileriz 7 HAZİRAN GÜNÜ HERKES umduğuna kavuşur.
Ancak,AK Parti içinde bir grup ise “TİMURÇİN BAŞKAN UMDUĞUNU BULAMAYACAK..” diyorlar ve “2-0 İHTİMALİ ÇOK ZOR GÖRÜNÜYOR..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar.
Özellikle,daha önce GENEL ve YEREL SEÇİMLERE bizzat girmiş olanlar “AK PARTİ HİÇBİR GENEL SEÇİME BÖYLE GİRMEDİ VE BÖYLE HAZIRLANMADI.BU HAVA İKİ YEREL SEÇİMDE YAŞANAN HAVAYI ANDIRIYOR..” görüşündeler.
“BİR DURGUNLUK VAR.HEYECAN YOK..” diyorlar..
Hatta çok önemsediğimiz bir kardeşimiz “EMİN OLUN,MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İLE BİRLİKTE DOLAŞMAYA YÖNETİCİ BULUP SAHAYA SÜRMEKTE ZORLANDIKLARINI,İDDİA EDENLER VAR..” bilgilerini verdi.
“BU YÖNETİMİN İŞİ HAYLİ ZOR..” şeklinde görüşler verdiler.

“AK PARTİ YÖNETİMİNİN VE ADAYLARIN TEK ŞANSI,ŞEÇİME HEM CHP’NİN,HEM MHP’NİN ÇOK ASILMASI..” GÖRÜŞÜ..
AK Parti içinde önemli sorumluluklar yüklenmiş bir GRUP PARTİLİ ile sohbet ettik “BU YÖNETİMİN HEM 7 HAZİRAN TARİHİNE KADAR HEM 7 HAZİRAN TARİHİNDEN SONRA İŞİ ÇOK ZOR..” analizini yapan AK Partili kardeşimize sorduk “NEDEN..” diye.
“7 HAZİRAN TARİHİNE KADAR ÇALIŞMALARA HIZ VERMEKTE,BİR HEYECAN YAKALAMAKTA ZORLANACAKLAR..” dedi ve “TEK ŞANS,CHP İLE MHP’NİN SEÇİME ÇOK ASILMASINDA,OYLARIN ÖYLE DAĞILMASINDA..” dediler.
“7 HAZİRANDAN SONRA,BAŞARISIZLIĞIN İZAHI İÇİN ZORLANACAKLAR VE MUHTEMELEN DOYURUCU BİR İZAHATTA BULUNAMAYACAKLAR..” şeklinde bir yaklaşım getirdi.
“PEKİ SİZ NEDEN YARDIMCI OLMUYOR,SAHAYA İNMİYORSUNUZ..” diye sorduk,bunu açık/seçik ve net biçimde sorduk kendilerine “DAVET EDİLMEYEN YERE KİMLER GİDER SİZ İYİ BİLİRSİNİZ..” gibi cevaplar verdiler.
Bize söyledikleri “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN GELİR,BİZİ DAVET EDEREK ÇALIŞMALARA KATILMAMIZI İSTER,O ZAMAN ELBET KATILIRIZ.ANCAK ŞU ANA KADAR KATILMAYIŞIMIZIN NEDENLERİNİ DE SORAR..” içerikli bilgiler verdiler.
AK Partiyi Karabük’te hiç böyle görmemiş bir insan olarak,hayret ediyoruz doğrusu,kaybettikleri İKİ YEREL SEÇİMDE bile vızır/vızır çalışan ter döken AK Parti Teşkilatları vardı.
HEYECANLI,DİNAMİK AK PARTİ Teşkilatlarına alışmışız.
Şimdi,adeta,ELİNİN UCU İLE TUTAN YAPI,hayret ettiriyor.
Bunları dostça yazıyoruz,umarız yanlış anlayan olmaz..!!

EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN CELAL BULUT VE SAYIN CELAL KARAKUŞ,ÇANAKKALE GEZİSİ
Dün,EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT ile Yönetim Kurulu Üyesi Sayın CELAL KARAKUŞ’U gördük ve ayaküzeri biraz sohbet ettik.
4 Mayıs günü EMEKLİLERİ ÇANAKKALE’YE geziye götürüyorlarmış ve 4 OTOBÜS KARDEMİR vermiş,başka KURUM ve KURULUŞLAR DA otobüs tahsis ettiler mi bilmiyoruz.
KARDEMİR’İN 4 OTOBÜS TAHSİS ETMESİ ÖNEMLİ..
Sayın CELAL BULUT ile Sayın CELAL KARAKUŞ’A Emeklilerin 7 HAZİRAN SEÇİMİNE BAKIŞINI sorduk,emeklinin nabzını sorduk ve “SANKİ CHP’NİN İKİ İKRAMİYE VERECEĞİM DEMESİ EMEKLİ ÜZERİNDE BİR ETKİ YAPTI..” gibi görüş verdiler.
“BU OYA DÖNER Mİ/DÖNMEZ Mİ BİLMİYORUZ.AMA İKİ İKRAMİYE SÖZÜ EMEKLİYE ÇOK SEMPATİK GELDİ..” gibi bilgiler verdiler..
BU TESPİTLERİ BİR GERÇEĞİ YANSITIYOR..
CHP’NİN Emeklilere İKİ DİNİ BAYRAMDA BİRER MAAŞ İKRAMİYE vereceğini açıklaması,özellikle emekli kesimde ciddi bir ilgi görmüş bulunuyor.
Bundan dolayı CHP’YE oy vermeyi düşünmeyenler bile,BU SÖZÜ TEDAVÜLDE TUTMAK İÇİN,SÜREKLİ KONUŞULUR HALDE TUTMAK İÇİN VERİR Mİ/VERMEZ Mİ tartışmasını,sürekli gündemde tutuyor sanki.
VERECEK OLANLAR,Zaten açıkça bunu deklare ediyorlar..
İKİ “CELAL KARDEŞİMİZ DE..” buna dikkat çektiler..

“MİLLİ İTTİFAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI..” VE SP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLYAS TONGÜÇ’ÜN UMUTLARI…
SAADET Partili ile BÜYÜK BİRLİK Partisi arasında yapılan ve MİLLİ İTTİFAK adı verilen işbirliği,en azından YEREL ANLAMDA tam bir birliktelik içinde yürüyor/yürütülüyor.
ÖNCELİKLE,BUNUN ALTINI ÇİZMEK GEREK.
MİLLİ İTTİFAK Milletvekili Aday tanıtım törenine katılan,SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın İLYAS TONGÜÇ bunun farkına varmış olacak ki “MİLLİ İTTİFAK MİLLİ BİRLİK OLACAKTIR..” dedi.
İTTİFAKIN UZUN VADELİ OLACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ.
Gerçekten baktığınızda İKİ AYRI Partinin,kendi arasında yaptığı İTTİFAK Tek Parti çatısında bile görülmesi zor olan bir tutarlılık,karşılıklı saygı/anlayış çerçevesinde yürüyor/yürütülüyor.
BİRÇOK PARTİ KENDİ İÇİNDE BİLE BÖYLE DEĞİL..
Hemen herkes bir diğerinin paçasından aşağı çekmeye çalışıyor,ancak,MİLLİ İTTİFAK noktasında böyle bir şey söz konusu bile değil,iki Milletvekili Adayı birlikte kapı/kapı geziyorlar,İTTİFAKI ANLATIYORLAR,kendilerini tanıtıyorlar..
BİRÇOK PARTİ DE BU BİRLİKTELİK YOK..

“İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” DIŞINDA SİYASETİN VERDİĞİ BİR “VAAT GÖRÜLMÜYOR..” SANKİ
7 Haziran Genel Seçimi için “KARABÜK’E ŞU HİZMETİ GETİRECEĞİZ..” noktasında herhangi bir vaat görülmüyor ve bu nokta da tek söylenen İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ görülüyor.
Sayın SEDAT NAMAL’IN TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde,Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile birlikte gündeme getirdikleri,İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı var.
Şimdi,TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN bu işi izliyor ve gerçekleştirmek için olağanüstü bir gayretle çalışıyor,ciddi bir performans gösteriyor.
BAŞKA BİR VAAD YOK.
Seçmeni etkileyen CHP’NİN Emeklilere verdiği İKİ İKRAMİYE Sözü,TAŞERON İŞÇİLER olayı,ancak,bunların ÜLKE GENELİNDE Kİ vaatler olduğu düşünülürse KARABÜK ÖZELİNE HERHANGİ BİRŞEY yok..
Keşke KARABÜK-BARTIN KARAYOLU konuşulsa..
ŞUNLARI YAPACAĞIZ diyen olmayınca,bu konu yerini SEN GENEL ANLAMDA BUNLARI YAPAMADIN,sözleri gündeme geliyor veya SEN YEREL ANLAMDA BUNLARI YAPAMADIN noktasına savruluyoruz.
BU SEÇİMDEN KAZANÇLI ÇIKAMAYACAĞIZ GALİBA.

CHP SAFRANBOLU SEÇMENİNE YÖNELİK ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPIYOR VE SAYIN CEVDET AKAY’IN BÖLGESİ..
CHP Safranbolu Seçmenine yönelik çok yoğun bir çalışma yapıyor ve gördüğümüz kadarı ile verimli sonuçlar da alıyor,bilindiği gibi CHP Milletvekili Adayı Sayın CEVDET AKAY uzun süre CİNCİ HANI İşletti,turizme kazandırdı.
SAFRANBOLU’DA KONUTU VAR.
Bu anlamda Sayın CEVDET AKAY’IN Safranbolu seçmeni ile bir dostluk köprüsü var ve o nedenle olsa gerektir SAFRANBOLU’YA özel bir önem veriyor CHP.
Ayrıca CHP Safranbolu eski İlçe Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,şimdi ki İlçe Başkanı Sayın İBRAHİM AYHAN Siyaseti çok iyi bilen,yapan insanlar,SİYASİ DOĞRULTULARI/TUTUM ve TAVIRLARI belli olan insanlar.
SİYASETEN,BİR BAŞKA gündemleri,Siyaseten bir başka ajandaları olmadığı için,samımı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar,bundan da hem CHP,hem Sayın CEVDET AKAY,HEM Safranbolu seçmeni kazanıyor.
CHP SAFRANBOLU’YU,ADETA,PİLOT BÖLGE YAPTI..
Karabük Merkeze henüz gelmediler,ancak,Karabük Merkezinde çok yoğun bir Sayın CEVDET AKAY merakı olduğu kesin,insanlar “KİM BU CEVDET AKAY..” merakını açıkça dile getiriyorlar..
Öyle sanıyoruz ki,yakında tanışırlar..
Dün yine yazdık CHP çok değişik,çok önemli bir SİYASET STRATEJİSİ izliyor Karabük Merkezinde,pek ortalıkta görünmüyorlar,tantanalı SEÇİM KAMPANYALARI yürütmüyorlar,KARABÜK’E YAKIŞIR KALİTE DE ADAY/ADAYLAR algısı üzerinde çalışma yapıyorlar sanki.
CHP SAFRANBOLU’YA YOĞUNLAŞMIŞ GÖRÜNÜYOR.
Kısa süre içinde KARABÜK MERKEZE inecekler sanırız.
Öyle bir sezinlememiz var.

PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL’IN “KARABÜK’Ü İLAÇ SANAYİ VE TIBBİ CİHAZ MERKEZİ YAPMAK..” HEDEFİ…!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ eski Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN,Karabük’ü geleceğe taşıyacak,Karabük’ün çok önemli atılımlar yapacağı önemli bir projesi vardı.
BİRÇOK PROJESİ VARDI Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN..
Ancak,bu projesi,en azından bize göre,hepsinden önemliydi ve KARABÜK’Ü GELECEKTE İLAÇ SANAYİİ’NİN ve TIBBİ CİHAZLARIN yapım merkezi haline getirmeyi planlıyordu.
BUNUN İÇİN TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜ AÇMIŞTI.
Ülke bu noktalarda ki İHTİYAÇLARININ yüzde 80-85 kadarını YURT DIŞINDAN karşılıyor ve buna çok önemli paralar veriyor,Sayın BURHANETTİN UYSAL,olayın bu noktasında “NEDEN ÜLKEMİZDE BUNLAR YAPILMASIN..” diye yola çıkmıştı.
Bakın ayrıca ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100.000 lik ÇEVRE PLANI ile de böyle bir konu gündeme taşınmış,YENİCE İLÇESİ için KOZMETİK SANAYİ,İLAÇ SANAYİ önerilmişti.
Sayın BURHANETTİN UYSAL,şimdi bu projelerini KİME ANLATACAK veya KİM ANLAYARAK izleyebilecek,gerekli kapıları açarak Karabük gündemine,Ülke gündemine bunları taşıyabilecek..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP MÜHENDİSLİĞİ AÇILDI..
Bunun arkasında ki düşünce TIBBİ MALZEME ÜRETİMİNİN Karabük’te yerleştirilmesi,İLAÇ SANAYİİ’NİN Karabük’e geliştirilmesi ve ÜLKENİN BU İHTİYAÇLARINI KARABÜK’TEN KARŞILAMASI yatıyordu.
Ne yapalım “NASİP DEĞİLMİŞ…” diyerek sineye çekeceğiz..
Başka çaremiz mi var..?

AK PARTİ “KIRSAL KESİME VERDİĞİ HİZMETLERİN KARŞILIĞINI BİRE/BİR GÖRÜYOR..” VE BURALARDA ÇOK GÜÇLÜ..
AK Parti en yüksek oy oranını KIRSAL KESİMDEN ALACAK,yanı KÖYLERDEN ALACAK bu şimdiden belli ve bunun temelinde AK Parti’nin verdiği hizmetler yatıyor..
Ayrıca KIRSAL KESİM İNSANININ KADİRBİLİRLİĞİ yatıyor.
Karabük İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği,KARABÜK KIRSALINA gerçekten çok iyi hizmet verdi/veriyor,İL GENEL MECLİSİ ile birlikte bu kesime gerçekten iyi hizmetler veriliyor.
AK Parti KÖYLERDE ÇOK/ÇOK İYİ..
Burada ki sorun Karabük KÖYLERİNDE Kİ SEÇMEN SAYISININ azlığı ve her şeye rağmen AK Parti KIRSAL KESİNMDEN çok yüksek oy alacak,bu besbelli..
Getirdiği hizmetlerin KIRSAL KESİM insanı tarafından böylesine takdir edilen AK Parti,İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği’ne ve İL GENEL MECLİS çalışmalarına teşekkür etmeli elbet.
Ama bir konuyu da ihmal etmemeli.
KIRSAL KESİM oyları yüksek NEDEN KENTLERDE sıkıntı var..?
BUNUN DA BİR CEVABI OLMALI DEĞİL Mİ..?
Haydi KIRSAL KESİM insanı daha vefalı,daha kadirbilir,ancak,KENT OYLARINA gelince AK Parti neden geçmişte olduğu gibi heyecanlı ,diri ve yüksek bir bütünlük içinde değil..?
Bunun da bir cevabı olmalı değil mi..?

EFLANİ YAĞLICA KÖYÜ’NDEN BİRKAÇ ,KARDEŞİMİZ “KUVARS KUMU HAZIRLAMA TESİSİ TOZLARINA DİKKAT..” DEDİ
EFLANİ İlçesinin YAĞLICA Köyü sakinlerinden birkaç kardeşimiz,Köyün hemen yanıbaşında ki KUVARS KUMU HAZIRLAMA Tesisine dikkat çekerek “ÖYLE SANIYORUZ KISA SÜRE İÇİNDE BURALARIN BİTKİ ÖRTÜSÜ ÖLÜR..” dediler.
YAĞLICA Köyü sakinleri “BU TESİS BİZE ÇOK ZARAR VERDİ..” diyorlar ve tesis kurulmadan önce,insanların oraya piknik yapmaya geldiklerini,onlara KÖY ÜRÜNÜ sattıklarını falan ileri sürüyorlar..
BU TESİS GENİŞ BİR ALANI KULLANILMAZ hale getirmiş ve ayrıca KUVARS KUMU Hazırlanması sırasında çok toz kalkıyormuş,bu arada dağlar gibi yığılan malzemenin en küçük bir rüzgarda YAĞLICA Köyünün üzerine geldiğinden yakınanlarda var.
“TESİSİN EFLANİ’YE HİÇ KATKISI OLMADI..” diyorlar.
Ayrıca “NAKLİYESİNİN YAPILMASINDA BİLE EFLANİ TIR VE KAMYONCUSU DİKKATE ALINMADI..” şeklinde de yakınmalar dile getiriyorlar..
KÖY SAKİNLERİ HAYLİ DERTLİ..
İlerleyen süreçte bu dertleri daha da artacak gibi..

6 kişi görüş bildirdi

  1. EFLANİLİLER HAKLI

    EFLANİDEKİ KUVERS KUMU HAZIRLAMA TESİSİ ETRAFINDAKİ ZÜMRÜT RENKLİ ORMANI BEYAZA BOYUYOR HERHALDE KULLANDIKLARI BOYA TOZ O ÇEVRE ARTIK KAYIPTIR YAKINDA O GÜZELİM YERLER ÇORAK HALE GELİR

  2. karabük sevdalısı

    sayın BURHANETTİN UYSAL ilaç fabrikası kurar birileri tüm illerin kabul etmediği zehir fabrikası inşa eder nakliyesini çeker vah Karabük üm vah sayın Karabük lü hemşerilerim hemen yanıbaşımızda bir Çernobil i her gün her dakika yaşıyoruz keşke orda çalışan 150 kişiyi her bi fabrika birer tane yanına alsada o civanım delikanlılar solmasa her gün ölmese tır şoförlerine bi şey demiyorum onlar ankaradan ceker nakliyeyi

  3. Adnan

    Sn.Gölbek.
    Burhanettin hoca KBÜ de tıp mühendisliğini açmıştı.Karabükte tıbbi cihazların yapım merkezi ile ilgili bir atılım sağlamak adına.
    Ancak Ankara da YÖK te büyük üniversitelerden güçlü bir lobi TIP mühendisliği bölümünün kapatılarak öğrenci alınmaması yönünde bir karara imza attırdı maalesef.Buradan sayın AK PARTİ İL Başkanınına ve hala vekilliği devam eden M.Ali Şahin Beye çağrıda bulunuyoruz.Öğrenciler ve aileler feryatta.YÖK büyük üniversite lobilerinin kararlarına boyun eğerek taşra üniversitelerini etkisiz hale getirmeye çalışıyor.Bu konunu ivedi çözüme ihtiyacı var.Hemen bugün yarın.

  4. nazmi

    ahmet abi demir çelik lisesinin olduğu sokağa aydınlatma işi nisan ayında bitecek demiştin. Orda oturuyorum çalışma bile yok mayıs geldi.

  5. REMINGTON

    SAYIN GÖLBEK KARDEMİR İLE İLGİLİ YAZILAR YAZMAZ OLDUNUZ CİDDİ YAZI DİZİLERİ BEKLİYORUZ ZATİALİNİZDEN ÇÜNKÜ ÇELİK İŞÇİSİ ŞU ANDA YOK HÜKMÜNDE GÖRÜLÜYOR 19 20 YIL HİZMET VEREN İŞÇİYİ İNANIN ŞUBESİ DE UNUTTU NERDE BU YÖNETİCİLER NE İŞ YAPARLAR 2010 GİRİŞLİ ARKADAŞLARIN KADEME SORUNU ÇÖZÜLDÜ CENGİZ BAŞKAN SAYESİNDE HALA O MİRASI YİYORLAR GERİDE 2500 ÇALIŞAN VAR SORUNLAR DAG GİBİ İŞLETMEDE PERSONEL REJİMİ -TOPLU SÖZLEŞME-SÖZLEŞMELİ FORMENLER-AGIR ÇALIŞMA KOŞULLARI-TAŞÖRENLEŞME HAD SAFADA-YEMEKHANE SORUNLARI- İŞYERİ HAMAMLARI-BU SAYDIKLARIM ÇOK RAHATSIZ EDİCİ HALLER ALDI AMA NE GELEN VAR GİDEN VAR HAMAMLARI YAPDIK DİYORLARDI BİR BAKSINLAR AKAN KABİNLERE SU ÇIKMAYAN KABİNLERE ISINMAYAN PETEKLERE BIRAKSINLAR ARTIK BORSA TAKİBİNİDE ZATEN DÜNYALIKLARINI YAPTILAR YOLSULLUK SINIRI ALTINDA ÇALIŞAN ÜYELERİYLE MESAİLERİNİ GEÇİRSİNLER ALDIKLARI MAAŞLARA BAKSINLAR BİNDİKLERİ ARABAYA BAKSINLAR YEMEK YEDİKLERİ RESTORANTLARA BAKSINLAR GEZDİKLERİ TURİSTLİK YERLERE BAKSINLAR GİYDİKLERİ KIYAFETLERE BAKSINLAR HAKEDİYORMUYUZ BİZ BUNLARI DİYE HER ZAMAN BU ŞEKİLDE SANDIKDAN KOLAY ÇIKAMAZSINIZ HİÇ OLMAZSA BELEDİYE İŞ SENDİKASI BAŞKANINA BİR BAKIN İBRET ALIN NASIL SENDİKACILIK YAPIYOR DİYE İRADE SİNİ KOYDU, ÜYESİNE YÜZDE 26.2 ZAMMI KOPARDI ALDI ADETA ARTIK ÖZÜNÜZE DÖNÜN DE SAHALARA İNİN ARABULUCU DÖNEMİNE GİRDİK DİYE ZAMAN VAR DİYE AVUNMAYIN BU DÖNEMİN SONRASININ STAREJİSİNİ GELİŞDİRİN GÖRSÜN İŞVERENDE SİZLERİN NE KADAR CİDDİ OLDUGUNUZU EN AZINDAN GENEL BAŞKANIN YAPACAGI BİR MİTİNG HAZIRLAYIN PLANLAYIN ÖZLEDİ ÇELİK İŞÇİSİ GENEL BAŞKANINI KALKIN DA YERİNİZDEN BİR PLAN PROGRAM YAPIN SABIR SABIR NEREYE KADAR ARTIK SAYGILARIMLA…

  6. iyi oluyor

    sen eski çelik cilerdenmisin yoksa dönmelerdenmisin senin gibi 2010yılında para yetmiyor heryer pislik icinde diyenler ilk önce o beyenmedigin sendikacıları yalamaya gitti sende alışmıssındır alışırsın.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”